Bahçesaray’da otomobil karşıdan gelen araca yol vermek isterken Müküs Çayı'na yuvarlandı

Van' ın Bahçesaray İlçesinde Sündüs Yaylası yolunda bir otomobil karşıdan gelen araca yol vermek isterken Müküs Çayına yuvarlandı. 

Van Haberleri 5.07.2020 21:41:18 0
Bahçesaray’da otomobil karşıdan gelen araca yol vermek isterken Müküs Çayı'na yuvarlandı
Tarih: 01.01.0001 00:00

VAN POSTASI GAZETESİ ÖZEL

Hafta sonlarında Müküs Çayı'nın çıktığı Subaşına pikniğe gelen vatandaşlar, dar ve bakımsız olan Sündüs Yaylası yolunda zor anlar yaşıyor.

Tek şeritten oluşan yolun birçok yerinde yapılan kanal çalışması nedeniyle oluşan çukurlar, dışarıda kalan borular, toprak kayması sonucu yolda  yığılan kayalar mevcut. Yol güvenliğinin olmadığı bu yoldan geçen araçların karıştığı kazalar nedeniyle bir çok kişi hayati tehlike ile karşı karşıya kalıyor. 

BUGÜN 3 KİŞİ ÖLÜMDEN DÖNDÜ
Bugün 3 kişinin ölümden döndüğü kaza saat 12.20' de Sündüs Yaylası yolunda Müküs Çay’ında meydana geldi. 

Piknik yaptıktan sonra Bahçesaray’a dönmek için yola çıkan aile, piknik yerinde cep telefonunu unuttuğunu fark etti. Cep telefonunu almak için geriye dönen otomobil, karşıdan gelen araca yol vermek isterken Müküs Çayı'na yuvarlandı. 

Olay yerine 15 kilometre mesafedeki Bahçesaray'dan gelen Belediye ekipleri, Acil Sağlık ekipleri ve Emniyet birimleri Müküs Çayı'na yuvarlanan aracın içinde mahsur kalan vatandaşları kurtardı. Kazadan şans eseri kurtulan T.Y) , (E.Y) ve (A.B) olayın etkisiyle çok korktuklarını ve kazanın yolun dar olmasından kaynaklandığını dile getirdi. 

BAHÇESARAYLILAR YOLUN GENİŞLETİLEREK DÜZELTİLMESİNİ İSTİYOR
Bahçesaray Karapet yolundan sonra en çok kaza olan ikinci yerin Sündüs Yaylası yolunun ilçeye 15 kilometre uzaklıktaki Subaşı piknik mesire alanı olduğunu ifade eden vatandaşlar, “Bugün bir kez daha kazaya şahit olduk. Burada çok sık kaza yaşanması nedeniyle, gelen misafirlere zarar veriyor. Bu da ilçe turizmini olumsuz yönde etkiliyor. Başta Bahçesaray Belediyesi olmak üzere ilgili kuruluşların gerekli tedbirleri almasını, yolun genişletilerek düzeltilmesini istiyoruz” dedi. 

Kaynak: Van Postası Gazetesi


Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem

İsveç'ten Türkiye açıklaması: Yapabileceğimiz bir şey kalmadı


Öteki Gündem