Çaldıran Belediyesinden eğitime büyük destek

Van'ın Çaldıran Belediye Başkanlığı tarafından üniversite sınavlarına girecek yaklaşık 500 öğrenciye 200 bin lira değerinde üniversiteye hazırlık kaynak kitap setleri dağıtıldı.

Van Haberleri 10.02.2018 15:16:03 0
Çaldıran Belediyesinden eğitime büyük destek
Tarih: 01.01.0001 00:00

Çaldıran da ilçesinde eğitim gören yaklaşık 400 öğrenci ve mezun olmuş 100'e yakın lise mezunu öğrenciye üniversiteye hazırlık kaynak kitap seti dağıtıldı. İlçede bulunan İmam Hatip Andolu Lisesi, Zahide Mehmöet Salih Tamince Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Çaldıran Anadolu Lisesi ve Çaldıran Endüstri Meslek liselerinde eğitim gören yaklaşık 400 lise son sınıf öğrencisi ve maddi olanakları bulunmayan yaklaşık 100 liseden mezun olmuş öğrenciye 200 bin lira değerinde üniversiteye hazırlık eğitim kaynak kitap seti dağıtıldı. Okullarda bulunan sınıfları tek tek gezerek öğrencilere kitapları veren çaldıran Kaymakamı ve belediye Başkan vekili tekin Dundar, öğrencilerle uzun uzun sohbet ederek sorunlarını eğitimde daha iyi bir eğitimin verilebilmesi için önerilerini dinledi.
Çaldıran Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Tekin Dundar, İlçe Emniyet Müdürü Korkmaz Polat ve İlçe Milli 

 

Eğitim Şube Müdürü Muhammed Binicinin de katıldığı kitap dağıtımında üniversiteye hazırlanan öğrencilere “kitaplarınız bizden, emek sizden” diyen Kaymakam Dundar, "Çaldıran ilçemizde eğitimde verimliliğin arttırılabilmesi için elimizdeki tüm olanakları harcıyoruz, harcamaya da devam edeceğiz. Çaldıran Belediyesi olarak ilçemize gelen her kuruşu ilçemizdeki vatandaşlarımıza harcadığımız gibi okullarımızı, öğrencilerimizi de unutmadık. Gecen yıl eğitime verdiğimiz desteğimiz devamı olarak bu yıl daha farklı bir uygulamaya imza atarak ilçemizde yaklaşık 500 üniversite sınavlarına girecek öğrencilerimize 200 bin lira değerinde üniversiteye hazırlık eğitim kitap setleri aldık. Bu yıl ilçemizde bulunan İmam Hatip Andolu Lisesi, Zahide Mehmöet Salih Tamince Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Çaldıran Anadolu Lisesi ve Çaldıran Endüstri Meslek liselerinde eğitim gören yaklaşık 400 lise son sınıf öğrencimize ve maddi olanakları bulunmayan yaklaşık 100 liseden mezun olmuş öğrenciye 200 bin lira değerinde üniversiteye hazırlık eğitim kaynak kitap setlerini alarak tek tek sohbet ederek kendilerine sunduk. Kitap ve eğitim desteği bizden emek, çaba ve özveri ise öğrencilerimizden. Bunun karşılığını üniversite sınavlarında alacağınız. Başarı sizden bekliyoruz. Hiç bir başarı tesadüf değildir. Emekle özveri ile olur. Dün bizler bu sıralardayken yarınlarda sizler bizim yerimize geçeceksiniz. Sizlerin başarıyı yakalayanlardan hiç farkınız yoktur. Başarının formülü sadece kitaplarda değildir. Çalışmak, emek vermek ve alın teri dökmektir. Kitap setlerimiz tecrübeli rehber ve diğer öğretmenlerimizin süzgecinden geçirerek alınmıştır. Her bir öğrencimize 10 kitap verdik. Desteğimiz bu gün için değil yarınlarda üniversiteyi kazanacak olan öğrencilerimize devam edecektir. Dağıtılan bu eğitim setlerinin hakkını fazlasıyla vereceğinize inanıyorum hepinize başarılar diliyorum" dedi.


Çaldıra’da eğitim gören lise son sınıfta okuyan öğrenciler bu yıl Çaldıran Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Tekin Dunda’rın kendilerine ödül niteliğini değerinde bulunan üniversiteye sınavlarına hazırlık eğitim setleri kendileri için bulunmaz bir fırsat olduğunu belirterek Kaymakam Dundar'a teşekkür edip Çaldıran’da ilk defa böyle bir fırsat yakaladıklarını belirterek, “Artık elimizde üniversiteye ilk adımımızı atabilecek kadar eğitim materyali bulunmaktadır. Bu fırsatı değerlendirerek başarıya ulaşmak için çabalayacağız. Her türlü desteği bizlerden esirgemeyen bir kaymakamımız bulunmaktadır. Bir çok arkadaşımızın bu kitapları alabilecek olanaklarımız bulunmamaktaydı. Bu fırsatı bizlere sundular. İnşallah karşılığını fazlasıyla vermeye çalışacağız” dediler. 


Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem

İsveç'ten Türkiye açıklaması: Yapabileceğimiz bir şey kalmadı


Öteki Gündem