Cep Telefonu Hemoroid mi yapıyor?

Vangölü TV’de yer alan ve her hafta Van’ın gündemiyle ile ilgili konuların konuşulduğu Gündemdekiler Programının 5.Bölümü yayınlandı.

Van Haberleri 21.09.2021 19:12:04 0
Cep Telefonu Hemoroid mi yapıyor?
Tarih: 01.01.0001 00:00

Gazeteci Ziya Türk’ün hazırlayıp sunduğu Gündemdekiler ’in bu hafta ki konuğu YYÜ Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Sebahattin Çelik oldu.

Cep telefonları hemoroid yapıyor mu, hemoroid nedir, her sağlıklı bireyde hemoroid var mı, rahatsızlık nasıl oluşur, belirtileri nelerdir, nasıl tedavi edilir? Gibi birçok konu konuşuldu.

Her sağlıklı insanda hemoroid olduğunu söyleyen Çelik, “Hemoroid aslında damarsal bir yastıkçıktır. Her insan da bulunur. Hemoroid olmazsa bizler birçok sağlık problemi ile karşılaşabiliriz. Bireyin sağlığının yerine getirebilmesi için sağlıklı bir özelliktir diye biliriz”. dedi.

Hemoroid’in daha sonra hastalıklı bir hale geldiğini ifade eden Genel Cerrah Çelik, “O bölgedeki yastıkçıların genişlemesi sonucu, ödemleşmesi ve aşağı doğru sarkması sonucu doğan bir hastalık halini alır. Kısacası oradaki anatomik yapısının bozulması sonucu oluşur”. Şeklinde konuştu.

Çelik, hemoroid şikâyetiyle gelen hastaların birçoğunda ağrı, kanama ve kaşınma olduğunu da belirtti. Fiziksel muayenenin tanı koyucu olduğunu söyleyen Çelik, “Hemoroide de anal bölgenin muayene edilmesi tanıyı koydurur”. dedi.

Ayrıca Genel Cerrah Sebahattin Çelik, Cep telefonlarının hemroid oluşumda etkili olabileceğini söyledi. Bunun dışında cep telefonun sebep olduğu 4 ana başlığı da şu şekilde sıraladı.

1.Kansere neden olabilir.
2.psikososyal olarak insanları etkileyebilir.
3.Gençlerin yapısı üzerinde etkili olabilir.
4.Toplumsal yapıyı etkileyebilir.

Gündemdekiler Programı’nı izlemek için www.vangolutv.com.tr veya  YouTube/Vangölü TV adreslerini ziyaret edin.

Kaynak : Vangölü TV


Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem

İsveç'ten Türkiye açıklaması: Yapabileceğimiz bir şey kalmadı


Öteki Gündem