Deniz balıkları tezgâhlardaki yerini aldı

Van Haberleri 6.09.2017 11:25:33 0
Deniz balıkları tezgâhlardaki yerini aldı
Tarih: 01.01.0001 00:00
Türkiye’de su ürünlerinde av yasağının kalkmasının ardından, palamut, istavrit ve hamsi Van’daki tezgâhlarda yerini aldı.
Denizlerde 1 Eylül’de av yasağının sona ermesiyle birlikte tezgahlarda istavrit 10-15 lira, hamsi 20-25 lira, barbun 40 liraya satışa sunuldu. Diğer taraftan da sadece Van Gölü’nde yaşayan ve gölün tek balık türü olan inci kefali de tezgâhlardaki yerini aldı. Vanlı balıkçılar, 1 Eylül’den itibaren su ürünlerinde av yasağının kalktığını hatırlatarak; hamsi, barbun ve istavrit gibi deniz ürünlerinin tezgâhlardaki yerini aldığını, ancak vatandaşın Van balığına rağbet ettiklerini söyledi.
Su ürünlerinde av yasağının kalkmasıyla birlikte 25 tekneyle Van Gölü’ndeki balık sezonunu da açtıklarını söyleyen Vangölü Balıkçılar Kooperatif Başkanı Übeydullah Demir, “Van Gölü’ne açılan 25 tekneyle bizlerde balık sezonumuzu açtık. Deniz ürünlerinde şu an istavrit, hamsi, barbun geliyor. Havalar soğudukça balık da çoğalacaktır. Havaların soğumasına doğru Van ve çevre illerinde günden 10 ton balık tüketilecektir. 16 Temmuz itibariyle sezonu açtığımız günde ise yaklaşık bir ton inci kefali tüketiliyordu. Şu an ise Van’da iki ton inci kefali tüketiliyor. Van halkı deniz ürünlerini daha çok ekim ayında tüketmeye başlar. Henüz sezon yeni açıldı. Sezon itibariyle deniz ürünlerine olan ilgi daha az iken, inci kefaline olan ilgi daha fazladır” dedi.
Sezer Bağış isimli balıkçı ise, 15 Temmuz itibariyle Van’da balık sezonun açıldığını, 1 Eylül itibariyle de hamsi ve istavrit gibi deniz ürünlerinde sezonun açıldığını belirterek, sezon başı olması nedeniyle balığın az avlandığını ve bu yüzden fiyatların şu an yüksek olduğunu dile getirdi.

Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem

İsveç'ten Türkiye açıklaması: Yapabileceğimiz bir şey kalmadı


Öteki Gündem