Borç açıklamalarının afişleri aynı noktalarda duruyor

HDP’li Büyükşehir Belediyesi tarafından kentin bazı bölgelerine asılan borç afişlerine karşılık Van Valiliği tarafından valilik binası ve billboardlara asılan hizmet ve borçlarla ilgili afişler aynı noktalarda duruyor.

Van Haberleri 11.05.2019 18:35:18 0
Borç açıklamalarının afişleri aynı noktalarda duruyor
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 11.05.2019 18:35

HDP’li Büyükşehir Belediyesi, görevi devraldıktan bir hafta sonra kentin belli bölgelerine kayyum dönemindeki borç miktarını asarak, adeta ‘Kayyum döneminde bu kadar borcumuz var, bizden hizmet beklemeyin’ şeklinde bir imada bulundu.

Van Valiliği de başta valilik binası olmak üzere birçok billboardlara kayyumun göreve başladığı zaman zaten çok daha fazla borçla görevi devraldığını ve buna rağmen 712 milyon TL’lik hizmet gerçekleştirdiğini anlatan afişler astı.

Vatandaşlar söz konusu sıkıntılı görüntüleri önce HDP’li Büyükşehir Belediye yönetiminin başlattığını, bunun doğru olmadığını yorumlayarak, “Büyükşehir yönetimi bu anlayışla hareket ederek doğru yapmıyor. Zaten kayyum görevi devraldığında bir milyonun üzerinde borçla devralmış. Şimdi kalkıp devletin devlete olan uzun vadeli yapılandırma borçlarını da ekleyerek bunu afişlere dökmesi doğru değil. Buna karşılık Valilik de belli bölgelere afişler astı. Farklı afişlerin kentin belli bölgelerde bulunması görüşü farklı insanların birbirine olan tavrını daha da sivriltiyor. Devlet yetkililerinin bu afişleri indirmesi gerekir” ifadelerini kullanıyor.

ÖNCE BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ'NİN HDP'Lİ YÖNETİMİ BAŞLATMIŞTI
Yaklaşık iki hafta öcne basın açıklaması yapan ve kayyumlardan 1 milyar TL'nin üstünde borçla belediyeyi devraldıklarını açıklayan HDP'li Büyükşehir yönetimi, bu açıklama yetmiyormuş gibi kentin birçok bölgesine, borçları kalem kalem yazıp borç miktarını da belirtmişti.

Van Valiliği de afişler asarak, afişlerde Büyükşehir Belediyesi'nin iki yıl önce zaten 1 milyar 121.5 Milyon TL borcu bulunduğunu ve 712 milyon TL hizmet yapılmasına rağmen borç miktarının da 23.5 milyon TL azaltıldığını belirten afişleri valilik binası ve kentteki billboardlara astırmıştı.

Van Valisi Mehmet Emin Bilmez de daha sonraki süreçte gazetecilerle bir araya geldiği toplantıda, Büyükşehir Belediyesi’nin kayyum öncesi uçan kuşa bile borcu olduğunu anlatarak, “O dönemde belediyelerin mal varlıklarını borçlarını biliyorum. Bunlara neden kayyum atandığını biliyorum. Kayyum atandığında o dönemde belediyeler içerisinde borcu en fazla olan belediye Van Büyükşehir Belediyesi’ydi.  Personel giderlerini zar zor ödeyen ve piyasaya da ciddi anlamda borcu vardı. Nerdeyse ucan kuşa borcu vardı. Kayyum döneminde  piyasa borcu tamamen kapatıldı. Belediyenin kasasına 15 milyon para bırakarak ayrıldık. Belediye kayyuma geçtiğinde 870 milyon  piyasaya nakit borcu vardı. Daha sonra açılan deprem tazminatlarıyla belediye 35 milyon bir borç daha geldi. Sonra çıkarılan yasayla birlikte belediyenin borçları yapılandırıldı. Belediye devralındığında faizlerle birlikte bir milyar 121 milyon üzerinde belediyenin borcu vardı. Kayyum belediyeyi devrettiği zaman da bir milyar 98 milyon ile devretti. İşleyen bir belediye devretti, piyasaya borcu az, kamuya olan borçları da hemen hemen hepsi yapılandırılmış bir belediye bıraktı. Bu yönetilemeyecek bir borç değildir” ifadelerini kullanmıştı.

Vatandaşlar şimdi kente birçok noktada bulunan afiş ve billboard reklamlarının kaldırılmasını istiyor. Kaynak: Van Bölge Gazetesi
 

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Maç öncesi saha kardan temizlendi


Van Spor

Elazığspor’da Antalya kampı kadrosu belli oldu


Van Spor

Elazığspor’da Antalya kampı başlıyor


Van Spor

Başkan Ahmet Dal’dan yeni yıl mesajı


Van Spor

Değer Erzincan Müftülük Spor Kulübü hizmete açıldı


Van Spor

5 bin kişilik salon için imzalar atıldı


Van Spor

Erzurum GSİM sporda ve gençlik hizmetlerinde 2026’ya zirvede giriyor


Van Spor

Başkan Ahmet Dal, yeni transferlere yeşil ışık yaktı


Van Spor

Erzurumspor FK 3 Ocak’ta topbaşı yapacak


Van Spor

Elazığ Belediyespor Kadın Voleybol Takımı dolu dizgin gidiyor


Van Spor

Ağrı Kadın FK’ya Barbaros’tan maddi destek


Van Spor

Iğdır’da dağcılıkta tarihi adım


Van Spor

Elazığlı sporcular 45 madalya turnuvaya damga vurdu


Van Spor

FIS Palandöken Cup tamamlandı


Van Spor

Kar ve soğuğa rağmen Ağrı Kadın Futbol Takımı’ndan 4 gollü galibiyet


Van Spor

Ceza sahasında davetsiz misafir


Van Spor

Dersimspor’un altyapısına kalıcı yatırım müjdesi


Van Spor

Serkan Özbalta: "Bu galibiyete ihtiyacımız vardı"


Van Spor

Hüseyin Eroğlu: "Bizim adımıza beklemediğimiz bir skor oldu"


Van Spor

Trendyol 1. Lig Erzurumspor FK: 1 Çorum FK: 0


Van Spor

Elazığ’da okul sporları masa tenisi müsabakaları yapıldı


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ