Çatak'ta 'Okuma Yazma Seferberliği' toplantısı

Van’ın Çatak ilçesinde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan tarafından başlatılan ‘Okuma-Yazma Seferberliği’ kapsamında yapılacak çalışmalar masaya yatırıldı.

Van Haberleri 16.02.2018 12:35:42 0
Çatak
Tarih: 01.01.0001 00:00

Çatak Atatürk İlkokulunun konferans salonunda Çatak Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Hacı Asım Akgül başkanlığında yapılan toplantıya İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Yunus Gündüz, AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Güvener, İlçe Müftüsü İlhan Günay, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Salih Taş, SYDV Müdürü Aydın Babur, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Erkan Manto, ilçede görevli müdürler, muhtarlar ve imamlar katıldı. Toplantı gündem maddelerinin okunması ve ilçedeki okuma yazma oranının yükseltilmesi için yapılabilecek çalışmaların anlatılmasıyla başlayan toplantıda konuşan Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Akgül, kursların ilçeye büyük bir fayda sağladığını belirterek, “İlçemizde yapılan taramalarda okuma yazma bilmeyen bin 175 kişi olduğunu tespit ettik. Bu sayıyı sıfırlamamız lazım. Hedefimiz yüzde 100 olmalı. Biz de bu hedef yerine geldi mi takip edeceğiz. Okullar 9 Haziran’da kapanıyor. Bizler de bu tarihe kadar kurslarımızı açmış, okuma yazma öğretmiş, belgelerimizi büyük bir törenle vermiş olalım. En iyi okuyan 3 kişiye ödül verelim. Öğretmene, muhtara, imama okuma yazmaya en çok kişiyi kazandıranlara başarı belgesi verelim. Bu konuda, ilçemizde üzerimize düşen ne varsa hepsini eksiksiz yerine getirmeliyiz. Okumanın yaşı yok. İnsanlar kaç yaşında olurlarsa olsunlar okuyabilirler. İnsanlar ölene kadar eğitilebilir. Çevremizde eğitim öğretimde geç kalmış insanlar olabilir, telafisi mümkün” dedi.


İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Salih Taş ise, bu konuda herkesin elini taşın altına koyması gerektiğine dikkat çekerek, “Mahallelerde ev ziyaretlerini yaptığımızda, bazı aileler tepki gösteriyor. Bu konuda muhtarlardan ve imamlardan destek bekliyoruz. Bazı köylerde okullarımız yok. O köylerde de alan taramasını imam arkadaşlar yapabilir. Bu bizi memnun eder. Alan taramalarından sonra biz de oralara öğretmen görevlendiririz. Okulların olmadığı yerlerde taziye evlerini veya mahalle odalarını kullanmak istiyoruz” diye konuştu.


İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Yunus Gündüz de, bu konuda güvenlik korucularının öğretmenlere ve imamlara yardım edeceklerini ifade etti.


Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem

İsveç'ten Türkiye açıklaması: Yapabileceğimiz bir şey kalmadı


Öteki Gündem