ASKON Van Şubesi kapandı

Anadolu Aslanları İş Adamları Derneği (ASKON) Van Şubesi Başkan ve üyelerin istifa etmesiyle kapıya kilit vurdu.

Van Haberleri 17.09.2019 15:42:20 0
ASKON Van Şubesi kapandı
Tarih: 01.01.0001 00:00

Yönetim Kurulu ve Tüm Üyeler Adına ASKON Van Şube Başkanı Fatih Altun’un yaptığı açıklamada ASKON Van Şube Başkanı, Yönetim Kurulu ve Tüm Üyeleri olarak ASKON’dan istifa ettiklerini, ASKON Van Şubesini kapattıkları belirtildi.

KOLTUK SEVDASI SON BULDU
Yönetim Kurulu ve Tüm Üyeler Adına açıklamayı okuyan Fatih Altun “Van Şubesi olarak 7 yıla yaklaşan bu süreçte, kuruluş amaçlarına, misyon ve vizyonuna ticarette İslami hassasiyet prensiplerine inanarak Van ilimizde Şubesini açtığımız ASKON (Anadolu Aslanları İş Adamları Derneği) son birkaç yıldır, Genel Merkezin iç çekişmelerine, koltuk kavgalarına sahne olmuş, 3 sefer başkan ve yönetim değişmiş, parçalanmış içinden büyük ayrılmalar olmuş ve son olarak 7 ay önce yeni seçilen yönetim ve Genel Başkan Orhan Aydın, borçlar ve önüne koyduğu siyasi hedefler yüzünden büyük bir hırs ve vefasızlık ile, uygulanması zor finansal yaptırımları şubelere uygulamaya kalkmıştır. Bizden aylık üye aidat gelirlerimizin yüzde 90’ını Genel Merkeze verilmesini yüzde 10 u ile de tüm şube faaliyetlerinin yürütülmesini istemek bunlardan sadece biridir.” Dedi.

GENEL MERKEZİN İHMALİ YOLLARI AYIRDI
ASKON genel merkezinin yanlış kararları doğrultusunda derneğin kapatıldığını ifade eden Altun, “Ankara da yapılan başkanlar toplantısında genel merkezin biz başkanlara danışmadan ve fikrimizi almadan uygulamaya koyduğu birçok yanlış karar ve fahiş katkı payı uygulaması, toplantıda tüm şube başkanları tarafından uygun bulunmamasına ve fikir beyan etmemize rağmen. Tarafımıza tebliğ edilmesine ve toplantıda bazı şube başkanlarımızın haklı sitemlerine karşın çocuk gibi azarlanmalarına, toplantı salonundan kovulmalarına rağmen sessiz kaldık ve 7 aylık yeni Genel Merkez yönetiminin acemiliğine ve yeni Başkanın heyecanına bunu yorduk. Fakat bu haksız ve hesapsız uygulamalarda ısrar ve tehdit etmeleri, bu oranı uygulanabilir düzeye indirmemeleri ve yanlış kararları geri almamaları kabul edilemez. Hiçbir demokrasi, hukuk ve ahlak kurallarına uymayacak şekilde genel merkezin hiçbir şube başkanımıza danışmadan keyfi olarak belirlemiş olduğu bu ve buna benzer yanlış kararları nedeni ile genel merkez ile yollarımızı ayırmak zorunda kaldık.”diye konuştu.

HELAL KAZANÇTAN HARAM KAZANCA DÖNÜŞ
ASKON genel merkezinin kapitalist düşünceler sergilediğini anımsatan Altun, “Rahmetli Necmettin Erbakan’ın talimatları ile İslami prensipleri önceleyen, helal ve haklı kazancı prensip edinen, Anadolu sermayesinin, iş adamlarının, sivil toplum kuruluşları olarak güçlerini birleştirmeleri ilkesinden yola çıkılarak kurulan ASKON,  bu misyonunu ve vizyonunu 7 aylık yeni yönetim ile kaybetmiş logosunda yer alan haklı kazanç, yani helal ve İslami prensipler ışığın da bir ticaret ve kazanç sloganını bile yenilenme adına ötelemiştir. Faizlerin düşmesi ile  ekonominin canlanması, bize faizsiz bir sistemin ekonomik canlanmada ne kadar önemli bir faktör olduğunu göstermektedir. Kapitalist ve parayı önemseyen birçok STK örgüt zaten mevcut iken, bizler Allah'ın insanlara emrettiği prensipler çerçevesinde hayatımızı işimizi planlamayı öncelikli hedefimiz yapmamız gerekirken, bir çok işadamının iflas ettiği, şirketlerin battığı, ortakların birbirini aldattığı, uzun süreli ortaklıkların kurulamadığı, işçilerin haklarının yendiği, ticarette helal ve haram düsturlarının önemsizleştirildiği, malı bereketlendiren zekat ve sadakanın hakkıyla uygulanmadığı, büyük günahlardan sayılan faizin, tefeciliğin ticarette yaygınlaştığı günümüzde, bizler ASKON dan genel merkezden bu konulara yoğunlaşmasını, ehliyetli liyakatli Alim insanlardan bu konularda bizleri, üyelerimizi aydınlatıcı çalışmalar, konferanslar, yayınlar, eğitimler vermesini beklerken, Van şubemizin kuruluş yıllarında bu hassasiyetler ışığında şubelerle çalışmalar yürütülürken, maalesef yeni yönetim, ASKON ’un bu kuruluş ilkelerini bir kenara atmış, tamamen kapitalist, parayı önemseyen bir yol haritasını uygulamaya koymuştur.” İfadelerini kullandı.

ASKON VAN’A KATKI SUNMADI
Derneğe aylık ücret önemekle tehdit edildiğini söyleyen Altun, “Askon Genel Merkez Yönetiminin, isim hakkını bir sivil Toplum Kuruluşu değil de, kar amacı güden bir şirket gibi franchising satar gibi kullandırmaya kalkması, ve üzerinden para kazanacağı, kurulduğu ile katkı sağlamak  yerine, şubenin açılacağı ilden, üyelerin üye aidatları ile o ilde sosyal faaliyetler ve yardımlar düzenlemek yerine,  yıllık 60 ila 100 bin TL arası bir parayı genel merkez katkı payı olarak istemek, ve biz buna karşı çıktığımızda biz şubeleri görevden almak ile tehdit etmek, bardağı taşıran son damla olmuştur. Van’a ilimize hiçbir katkı sunmayan genel merkezin, bu parayı sırf başkanlık sıfatı ve başkaca egolarını tatmin etmek için kabul edecek, yeni bir başkan veya başkan adayı arayışında rahatlaması adına, tamamen şirazesi kaymış bu yönetimden ayrılıyor ve Van şubesini kapatıyoruz.” İfadelerine yer verdi.
    
ZARAR VEREN BİR YAPI İLE YÜRÜMEK MÜMKÜN DEĞİL
Yeni bir düzen ve yeni bir isimle farklı yeniden bir dernek kuracaklarını ve Van’a destek sunacaklarını ifade eden Altun, “Önemli olan, Van şubemize gönül vermiş 40 a aşkın işadamı saygın üyelerimizin birlikteliği ve dostluğudur. Van için, Van ekonomisi için, Van’ın kalkınması istihdamına katkı için, yeni projeler fikirler oluşturmak, bu konularda öncü olmak, iş birliği ve güç birliği oluşturmak olduğundan, önümüzdeki süreçte, Askon olmaz başka bir ad ile başka bir oluşum ile yolumuza devam ederiz. Van Şube Yönetim Kurulu ve üyeleri olarak ortak karar sonrası, tamamen parasal bir zenginler kulübüne dönüştürülmek istenen bir siyasi parti merkezi gibi çalıştırılan ve kuruluş ilkelerinden uzaklaştırılan bu yapı ile bundan sonra yol yürümenin mümkün olmadığını, bu sebeplerle Askon Van Şubesini kapattığımızı kamuoyuna ilan ederiz.” Şeklinde konuştu. 

Kaynak: Van Postası Gazetesi


 


Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem

İsveç'ten Türkiye açıklaması: Yapabileceğimiz bir şey kalmadı


Öteki Gündem