Görür: Van için büyük bir deprem beklemiyoruz 

Bilim Akademisi Üyesi ve İTÜ Jeoloji Mühendisi öğretim üyesi Prof. Dr. Naci Görür, önceki gün Van'da meydana gelen depremlerle ilgili açıklamalarda bulundu. Görür, Van için ciddi bir deprem beklemediğini ifade etti.

Van Haberleri 22.10.2021 23:23:54 0
Görür: Van için büyük bir deprem beklemiyoruz 
Tarih: 01.01.0001 00:00

Bilim Akademisi Üyesi ve İTÜ Jeoloji Mühendisi öğretim üyesi Prof. Dr. Naci Görür, önceki gün meydana gelen depremlerle ilgili yaptığ açıklamada, 11 Ekim'de olduğu gibi Van Gölü'nün hemen doğusunda 3,7-4,1 büyüklüğünde depremler olduğunu hatırlattı. 
"VAN'DA BÜYÜK BİR DEPREM BEKLEMİYORUM" 
Prof. Dr. Görür açıklamasında, "11 Ekim'de olduğu gibi Van Gölünün hemen doğusunda bugün de 3,7-4,1 büyüklüğünde depremler ol Bu depremler buradaki bindirme fayları üzerinde. Daha önce de yazdığım gibi, Arap levhası Avrasya levhasına doğru ilerleyip Doğu Anadolu'yu sıkıştırınca burada D-B yönlü bindirme ve ters faylar ile KD-GB ve KB-GD doğrultu atımlı faylar oluşuyor. Van Gölü doğusu sıkışıp yükseliyor ve küçük küçük depremler oluşturuyor. 2011 yılında burada 7,2'lik deprem olduğu için ben özellikle bu yörede büyük bir deprem beklemiyorum" ifadelerine yer verdi.


Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem

İsveç'ten Türkiye açıklaması: Yapabileceğimiz bir şey kalmadı


Öteki Gündem