Bem-Bir-Sen Van Şube Başkanı Altın’dan Çav Bella’ya sert tepki

Bem-Bir-Sen Van Şube Başkanı Harun Altın; İzmir'de farklı camilerin hoparlörlerinden aynı anda ezan sesi yerine ses sisteminin sabote edilerek İtalyanca Bella Ciao (Çav Bella) komünist marşının çalınması ile ilgili bir basın açıkl

Van Haberleri 22.05.2020 01:40:01 0
Bem-Bir-Sen Van Şube Başkanı Altın’dan Çav Bella’ya sert tepki
Tarih: 01.01.0001 00:00

VAN POSTASI GAZETESİ ÖZEL

Doğarken kulaklarına ezan okunan, minareler ve ağaçlar arasında ezan seslerini işiterek büyüyen neslin; İslâm'ın şiarı ve müslüman varlığının sembolü olarak kabul edilen ezan’a böyle bir saygısızlık yapmayacağını ve yapanlara karşı da sessiz kalamayacağını vurgulayan Başkan Altın; “ Söz konusu aşağılık eylemi gerçekleştiren kişi ya da kişiler kadar söz konusu haber videolarını övücü ve destekleyici ifadelerle sosyal medya hesaplarından paylaşanların olması da oldukça üzüntü vericidir” dedi.
Başkan Altın yaptığı açıklamada devamla şu ifadelere yer verdi:

“İnsanları birbirlerine bağlayan milli ve manevi değerler vardır. Bu değerler bir milletin olmazsa olmazlarındandır. Bu değerlere sahip olmak ve bağlı kalmakla bir bütün oluşturulmuş olur. İşte bu değerlerin biride, manevi değerlerimiz arasında zikrettiğimiz ezandır. Ezan dünyanın her yerinden mazlumların tek silahı ve tüm Müslümanların kırmızı çizgisidir.
CHP dün camiler de Ezanı Türkçeye çevirerek tanrı uludur diye okutturdular. Bugün iktidar olsalardı ne yapmazlardı halkımızın Takdirine bırakıyoruz dedi.

Kaynak: Van Postası Gazetesi


Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem

İsveç'ten Türkiye açıklaması: Yapabileceğimiz bir şey kalmadı


Öteki Gündem