Gürpınar Belediyesi’nden “Dünya Van Kahvaltı Günü” etkinliği

Gürpınar Belediyesi, Dünya Van Kahvaltı Günü kapsamında gençlerin ağırlıklı olarak katıldığı bir kahvaltı programı düzenledi.

Van Haberleri 5.06.2021 11:40:21 0
Gürpınar Belediyesi’nden “Dünya Van Kahvaltı Günü” etkinliği
Tarih: 01.01.0001 00:00

VAN POSTASI GAZETESİ ÖZEL / Ziya Türk'ün Haberi

Gürpınar Belediyesi tarafından Dünya Kahvaltı Günü kapsamında düzenlenen etkinliğe yaklaşık 500 kişi katıldı. 

Gürpınar Belediyesi tarafından geçtiğimiz yıllarda yapılan Gürpark Millet Bahçesi'nde düzenlenen kahvaltıya, Gürpınar Belediye Başkanı Hayrullah Tanış, Belediye Meclis Üyeleri, gençler, Kızılay gönüllüleri, aileler ve basın mensupları katıldı. 

Van Yöresinin coğrafi tescilli ürünü olan otlu peynirin de bulunduğu kahvaltı menüsünde 13 çeşit yiyecek yer aldı. Kahvaltı etkinliği sırasında kahvaltı sofralarını tek tek dolaşarak katılımcılarla sohbet eden Gürpınar Belediye Başkanı Hayrullah Tanış, kahvaltı etkinliğini her yıl düzenleyeceklerini söyledi. 

DÜNYADA VAN KAHVALTISI, VAN’DA NORDUZ KAHVALTISI
Etkinlik ile ilgili bilgi veren Gürpınar Belediye Başkanı Hayrullah Tanış, "Haziran ayının ilk Pazarı, yani yarın Dünya Kahvaltı Günü. Ancak Pazar günleri uygulanan sokağa çıkma kısıtlaması nedeniyle etkinliğimizi bugüne aldık. Dünyada Van Kahvaltısı, Van’da Norduz Kahvaltısı diyoruz. Denemeyenler varsa buyursunlar misafirimiz olsunlar. Bu etkinliği biraz daha anmlamlı  hale getirmek için bugün düzenledik. Çünkü pandemi döneminde Sayın Cumhurbaşkanımızın hafta sonlarında  gençlere ve ve 65 yaş üstüne evde kalın çağrısı vardı. Biz de Gürpınar Belediyesi olarak gençlere, siz evde kalın, sabredin, kurallara uyun, sizler bizim için kıymetlisiniz, zamanı geldiğinde birlikte kahvaltı yapacağız demiştik. Gençlere verdiğimiz kahvaltı sözümüzü Dünya Van Kahvaltı günü ile birleştirerek güzel bir etkinlik düzenledik. Katılımı biraz sınırlı sayıda tutarak düzenlediğimiz bu etkinliği, her yıl yapacağız, inşallah bu hastalıktan kurtuluruz ve geniş kapsamlı etkinlikler yaparız." dedi.

Kaynak: Van Postası Gazetesi


Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem

İsveç'ten Türkiye açıklaması: Yapabileceğimiz bir şey kalmadı


Öteki Gündem