Çaldıran Belediyesinden çorba ikramı

Van Haberleri 7.03.2018 14:38:59 0
Çaldıran Belediyesinden çorba ikramı
Tarih: 01.01.0001 00:00
Van’ın Çaldıran Belediye Başkanlığı tarafından hayvan pazarı ve devlet hastanesi önünde halka ücretsiz olarak sabah çorbası dağıtılmaya başlandı.
Çaldıran’da sabah erken saatlerde hastaneye ve hayvan pazarına gelen vatandaşlara çorba ikramına başlandı. Bir ilke imza atan Belediye Başkan Vekili Tekin Dundar, Çaldıran’ın ticari ve ekonomik anlamda hareketliliğin yaşandığı ilçelerden biri olduğunu söyledi. Dundar, “Vatandaşlarımız kırsal mahallelerden sabah gelerek kahvaltı yapma fırsatı bulamıyor ya da bir takım tahlil ve tetkiklerden dolayı aç gelmeleri gerekiyor. Gerekli tedavilerinin yapılmasının ardından sabah çorbası ikramının da belediyemizce karşılanarak katkımız olsun istedik. Aynı zamanda ilçemizde Van’ın en büyük hayvan pazarlarından biri bulunuyor. Büyük yoğunluk yaşanan ve il dışından da tüccarların uğrak yeri olan pazarımızda da aynı uygulamayı yaparak, sabahın erken saatlerinde çiftçilerimizin de kahvaltı yapabilme olanaklarının olamayacağını düşünerek katkıda bulunmak istedik. Hafta içi beş gün her sabah düzenli olarak hastane ve hayvan pazarında kurduğumuz kabinlerde, saat 06.00 ile 08.00 arası değişik menülerde farklı çorbalar ikram edilmektedir. Biz belediye olarak vatandaşlarımızın ihtiyaç duyabileceği her anlamda hizmet yapmanın hesabındayız. Yapılan tüm hizmetlerimiz, yaptığımız hassas incelemeler ve talepler doğrultusunda yapılmaktadır” dedi.
Hastaneye gelen vatandaşlar ise, yapılan uygulamadan memnun olduklarını ifade ederek, “Tahlil ve tetkiklerden dolayı aç gelmek zorundaydık. İşimiz bittikten sonra burada kahvaltı yapabilme olanağımız bulunmamaktaydı. Belediyenin bu uygulamasından sonra çok rahat ettik. Allah razı olsun belediye yetkililerinden” dediler.
Hayvan pazarında bulunan çiftçi ve tüccarlar ise, uygulamayla ilk defa tanıştıklarını dile getirerek, “Belediyemiz, hayal bile edemediğimiz bir takım hizmetler sunuyor. İlçemizde yapılan her değişik hizmet, bizler için sürpriz niteliğindedir. Sabah çorbası ikramı bizler için çok faydalı oldu. Bu tür hizmetlerin devamını bekliyoruz” ifadelerini kullandılar.

Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem

İsveç'ten Türkiye açıklaması: Yapabileceğimiz bir şey kalmadı


Öteki Gündem