Dev kaya parçası yolu kapattı

VAN’IN ÇATAK İLÇESİNDE ETKİLİ OLAN ŞİDDETLİ YAĞIŞ SONRASI DEV KAYALAR YOLA DÜŞTÜ. TONLARCA AĞIRLIKTAKİ KAYALARI İŞ MAKİNELERİ 5 SAATLİK ÇALIŞMANIN ARDINDAN KALDIRABİLDİ.

Van Haberleri 4.04.2020 18:48:24 0
Dev kaya parçası yolu kapattı
Tarih: 01.01.0001 00:00

VAN (İHA) – Van’ın Çatak ilçesinde etkili olan şiddetli yağış sonrası dev kayalar yola düştü. İlçe merkezine 5 kilometre uzaklıkta bulunan Hacıosman Mahallesi’nde vatandaşların kullandığı yola ve su kanalına kaya düştü. Düşen kayayı, Van Büyükşehir Belediyesi Çatak Şantiye Şefliği ve Çatak Belediyesine ait iş makineleri kaldırdı. Tonlarca ağırlıktaki kayalar iş makineleriyle 5 saatlik çalışmanın ardından kaldırılırken, tahrip olan su kanalı ise geçici olarak onarıldı.

Belediye Başkanı Abdurrahman Şeylan, ilçenin coğrafi yapısı ve aşırı yağış alması sebebiyle yüksek kesimlerden sürekli kayalar düştüğünü belirterek, “Karayolları, Van Büyükşehir Belediyesi ve Çatak Belediyesine ait iş makineleri sürekli bölgemizde yol güzergahını kontrol edip, düşen kayaları kaldırıyor. Vatandaşlarımızdan dikkatli olmalarını istiyorum" dedi.


Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem

İsveç'ten Türkiye açıklaması: Yapabileceğimiz bir şey kalmadı


Öteki Gündem