DAKA Yönetim Kurulu toplantısı Van'da yapıldı

Doğu Anadolu Kalkınma Ajansının 2018 yılı ilk yönetim kurulu toplantısı Van’da yapıldı.

Van Haberleri 14.02.2018 12:45:44 0
DAKA Yönetim Kurulu toplantısı Van
Tarih: 01.01.0001 00:00

Toplantıya Bitlis Valisi ve Belediye Başkan Vekili İsmail Ustaoğlu, Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Murat Zorluoğlu, Muş Valisi Aziz Yıldırım, Muş Belediye Başkanı Feyat Asya, Van Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Necdet Takva, Bitlis Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Davut Tezcan, Hakkari Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Servet Taş, Muş Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Fatih Cengiz, DAKA Genel Sekreteri Halil İbrahim Günay, DAKA birim başkanları Mehmet Emin Çakay ve Mustafa Turna ile video konferans bağlantısı ile Hakkari Valisi Cüneyit Orhan Toprak ve Hakkari İl Genel Meclis Başkanı Gülüzar İliş ile DAKA Hakkari Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Hilal Turğay katıldı. Toplantının açılışında 2017 yılı ajans faaliyetleri hakkında bilgilendirmede bulunan Van Valisi Murat Zorluoğlu, 2009 yılından itibaren çok önemli hizmetler verdiklerini belirterek, “Bugüne kadar 13 tane mali destek programı kapsamında TRB2 bölgesinde 251 projeye toplam 85,7 milyon TL hibe desteği sağladık. Eş finansmanları da buna kattığımızda, bölgede gerçekleştirdiğimiz yatırımların toplam tutarı 157 milyon TL’yi buluyor. Yine kuruluşundan itibaren kalkınma ajansımız 6 adet doğrudan faaliyet desteği programını uyguladı. Bu kapsamda 4 ilimizden 72 projeye 4,6 milyon TL destek sağlandı. 2011 yılından beri ajansımız tarafından teknik destek programları kapsamında illerimizden toplam 329 adet teknik destek faaliyeti gerçekleşti. Bu kapsamda da 3,1 milyon TL tutarında kaynak kullanıldı” dedi.

 

2018 yılı için DAKA dönem başkanlığını Bitlis Valisi İsmail Ustaoğlu’na devreden Vali Zorluoğlu, yeni dönemin bölge ve bölge illeri için hayırlı olması temennilerinde bulundu.


Basına kapalı olarak devam eden toplantıda, 2018 yılı ajans çalışma programı ve bütçesi, ajans organizasyon yapısı, personel, 2018 yılı mali destek programları, desteklenen projeler ile ilgili hususlar görüşüldü.


Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem

İsveç'ten Türkiye açıklaması: Yapabileceğimiz bir şey kalmadı


Öteki Gündem