Başkale depreminin acısı unutulmadı

Van’ın Başkale ilçesinde bir yıl önce meydana gelen depremde hayatını kaybedenler için anma programı gerçekleştirildi.

Van Haberleri 23.02.2021 12:53:28 0
Başkale depreminin acısı unutulmadı
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 23.02.2021 12:53

Van’ın Başkale ilçesinde bir yıl önce meydana gelen depremde hayatını kaybedenler için anma programı gerçekleştirildi.

Geçtiğimiz yıl İran’ın Hoy kentinde meydana gelen 5.9 büyüklüğündeki depremde Başkale ilçesinin Özpınar, Güvendik, Kaşkol, Gelenler ve Böğrüpek mahalleleri büyük hasar görmüştü. 10 kişinin hayatını kaybettiği ve 67 kişinin de yaralandığı depremin yaraları kısa sürede sarılmıştı. Depremin yıldönümü dolayısıyla yaklaşık 120 hanenin zarar gördüğü Özpınar Mahallesi’nde bir anma programı düzenlendi.

Okunan duaların ardından konuşan Van Valisi Mehmet Emin Bilmez, depremde hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yakınlarına sabır diledi. Vali Bilmez, “Geçtiğimiz yıl burada yaşanan depremde 10 canımızı kaybettik. 67 vatandaşımız depremde yaralandı. Son 30 yılın en ciddi karın yağdığı yılda, kış şartlarının en zor olduğu bir haftada bu deprem meydana geldi. Devletimiz tüm birimleri seferber ederek tüm vatandaşların yaralarını en hızlı şekilde sarmaya çalıştı. Vatandaşımızın hizmetine koştu. Trabzon’dan, Adana’dan, İzmir’den, Hatay’dan, Sinop’tan, İstanbul’dan herkes yanımızda olmaya çalıştı ve bize katkı sunmaya çalıştılar. Bunun için hem Başkale adına hem de kent valisi olarak yardımımıza koşan, destek sunan herkese şükranlarımızı sunuyoruz” dedi.

“Onlar kendi konutlarına yerleşinceye kadar bu işin takipçisi olacağız”

Bugün yapılacak deprem konutlarına ilişkin detaylı bilgilendirme yapacağını hatırlatan Bilmez, “Bugün depremin yıldönümü ve depremin meydana geldiği 3 köyü ziyaret edeceğiz. Biz bugün onları unutmadık ve onlar kendi konutlarına yerleşinceye kadar bu işin takipçisi olacağımızı ve depremin ilk gününden bu yana onların yanında olacağımızı, depremden sonrada onların yanında olacağımızı belirtmek istiyoruz. İçişleri Bakanımızın da sizlere selamları ve hürmetleri vardı. Bakanımız her aşamasında sizlerin yanında olduğunu iletti” diye konuştu.

Vali Bilmez, açıklamalarının ardından depremzedelere yemek dağıtımında buldu. Ardından konteyner kentte inceleme yapan Vali Bilmez, daha sonra depremden etkilenen diğer mahalleri ziyaret etti. Düzenlenen anma programına Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Yüksel Yiğit, Başkale Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Asım Solak, VASKİ Genel Müdürü Cem Ülker Kaplan ve depremden etkilenen aileler katıldı.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Kamuya 2.659 Yeni Personel Alımı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

Sağlık Bakanlığı 3 Bin 658 İşçi Alımı Kura Sonuçları Açıklandı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Bölgesel Amatör Lig: Bitlis 1916 Futbol SK: 2 - Dersim Spor: 0


Van Spor

Nesine 2. Lig: Yeni Malatyaspor: 0 - 1461 Trabzon FK: 4


Van Spor

Bingöl’de 750 öğrenciye forma desteği


Van Spor

Bülent Bölükbaşı: "Çok sıkıntılı bir süreçten geçiyoruz"


Van Spor

Serkan Özbalta: "Galibiyeti çok özlemiştik"


Van Spor

51 İlden bin 200 sporcu Elazığ’da karate için buluştu


Van Spor

TFF 3. Lig: Yeşilyurtspor: 0 - Kahramanmaraşspor: 2


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 2 - Ümraniyespor: 0


Van Spor

Korkut’ta atletizm antrenmanları sürüyor


Van Spor

Mehmet Akif Ortaokulu ilçe şampiyonu oldu


Van Spor

Kars 36 Spor’da hedef 3 puan


Van Spor

Elazığ Kamu Spor Oyunları tamamlandı


Van Spor

Elmira Yasin’den Dünya Şampiyonası’nda bronz madalya


Van Spor

Okul sporlarında heyecan dolu final


Van Spor

Fenerbahçe, Stuttgart’ı Tek Golle Geçti! Sarı-Lacivertliler Avrupa’da 3 Puanı Kaptı


Van Spor

Yeni Malatyaspor- 1461 Trabzon maçında düdük Hatice Aydın’da


Van Spor

Mustafa Sarıgül: "9 puan aldık ama bu sadece bir başlangıç"


Van Spor

Elazığ’da kaykay ve paten sporunda bir ilk


Van Spor

Kartal, Konya engelini aştı! Beşiktaş 3 puanı 2 golle aldı


Van Spor

Türkçe Konuşan Ülkeler Satranç Birliği Kuruldu: İlk Başkan Türkiye


Van Spor

Galatasaray, Bodo/Glimt'i rahat geçti


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ