Edremit Belediye Başkanı İsmail Say Herkes Tek Yürek Oldu

Türkiye, FETÖ'nün 15 Temmuz 2016'da kalkıştığı hain darbe teşebbüsünün 5. yıldönümünde tek yürek oldu. Kahramanlarımızın canlarıyla aydınlığa çıkardığı o gece hafızalardaki tazeliğini koruyor.

Van Haberleri 20.07.2021 09:59:48 0
Edremit Belediye Başkanı İsmail Say Herkes Tek Yürek Oldu
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 20.07.2021 09:59

15 Temmuz’un, Çanakkale ve Kurtuluş Savaşı’ndan sonra Türkiye’nin millet olarak yaşadığı en büyük mücadele olduğunu söyleyen Edremit Belediye Başkanı İsmail Say “Türk milleti tüm dünyaya, devletine ve milletine sahip çıkmanın örneğini gösterdi.”  Dedi.

Her kesimden insanın olduğunun altını çizen Başkan Say sözlerine söyle devam etti.

“Olayın bir kalkışma bir darbe olduğunu öğrenir öğrenmez hemen Beşyol’a doğru yola çıktık. Yoldayken Sayın Cumhurbaşkanımızın bağlantı yaptığı ve sağlığı ile ilgili haberler geldi Hz. Ömer camisine vardığımızda bir grup toplanmıştı. Şimdiki Van vekilimiz Osman Nuri Gülaçar’ın megafonla bir aracın üzerinde vatandaşları meydanlara davet ediyordu. Zaman geçtikçe kalabalık arttı. Güzel olan şuydu o gün kalkışmanın tarafı olan ve milletin karşısında olan herkes ordaydı. Sonraki, günlerde de Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatları doğrultusunda nöbetlere katılarak elimizden geleni yaptık.”

TANKI ELE GEÇİREN İNSANLARIMIZI GÖRDÜK

15 Temmuz gece birçok noktada çatışmalar yaşadı. Ömer Halis Demir gibi tarihe mal olacak isimler o gün çıktı. O günün esas kahramanı, o günün esas zaferini ilan eden halkın kendisiydi. Her il ve ilçede askeri birliklerin ve özel kuvvetlerin önü halk tarafından kesildi. Tankın üzerine yürüyen tankı ele geçiren insanlarımızı gördük. 2016’dan sonrada birçok ülkede bu tür kalkışma örneğine tanık olduk. Hatta Türkiye bu noktada örnek oldu. Türkiye gibi hareket etmeye çalışan milletleri gördük. Büyüğümüzün bir sözü vardır: “Tarihte yaşadıklarımızı unutmamalıyız ve canlı tutmalıyız” diye. Onun için 15 Temmuz ruhunu canlı tutmak lazım.

Say: Halkın devletine milletine sahip çıkması, sahiplenme duygusunu diri tutmanın gerektiğini belirterek, “15 Temmuzu resmi tatil ettik. 15 Temmuzu sıradan bir gün olmaktan çıkarmak lazım. O ruhu özellikle o akşam neler yaşandığını sürekli canlı tutmak lazım. “ dedi.

VATANIMIZI SAVUNACAĞIZ

Konuşmasının devamında hala devam eden FETÖ operasyonlarına da değinen Say, soruşturmaların devam ettiğini ve tutuklamaların yapıldığını söyledi.

Say: “Allah devletimizi milletimizi korusun bu tür kötü düşüncelerden özellikle niyeti halis olmayan tüm şer kuvvetlerden muhafaza etsin. Çanakkale Savaşı’nda, Kurtuluş Savaşı’nda olduğu gibi vatanımızı savunacağız o noktada da vatansız kalmamak için vatanımıza sahip çıkacağız. Düşman, her an her boşluğu değerlendiriyor onun için sürekli dimdik, uyanık bir şekilde ayakta olmamız lazım. “ şeklinde sözlerini noktaladı.

Kaynak: Vangölü TV

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Spor Köyü atletizm pisti inşaatına başlandı


Van Spor

Ziraat Türkiye Kupası: Erzurumspor: 4 - Keçiörengücü: 2


Van Spor

Muş’ta karate antrenmanları hız kesmeden sürüyor


Van Spor

ETÜ 2026 kış oyunlarının şampiyonu oldu


Van Spor

Oltu’ya dev yatırım: Modern spor salonu için imzalar atıldı


Van Spor

Elazığspor’dan seremoni açıklaması


Van Spor

Kars 36 Spor Başkanı Osman Yaşar Uluman görevi bıraktı


Van Spor

24Erzincanspor ailesi iftar sofrasında buluştu


Van Spor

Elazığspor üst üste 2. kez kazandı


Van Spor

Elazığ Valisi Hatipoğlu, iftarda gençlerle buluştu


Van Spor

İstanbul Doğa Sporları Kulübü’nden Süphan Dağı’na kış tırmanışı


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 1 - Şanlıurfaspor: 0


Van Spor

24Erzincanspor yönetimi iftarda basınla buluştu


Van Spor

Deniz Çınar Doğan taekwondoda Türkiye 3’üncüsü


Van Spor

Elazığ’da amatör maçlar ertelendi


Van Spor

Elazığ’da basketbol bölge şampiyonası sona erdi


Van Spor

Avrupa ve dünya şampiyonu Erivan Barut, mezun olduğu okulda öğrencilerle buluştu


Van Spor

Elazığspor’dan 17 Yaş altı taraftarlara ücretsiz bilet


Van Spor

Elazığ’dan 4 büyük başarı


Van Spor

Erzurum GSK araç filosunu güçlendiriyor


Van Spor

Elazığspor - Şanlıurfaspor maç biletleri satışta


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ