Eski Bakan Huseyin Çelik'ten 27 Nisan bildirisi açıklaması

27 Nisan Bildirisi’nin yıldönümü dolayısıyla bir açıklama yapan Eski Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım ile kamuoyunu bilgilendirdi.

Van Haberleri 27.04.2021 18:34:19 0
Eski Bakan Huseyin Çelik'ten 27 Nisan bildirisi açıklaması
Tarih: 01.01.0001 00:00

VAN POSTASI GAZETESİ ÖZEL

Çelik sosyal medya hesabından paylaştığı açıklamada, bütün darbeleri, darbe girişimlerini, muhtıraları ve darbe imalarını lanetlediğini belirtti.

Eski Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik yaptığı bilgilendirmede şu ifadelere yer verdi:

Bugün, 27 Nisan Bildirisi’nin yıldönümü. Asker’in Yeniçeriler’den beri siyasi iradeye müdahale alışkanlığının bir örneği olan bu gece yarısı bildirisi, zannedildiği gibi Ak Parti hükümetlerine karşı yayımlanmış, muhtıra niteliğindeki ilk bildiri değil. İlk Muhtıra niteliğindeki bildiri, 6 Mayıs 2004’te, o gün hazırladığımız YÖK Yasa Tasarısı ile ilgilidir.

Genelkurmay’ın, tehdit dolu bir üslupla yazdığı bildirinin ardından, dönemin Kara Kuvvetleri Komutanı Aytaç Yalman, Birinci Ordu Komutanı Yaşar Büyükanıt, Ege Ordu Komutanı Hurşit Tolon basına  yaptıkları açıklamalarla tehditkar üslubu sürdürmüşleridir.

Dönemin AB Ankara Temsilcisi Kretschmer, askerin bildirisine tepki gösterirken dönemi Dışişleri Sözcüsü Namık Tan, Kretschmer’e tepki göstermiştir. O günün anlı şanlı medyası Genelkurmay’ın bildirisine, komutanların hükümet karşıtı açıklamalarına manşette yer vermiş, onlarca köşe yazarı, dönemin Ana muhalefet Lideri Baykal, DSP lideri Ecevit Asker’in bildirisini alkışlamışlardı.

İnşallah, bizzat birinci dereceden muhatabı olduğum adı geçen muhtıraların detaylarını, arka planını ve destekçilerini uzak olmayan bir gelecekte yazıp yayımlayacağım. Bu vesileyle, bütün darbeleri, darbe girişimlerini, muhtıraları ve darbe imalarını lanetliyorum.

Kaynak: Van Postası Gazetesi


Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem

İsveç'ten Türkiye açıklaması: Yapabileceğimiz bir şey kalmadı


Öteki Gündem