DAKA'dan bölgeye 8 milyon hibe desteği

DAKA Mali Destekli Program kapsamında başvurulan proje sonuçları açıklandı.

Van Haberleri 14.08.2021 23:20:01 0
DAKA'dan bölgeye 8 milyon hibe desteği
Tarih: 01.01.0001 00:00

Konu ile ilgili yapılan açıklamada, "Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı koordinasyonunda faaliyetlerini yürüten Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı tarafından imalat sanayi sektörünün faaliyet gösterdiği ortak alanların teknolojik, teknik ve fiziki altyapılarının geliştirilmesi ve yeni yatırımlar yapılmasını sağlamak amacıyla ilan edilen “Sanayi Altyapısının Güçlendirilmesine Yönelik Küçük Ölçekli Altyapı Mali Destek Programı” başvuru sonuçları açıklanmıştır." ifadeleri kullanıldı.
BÖLGEYE 8 MİLYON HİBE DESTEĞİ VERİLECEK
Açıklamanın devamında, "DAKA Mali Destek Programı kapsamında destek almaya hak kazanan 7 projeyle, bölgeye toplamda 8 Milyon Türk Lirası tutarında hibe desteği sağlanacaktır. Mali Destek Programı kapsamında Hakkari, Muş ve Van illerimizde “Başkale Küçük Sanayi Sitesine Kavuşuyor”, “Van OSB 3. Etap Yol Altyapısının Güçlendirilmesi ve Sıcak Asfalt ile Yenileme Projesi”, “Bahçesaray Belediyesi Küçük Sanayi İşletme Tesisi”  “Saray İlçesi Küçük Sanayi Sitesi Yapımı Projesi”, “Malazgirt Tarım Makineleri İhtisas Sanayi Sitesi Altyapısının Geliştirilmesi”, “Hakkâri Küçük Sanayi Sitesinin Parke Taşı Döşemesi ile Fiziki Altyapısının İyileştirilmesi Projesi” ve “Muş Organize Sanayi Bölgesi Yatırım Altyapısının Geliştirilmesi Projesi” hayata geçirilecektir." denildi.
PROJELERİN TAMAMLANMASIYLA YATIRIMLAR BAŞLAYACAKTIR
Yatırımların projelerin tamamlanmasından hemen sonra başlanacağı ifade edilen açıklamada son olarak, "Projelerin tamamlanması ile birlikte; Van ilimizin Başkale, Bahçesaray ve Saray ilçelerinde küçük sanayi siteleri kurularak, imalat sanayiye yönelik ortak kullanım alanları oluşturulmuş ve yeni istihdam alanları yaratılmış olacaktır. Tuşba ilçemizde yer alan Van OSB 3. Etabı’nın yol alt yapısı güçlendirilerek, modernizasyonu gerçekleştirilecektir. Muş ilimizin Malazgirt ilçesinde Tarım Makineleri İhtisas Sanayi Sitesi’nin, Muş ilimizin merkezinde Organize Sanayi Bölgesi’nin ve Hakkari ilimizde de Küçük Sanayi Sitesinin altyapısı geliştirilerek, kapasite ve olanakları güçlendirilecektir." ifadeleri kullanıldı.
Kaynak: Van Postası Gazetesi


Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem

İsveç'ten Türkiye açıklaması: Yapabileceğimiz bir şey kalmadı


Öteki Gündem