Döviz, kur dalgalanması ve fiyat artışlarının Van’a yansıması 

Son zamanlarda artan döviz kur dalgalanması ve fiyat artışlarının Van’a yansımasını değerlendiren Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Menaf Turan önemli açıklamalarda bulundu.

Van Haberleri 17.12.2021 22:33:16 0
Döviz, kur dalgalanması ve fiyat artışlarının Van’a yansıması 
Tarih: 01.01.0001 00:00

VANGÖLÜ TV/ ÖZEL 
Van bir sınır kenti olduğu için avantajları ve dezavantajı var diyen, Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Menaf Turan “Van yoksul bir şehir dolasıyla bu yoksulluğun derinleşmesine müsaade etmeden sosyal yardım mekanizmalarını destekleyici sistemin bir an önce devreye girmesi gerekiyor. Denetim mekanizması diyoruz, ama işin ilk sahibi kimse, ana kaynak kimse onu denetlemesi gerekiyor. Sivil toplum kuruluşlarını rollüne baktığımız da hepimizin israftan kaçınması gereken bir dönem, ihtiyaçlarımızı gözden geçirmemiz gereken bir dönem. Yatırımcılara yönelik iş dünyasının aktörleri, ticaret sanayi odalarımızın, borsamızın ve diğer meslek odalarını bu konuda daha çok yatırıcılarının bu süreci karşılaşabileceği riskleri göz önünde bulundurması ve nasıl bir yol haritası çizilmesi gerektiği konusunda üyeleriyle daha sık bir çalışma yapması gerekiyor. Üreten kesiminde bir rehbere ihtiyacı var” dedi. 
“ORTAK AKILLA İLERLEMEMİZ GEREKİYOR” 
Ticaret ve sanayi odamız başta olmak üzere bütün bu iş dünyası aktörlerinin kendi üyelerine yönelik riskleri bir araya gelerek konuşması gerekiyor ifadelerini kullanan Turan,   “Yol gösterici bir takım haritalar çıkartması gerekiyor. Ortak akılla ilerlememiz gerekiyor çünkü kaybedersek hepimiz kaybederiz. Van’ın kültür ve sanat gündemine iyi geçtiğini düşünüyorum. Kent danışma kuruluşunda değişlik gerçekleşti. Sivil bir kurum inşallah ileriki dönemin de Van basınıyla bütün aktörleriyle bir araya gelip bir kent danışma kurulu toplantısı gerçekleştirir” şeklinde konuştu. 
KAYNAK: Vangölü TV


Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem

İsveç'ten Türkiye açıklaması: Yapabileceğimiz bir şey kalmadı


Öteki Gündem