Edremit Belediyesi ile Hizmet-İş Sendikası arasında toplu iş sözleşmesi

Edremit Belediyesi ile Hizmet-İş Sendikası arasında Toplu İş Sözleşmesi imzaları atıldı. Yapılan görüşmeler sonucu 200’e yakın işçi için yeni ek protokol imzalandı.

Van Haberleri 8.10.2020 18:08:38 0
Edremit Belediyesi ile Hizmet-İş Sendikası arasında toplu iş sözleşmesi
Tarih: 01.01.0001 00:00

VAN POSTASI GAZETESİ ÖZEL

Edremit Belediyesi ile Hizmet-İş Sendikası arasında taşeron işçilerinin mağduriyetlerinin giderilmesi ve maaşlarında iyileştirme yapılması kapsamında 200’e yakın işçi için yeni ek protokol imzalandı.

Edremit Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü’nde düzenlenen ek protokol imza törenine Edremit Belediye Başkanı Av. İsmail Say, Belediye Başkan Yardımcıları, Hizmet-İş Sendikası Van Şube Başkanı Abdullah Efeoğlu, sendika temsilcileri ve işçiler katıldı.

“BELEDİYE GELİRLERİNDE CİDDİ BİR DÜŞÜŞ MEYDANA GELDİ”

Ek protokol imza töreninde konuşan Edremit Belediye Başkanı İsmail Say, “Bugün 2021 Aralık ayında bitecek olan sözleşmeye ek protokol yaptık. Bunun için bir aradayız. Hakikaten başkanımızın az önce bahsettiği gibi biz yaklaşık 2 aya aşkın bir süredir görüşüyoruz. Belki 10’nun üzerinde görüşme oldu. Biz burada çalışan arkadaşlarımıza, kardeşlerimize, büyüklerimize daha çok nasıl katkıda bulunabiliriz, şartlarını daha iyi nasıl yapabiliriz diye bunun mücadelesini verdik. Malum pandemi sürecinden geçiyoruz. Yaklaşık 7-8 aydır belediye gelirlerinde ciddi bir düşüş meydana geldi. Belediye gelirlerinde düşüş gerçekleştiği gibi giderlerinde de bir artış meydana geldi. Sizlerde sahada olan çalışma arkadaşlarımız olarak iş yükümüzün ne kadar arttığını en iyi görenlerden birisiniz. Geçen kış çığdan bu yana, depremden bu yana yaşadığımız süreç hakikaten olağanüstü bir süreç. Gece gündüz demeden fen işleri ile, temizliği ile, park bahçeleri ile, diğer tüm hizmet birimleriyle yeri gelmişken burada da birçok arkadaşımız buradayken de Edremit Belediyesi çalışanı olarak ben sizleri belediye başkanı olarak halkımın adına tek tek kutluyorum ve teşekkür ediyorum” dedi.

“HER BİRİNİZ EDREMİT BELEDİYESİ’NİN BİRER TEMSİLCİSİSİNİZ”

Belediyede çalışan herkesin Edremit Belediyesi’nin birer temsilcisi olduğunu söyleyen Başkan Say, “Hangi birinde çalışırsa çalışsın ister temizlik birimi, ister gece bekçi, ister park bahçeler çalışanı her biriniz bizim Edremit Belediyesi’nin birer temsilcisisiniz. Bunu daha önceki konuşmalarında da söyledim. Lütfen kendinizi böyle görün. Her biriniz bizim çalışma arkadaşımızsınız ve biç çalışma arkadaşlarımıza, iş arkadaşlarımıza hayat şartlarını, standartlarını, çoluk çocuğuna daha iyi şartlarda hayat yaşatması için çaba sarf ediyoruz. Buna inanın. Gönül isterdi ki bugün burada açıklayacağımız oranlardan çok daha fazla rakamları vermeyi isterdik ve bu yönde de ileriki aylarda, ileriki yıllarda yine çalışacağız. Daha 15-16 ay bir buçuk yıl kalan bir süreyi öne çektik ve bir iyileştirme protokolü yaptık. Hiçbir şekilde yasal olarak masaya oturma zorunluluğumuz yoktu. Ama günün şartları, geldiğimiz noktada geçim standartlarının da bu anlamda yükselmiş olmasını da göz önünde bulundurarak en düşük maaşta yaklaşık 700 liraya yakın bir artış oluyor. Bunun da müjdesini buradan vereyim” diye konuştu.

“LÜTFEN EKMEĞİNİZE VE İŞİNE SAYGI GÖSTERİN”

Belediye çalışanlarına uyarılarda bulunan Başkan Say, “Yine bu konuda hakikaten dün son pazarlığı yaptık. Şimdi artıştan dolayı önümüzdeki yıl için bir şey ön görmemiştik. Onunda mücadelesini başkan ve ekibi verdi. Onu da biz tekrar şartlarımızı zorladık. Ortalama %28’lik bir zamma, artı 2021 içinde 4+4 olmak üzere yaklaşık %36’ya yakın bir artış oldu. İnşallah 2021 yılında eğer belediye imkanlarımız, gelirlerimiz artarsa bu noktada da biz 2021’den sonra 2022’deki pazarlıklarda görüşmede daha güçlü, daha güzel bir şekilde masaya otururuz ve iş arkadaşlarımız da daha iyi şartlarda çalışırlar. Buradan sizden belediye başkanı olarak, Edremit halkı adına isteyebileceğim tek şey var; Lütfen ekmeğinize ve işine saygı gösterin. Başka sizden istediğimiz hiçbir şey yok. Düşünceniz, özel hayatınız, kiminle ne yaptığınız bizi ilgilendirmez. Burada daha önceki konuşmalarımda da söyledim. Bizim için iş yerinde çalışan kardeşlerimiz o işin temsilcisidir, belediyenin temsilcisidir. Ekmeğine sahip çıkıyorsa, işine sahip çıkıyorsa, belediyeyi orada temsil edebiliyorsa bizim için en kıymetli olan budur. Siz zaten alnınızın teri ile, çabanızla ekmeğinizi kazanıyorsunuz” dedi.

“SİZDEN İSTEDİĞİMİZ İŞİNİZE SAHİP ÇIKMANIZ”

İşçilerden çalışmış oldukları işi, pozisyonu, durumu küçüksememelerini isteyen Başkan Say, “Birebir görüştüm arkadaşlarda yapımımı, yaklaşımımı biliyor. Hepsi ya kardeşimdir, ya ağabeyimdir, ya büyüğümdür. Hatta büyüklerimin hepsine o şekilde hitap ediyoruz. Ağabeyimiz diyoruz. Çalışma koşullarımızda da olabildiğince, imkanlarımız el verdiğince, iş makinesi olarak, iş elbisesi olarak, diğer olanaklar itibari ile de kış geldiğinde kış, yaz geldiğinde yaz elimizden geldiğince şartları, imkanları arttırmaya çalışıyoruz. Sizden istediğimiz işinize sahip çıkmanız. Birlik, beraberlik içerisinde dedikoduya mahal vermeyecek şekilde, bir birinizin arkasından konuşmayacak şekilde belediyemizi temsil edecek şekilde davranmanızdır. Bugünkü sözleşmemizde size, ailenize hayırlı olsun. İnşallah helal kazancınız ileriki günlerde de artarak devam eder” ifadelerini kullandı.

“SİZLERE KATKI SUNMAK İÇİN ELLERİNDEN GELEN BÜTÜN ÇABAYI GÖSTERDİLER”

Daha sonra söz alan Hizmet-İş Sendikası Van Şube Başkanı Abdullah Efeoğlu ise, “Bildiğiniz gibi uzun zamandır görüşmesi devam eden sözleşme ek protokolünün bugün inşallah imzaları atılacaktır. Ek protokol diyorum çünkü; günü gelmiş bir sözleşme değil. Sendikamızın çabalarıyla, belediye başkanımızın iyi niyeti ve çalışanlarını kucaklayıcı tavırlarından dolayı yapılan bir iyileştirmedir. Başkanımız biliyorsunuz ki kanun adamıdır. Mevzuatı bilendir. İlk gittiğimizde başkan ben bunu imzalamak zorunda olmadığımı biliyorum. Ancak çalışanlarıma haklarını vereceğim. iyileştirme asla gözüme gelmez dediler. Hakikaten sizlere katkı sunmak için ellerinden gelen bütün çabayı gösterdiler. Bütün imkanları zorladılar. Samimiyete binaen belediyenin hesaplarını bile bizimle paylaştılar. Bütün şartları zorlayarak güzel bir ek protokole inşallah birazdan imza atacağız. Bu görüşmelerde bütün samimiyetlerini ortaya koyan, gerçekten daha iyisi için gayret gösteren Belediye Başkanımıza çok teşekkür ediyorum. Ayrıca sizi gerçekten seven, kollayan, sahiplenen bir Belediye Başkanımız var bundan dolayı şanslıyız. Ayrıca bu Protokol görüşmelerinde emek sarf eden zaman harcayan komisyon üyelerine de ayrıca teşekkür ediyorum. Bu protokolün hepinize hayırlı olmasını diliyor, helal kazanıp aileniz ile birlikte sağlıkla yemenizi Allahtan diliyor hepinizi saygıyla muhabbetle selamlıyorum” diye konuştu.

Atılan imzaların ardından işçiler, Edremit Belediye Başkanı İsmail Say ile Sendika Başkanı Efeoğlu’na teşekkür çiçek takdim etti.

Kaynak: Van Postası Gazetesi


Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem

İsveç'ten Türkiye açıklaması: Yapabileceğimiz bir şey kalmadı


Öteki Gündem