CHP Van İl Başkanı Kurukcu: Eski Sanat Okulu atıl durumda bekletilmemeli

Cumhuriyet Halk Partisi Van İl Başkanı Mehmet Kurukcu, Van’da uzun süredir gündemi meşgul eden, Kent Müzesi olarak tasarlanan fakat daha sonra Kent Kütüphanesi ve Millet Kıraathanesi olacağı açıklanan Eski Sanat Okulu’nun atıl durumda b

Van Haberleri 21.09.2020 20:50:30 0
CHP Van İl Başkanı Kurukcu: Eski Sanat Okulu atıl durumda bekletilmemeli
Tarih: 01.01.0001 00:00

VAN POSTASI GAZETESİ ÖZEL

Daha önce açıklamalarda bulunan Van Valisi ve Van Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez’in Eski Sanat Okulunun kütüphane ve millet kıraathanesi olarak faaliyete geçirecekleri söylemine karşı olduğunu belirten CHP Van İl Başkanı Mehmet Kurukcu, Eski Sanat Okulu’nun yerinin etüt merkezi veya kent kütüphanesi olarak hizmete girmesi gerektiğini ifade etti.

CHP Van İl Başkanı Mehmet Kurukcu, milyonlarca para harcanan Eski Sanat Okulu’nda herhangi bir çalışmanın olmamasını eleştirdi.

Başkan Kurukcu, eski Sanat Okulu’nun şehir merkezinin en işlek yerinde olduğu için restorasyonunun biran önce yapılması gerektiğini ve etüt merkezi veya kent kütüphanesi hizmete açılmasını beklediklerini söyledi.

Başkan Kurukcu, eski Sanat Okulu’nun milyonlarca lira harcanmasına rağmen hala neden faaliyete geçirilmediğine anlam veremediğini ifade etti.

“ESKİ SANAT OKULU’NUN YERİNİN ETÜT MERKEZİ VEYA KENT KÜTÜPHANESİ OLARAK HİZMETE GİRMESİ GEREKİYOR”

Konuyla ilgili olarak Van Postası Gazetesi’ne açıklamalarda bulunan Başkan Kurukcu, “Eski Sanat Okulu’nda herhangi bir çalışmanın olmaması üzücü. Yıllardır atıl durumda bekletiliyor. Milyonlarca lira harcanmasına rağmen hala hizmete açılmadı. Van Valisi ve Van Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez’in Eski Sanat Okulunun kütüphane ve millet kıraathanesi olarak faaliyete geçeceğini söyledi. Biz buna karşıyız. Eski Sanat Okulu’nun yerinin etüt merkezi veya kent kütüphanesi olarak hizmete girmesi gerekiyor. Öğrencilerin, gençlerin buna ihtiyacı var. İlimizde bunun eksikliğini yaşıyoruz. Milyonlarca para harcanmasına rağmen tamamlanamayan ve aylardır atıl bir şekilde bekleyen binanın biran önce hizmete açılması gerekiyor” dedi.

Kaynak: Van Postası Gazetesi


Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem

İsveç'ten Türkiye açıklaması: Yapabileceğimiz bir şey kalmadı


Öteki Gündem