Bakan Karaismailoğlu Van’da Dr. Miyazaki Koru Park'nın açılışını yaptı

Bazı açılış ve incelemelerde bulunmak üzere Van'a gelen Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu Edremit Belediyesi'nin Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi yanında yaptığı Dr. Miyazaki Koru Parkı’nın açılış?

Van Haberleri 17.08.2020 12:06:12 0
Bakan Karaismailoğlu Van’da Dr. Miyazaki Koru Park'nın açılışını yaptı
Tarih: 01.01.0001 00:00

VAN POSTASI GAZETESİ ÖZEL

Sabah saatlerinde Van’a gelen Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, ilk olarak Edremit Belediyesi'nin Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi yanında yaptığı Dr. Miyazaki Koru Parkı’nın açılışını gerçekleştirdi.

Dr. Miyazaki Koru Park'nın açılışına Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Van Valisi ve Van Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez, Japonya Ankara Büyükelçisi Miyajima Akio, AK Parti Van Milletvekilleri Abdullahat Arvas, İrfan Kartal, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Gülşen Orhan, Edremit Belediye Başkanı İsmail Say, Gürpınar Belediye Başkanı Hayrullah Tanış, VATSO Başkanı Zahir Kandaşoğlu, kamu kurum amirleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Erdemit Belediye Başkanı İsmail Say açılışta yaptığı konuşmada "Bugün Marmara Depreminin 21. Yıl dönümü, yine 2011 yılında büyük Van depremini yaşadık. Onbinlerce kilometreden kalkıp Van'a gönüllü olarak gelen ve depremzedelere yardım eden, 9 Kasım 2011'deki ikinci depremde hayatını kaybeden Japon Asıllı Dr. Miyazaki anısına, vefa göstermek adına böyle bir koru parkının açılışını yaptık. Bizde buradan bütün dünyaya hem Japon Türk dostluğunu hemde Türkiye'nin vefa gösteren bir ülke olduğunu, Van'ın vefalı bir il olduğunu ve bu dostluğumuzun bir ömür sürmesi kanaatindeyiz. Yine deprem coğrafyasında yaşıyoruz. Van'da deprem bölgesinde. Biz özellikle anayol üzerine bu parkı kurduk ki hergün depremi yaşayalım, hatırlayalım, ona göre davranalım" ifadelerini kullandı. 

Türkiye ve Japonya birbirinden uzak olsa da kalplerinin yakın olduğunu ifade eden Japonya'nın Ankara Büyükelçisi Miyajima Akio ise depremde hayatını kaybeden Dr. Miyazaki Koru’nun adının parka verilmesinden mutluluk duyduklarını belirterek, Türk ve Japonya yetkililerine teşekkür etti.

Son olarak söz alan Bakan Karaismailoğlu, “Bugün buraya bakanlığımızın yatırımları hakkında incelemeler ve görüşmelerde bulunmak üzere geldik. Böyle güzel bir hizmetin açılışında bulunmanın mutluluğunu yaşıyorum. Edremit Belediyesinin böyle hayırlı bir hizmeti Vanlılara kazandırdığı için ayrıca teşekkür ediyorum. Büyükelçimizin de bu açılışında bulunması ayrıca bizleri daha da mutlu etti. Dr. Miyazaki Vanlı kardeşimizin yardımına koşarken vefat etti. Bu yüzden kendisini saygıyla anıyoruz. İnşallah bu Türkiye ile Japonya arasındaki kardeşliğimizi unutturmayacak. Bugün de 17 Ağustos. Büyük deprem felaketlerinin yaşanmamasını diliyorum. Dr. Miyazaki Koru Parkı'nın hayırlı olmasını diliyorum. Türk, Japon dostluğunun ilelebet sürmesi dileğiyle parkımız tüm Vanlılara hayırlı uğurlu olsun” şeklinde skonuştu.

Kurdele kesiminin ardından parkı gezen Bakan Karaismailoğlu daha sonra Van Valiliği, AK Parti Van İl Başkanlığı, Gar Müdürlüğü ve Tuşba Belediyesi'ni ziyaret etmek üzere buradan ayrıldı.

Kaynak: Van Postası Gazetesi


Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem

İsveç'ten Türkiye açıklaması: Yapabileceğimiz bir şey kalmadı


Öteki Gündem