ASKON Van Başkanı Gültepe: Kapımız açık kardeşlerimizi bekliyoruz

Anadolu Aslanları İşadamları Derneği  (ASKON) Van Şube Başkanı Şeref Gültepe, kapımız açık depremzede kardeşlerimizi bekliyoruz.

Van Haberleri 28.01.2020 14:02:40 0
ASKON Van Başkanı Gültepe: Kapımız açık kardeşlerimizi bekliyoruz
Tarih: 01.01.0001 00:00

VAN POSTASI GAZETESİ ÖZEL

24 Ocak 2020 tarihinde 6.8’lik deprem ile sarsılan, onlarca insanın hayatını kaybettiği, binlercesinin işe yaralandığı Elazığ Depremi konuşulmaya devam ediyor.

Elazığ ve Malatya cuma günü meydana gelen 6.8 büyüklüğündeki depremin yaralarının sarmaya çalışıyor. AFAD iki şehirde 1287 ağır hasarlı bina tespit etti. Hastanelere başvuran 1607 vatandaştan 1516'sı taburcu edildi. 45 kişi enkaz altından sağ kurtarılırken, ölü sayısı 41 olarak açıklanırken, enkaz altında kimsenin bulunmadığı açıklandı.

Halen enkaz kaldırma çalışmalarının sürdüğü, arama kurtarma faaliyetlerinin aralıksız devam ettiği kentte, bir taraftan da depremzedeler için yardım seferberliği gerçekleşiyor. Depremin yaşandığı andan itibaren Türkiye’nin dört bir yanından Elazığ’a yardım ve destek yağarken Van da Elazığlı kardeşlerine el uzatan illerden birisi oldu. 

Depremin olduğu akşam hızlıca arama kurtarma çalışmalarına destek ekipleri gönderilirken hemen ertesi gün de belediyeler, dernekler, STK’lar ve gönüllüler yardımlarla birlikte hemen yola çıkıp Elazığ’a “Sizi en iyi biz anlarız” diyerek el uzattı…

Anadolu Aslanları İşadamları Derneği  (ASKON) Van Şube Başkanı Şeref Gültepe, Elazığ’da yaşanan depremin ardından kentte mağdur olan depremzedeleri evine davet etti. Gültepe, “Elazığ ve Malatya’da yaşanan depremin ardından mağdur olan, evsiz kalan bütün vatandaşımız için evlerimizin kapısı açıktır. Bütün Türkiye’yi derinden etkileyen bir afet durumu meydana geldi. ASKON Van Şubesi olarak, depremzede kardeşlerimizin yanındayız. Maddi konuda üzerimize düşen görevi yaptık, yapmaya devam edeceğiz ama direk yardım gönderme konusunda AFAD ve Valilik koordinesinde yardım gerçekleştiği için bizde beklemede kaldık, her şeyimizle var gücümüz ve imkanlarımızla deprem atlatan kardeşlerimizin yanındayız. Meydana gelen depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allahtan Rahmet, ailelerine Allahtan sabır diliyorum. Yaralılarımıza Allahtan şifa diliyorum, depremden sonra oluşan yaraları el bilirliği ile ortadan kaldıracağımıza inanıyor ASKON olarak yapılacak yardımlara açık olduğumuzu bildirmek istiyorum.” dedi.

Kaynak: Van Postası Gazetesi


Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem

İsveç'ten Türkiye açıklaması: Yapabileceğimiz bir şey kalmadı


Öteki Gündem