Feqiye Teyran Ve Mirası Sempozyumu başladı

Van Büyükşehir Belediyesi’nce düzenlenen ‘3. Uluslararası Feqiye Teyran ve Mirası’ konulu sempozyum başladı. 3 gün sürecek olan sempozyumda Kürt edebiyatının önemli şairlerinden biri olan Feqiyê Teyran’ın hayatı, Kürt edebiyatı

Van Haberleri 28.05.2022 15:50:15 0
Feqiye Teyran Ve Mirası Sempozyumu başladı
Tarih: 01.01.0001 00:00

Van Büyükşehir Belediyesi’nce düzenlenen ‘3. Uluslararası Feqiye Teyran ve Mirası’ konulu sempozyum başladı. 3 gün sürecek olan sempozyumda Kürt edebiyatının önemli şairlerinden biri olan Feqiyê Teyran’ın hayatı, Kürt edebiyatındaki yeri ve önemi konuşulacak.

Van Büyükşehir Belediyesi ve üniversitenin ortaklaşa düzenlediği sempozyuma Türkiye, İran ve Irak’taki birçok üniversiteden 60 akademisyen ve öğrenciler katılımıyla start aldı. İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi konferans salonunda düzenlenen sempozyuma AK Parti Van Milletvekilli Abdulahat Arvas, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Gülşen Orhan, yazarlar ve akademisyenler katıldı.

Sempozyumda bir konuşma yapan AK Parti Van Milletvekilli Abdulahat Arvas, festivale katılmaktan mutluluk duyduğunu dile getirerek, “Hazret-i Ömer döneminde İslam ile şereflenen bölgemizde birçok alim yetişti. Faqiye Teyran’da önemli bir din alimidir. İslam yolunda ve hakikatin peşinde gitmiştir. Bizler bu alimlerimizi iyi tanımalı ve okumalıyız” şdedi.

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Gülşen Orhan ise konuşmasında Feqiye Teyran’ın ömrünü ilimle geçiren önemli bir şahsiyet olduğunu belirterek, Feqiye Teyran yıllar boyunca ninnileri, şiirleri ve tüm değerleriyle atalarımızın ve annelerimizin dillerinde yaşadığını ifade etti.

11 oturumun yapılacağı sempozyumun ilk iki günü üniversitede düzenlenirken, son günü ise Bahçesaray ilçesinde gerçekleştirilecek.


Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem

İsveç'ten Türkiye açıklaması: Yapabileceğimiz bir şey kalmadı


Öteki Gündem