Başkale Belediyesi ile Hizmet-İş arasında toplu iş sözleşmesi

Başkale Belediyesi ile Hizmet-İş Sendikası arasında Toplu İş Sözleşmesi imzaları atıldı. Yapılan görüşmeler sonucu Başkale Belediyesi Personel A.Ş bünyesinde çalışan işçiler için yeni ek protokol imzalandı.

Van Haberleri 19.11.2020 13:28:43 0
Başkale Belediyesi ile Hizmet-İş arasında toplu iş sözleşmesi
Tarih: 01.01.0001 00:00

VAN POSTASI GAZETESİ ÖZEL

Başkale Belediyesi ile Hizmet-İş Sendikası arasında taşeron işçilerinin mağduriyetlerinin giderilmesi ve maaşlarında iyileştirme yapılması kapsamında yeni ek protokol imzalandı.

Başkale Belediyesi’nde düzenlenen ek protokol imza törenine, Başkale Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Asım Solak, Hizmet-İş Sendikası Van Şube Başkanı Abdullah Efeoğlu ile belediye ve sendika yetkilileri katıldı.

Yapılan ek protokolle Başkale Belediyesi Personel A.Ş bünyesinde çalışan yaklaşık 110 işçinin maaşlarında bir dizi iyileştirmeler yapıldı. 

“BELEDİYEMİZİN İMKÂNLARI DAHİLİNDE BİR DİZİ İYİLEŞTİRMELER YAPTIK”

Başkale Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Asım Solak ise, “Sözleşme süresince emekçi kardeşlerimizin haklarını ön planda tutmaya gayret gösterdik. Belediyemizin imkânları dahilinde bir dizi iyileştirmeler yaptık. Sözleşmemizin her iki taraf için hayırlı olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı.

“SÖZLEŞMEMİZİN HEM SENDİKAMIZA HEM DE BELEDİYEMİZE HAYIRLI OLMASINI DİLİYORUM”

Yapılan görüşmeler neticesinde 696 KHK ile ücret eşitsizliğine mahkûm olan üyelerinin sosyal ve mali haklarında bir dizi iyileştirmeler yapıldığını söyleyen Hizmet-İş Sendikası Van Şube Başkanı Abdullah Efeoğlu, “Bu sözleşmede büyük emekleri olan sayın kaymakamımız mütevaziliği, çalışkanlığı ve dürüstlüğü ile Başkale halkının ve çalışanların gönlüne taht kurmuştur. Belediyeyi düşündüğü kadar çalışanlarını da göz ardı etmemiştir. Devletin sıcak ve gülen yüzü olmuştur. Halkın ve çalışanın istediği bir çalışma anlayışı ile hizmetlerine devam etmektedir. Bu hizmet ve devlet adamının çalışmalarını takdir etmemek elde değil. Bu vesileyle sözleşme görüşmelerinde ve sonuçlandırılmasında sendikamıza ve çalışanlarına göstermiş olduğu yakın ilgi, samimi ve içten davranışlarından dolayı Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Sayın Asım Solak’a teşekkür ediyor, bundan sonraki çalışmalarında başarılar diliyorum. Ayrıca sözleşme görüşmelerinin başlamasından sonuçlanmasına kadar desteklerini ve katkılarını sunan Başkale Belediyesi yetkililerine üyelerimiz adına teşekkür ediyorum. Sözleşmemizin hem sendikamıza hem de belediyemize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Kaynak: Van Postası Gazetesi


Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem

İsveç'ten Türkiye açıklaması: Yapabileceğimiz bir şey kalmadı


Öteki Gündem