Başkan Berge’den esnafa Ramazan ziyareti

Van Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (ESOB) Başkanı İsa Berge, Ramazan ayı nedeniyle esnafı ziyaret etti.

Van Haberleri 13.05.2019 11:45:31 0
Başkan Berge’den esnafa Ramazan ziyareti
Tarih: 01.01.0001 00:00

Van Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (ESOB) Başkanı İsa Berge, Ramazan ayı nedeniyle esnafı ziyaret etti.

Van ESOB Başkanı İsa Berge, Bakkallar ve Manavlar Odası Başkan Vekili Aydın Arslaner ile birlikte esnafı ziyaret etti. Ramazan ayı nedeniyle düzenlenen ziyarette esnafla sohbet eden Berge, sorun ve sıkıntılarını dinledi. Ramazan ayının ekonomiye nasıl yansıdığı ile ilgili esnafla sohbet eden Başkan Berge, “Mübarek bir aydayız. Ramazan bereketiyle geldi. Birkaç gündür esnafı geziyoruz. Cadde ve sokakların cıvıl cıvıl olduğunu görüyoruz. Ekonomik boyutta tabi sıkıntılar var, ama diğer aylara nazaran baktığımızda Ramazan gerçekten hayır ve bereketi ile geldi. Esnafın, halkın ağzında bir şükür var. İnşallah bu şükür, Ramazan sonrasında da yaşanır. Ben inanıyorum ki, önümüzdeki süreçte daha güzel ekonomik süreçler yaşanır. Zaten dalgalanmanın birçoğunu gördük ve buna rağmen esnaf ve sanatkarlarımız elinden geleni yaptı. Biz bu anlamda esnaf ve sanatkarlarımıza çok şey borçluyuz” dedi.

Yerel esnafın desteklenmesi noktasında tüketicilere seslenen Berge, “Tüketicilerimizden ricamız, yerel esnafı desteklemeleridir. Yerel esnafın yanında olsunlar. Çünkü yerel esnaf, onların komşusudur, kardeşidir, yoldaşıdır. Özellikle olumsuz bir durumda gecenin herhangi bir saatinde bakkal esnafının kapısını çalıp, borç eşya veya borç para isteme şansına sahipsiniz. Ama ulusal marketlerde böyle bir imkan söz konusu değil. Bu anlamda yerel esnafı destekleyeceğiz. Yerel olarak güçleneceğiz. Çünkü yerele katkı katma değerdir, döngüdür. Esnafın değdiği her yer inşallah berekettir. Bizde Ramazan bereketinin halkımıza, ilimize ve insanımıza hayırlar getirmesini temenni ediyor, bu anlamda esnaf sanatlarımıza bol bereketli kazançlar diliyoruz” ifadelerini kullandı.

Esnaflar ise, kendilerini hiçbir zaman yalnız bırakmayan ve her fırsatta ziyaret eden Başkan Berge’ye teşekkür ederek, “Bizim esnafımız her zaman ‘Elhamdülillah’ demesini biliyor. Allah’a çok şükür az da olsa işlerimiz iyi. Ramazan ayı bereketiyle geldi. Rabbime çok şükür” ifadelerini kullandılar.


Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem

İsveç'ten Türkiye açıklaması: Yapabileceğimiz bir şey kalmadı


Öteki Gündem