ASİMDER’den Azerbaycan’a destek

Asılsız Ermeni İddialarıyla Mücadele Derneği (ASİMDER) ve Iğdır’da bulunan Sivil Toplum Kuruluşları ateşkesi ihlal ederek Azerbaycan'a saldıran Ermenistan'ı sert bir dille protesto etti.

Van Haberleri 28.09.2020 11:41:57 0
ASİMDER’den Azerbaycan’a destek
Tarih: 01.01.0001 00:00

VAN POSTASI GAZETESİ ÖZEL

Asılsız Ermeni İddialarıyla Mücadele Derneği (ASİMDER) Genel Başkanı Göksel Gülbey, Alican Sınır Kapısı’nda yaptığı açıklamada, Azerbaycan’ın başlattığı bu topraklarını geri alma savaşı ve hareketine destek verdiklerini söyledi.

Asılsız Ermeni İddialarıyla Mücadele Derneği (ASİMDER) Genel Başkanı Göksel Gülbey ve Iğdırlı sivil toplum kuruluşları temsilcileri Ermenistan'a sınır olan Alican köyünde ellerinde Azerbaycan ve Türk bayraklarıyla basın açıklaması yaparak, Ermenistan’ı sert bir dille kınadılar.

“İŞGALCİ ZİHNİYETİ DEVAM EDİYOR”

Başkan Gülbey yaptığı açıklamada, “Iğdırlılar olarak ve STK Başkanları buradan Ermenistan’ın yaptığı tacizleri kınıyoruz. Ateşkesi birkaç kez ihlal ettiler. Azerbaycan’ın işgale dilmiş topraklarını 27 yıldır geri iade etmiyor ve Agit Minsk Grubunun kurullarına, kararlarına, işgal olduğunu tanıyan devletlerin koyduğu yasalara uymuyor. 27 yılın sonunda Karabağ ve Karabağ’ın dışında Tovuz’a geçenlerde yaptığı tacizler bu işgalci zihniyeti devam ediyor. Azerbaycan’ın bugün başlattığı bu topraklarını geri alma savaşı ve hareketine destek veriyoruz. Ermenistan’ı yaptığı tacizler ve işgalinden dolayı kınıyoruz. O toprakların tekrardan Azerbaycan’a verilmesi istiyoruz. Azerbaycan’ın bu haklı davasında biz Iğdırlılar ve STK başkanları olarak her zaman yanlarındayız, destekçileriyiz. Bundan sonrada yanında olacağız. İnşallah bunun sonunda da Karabağ’da beraber oturup Karabağ’ın geri alınmasını göreceğiz. Azerbaycan’ı bu hareketinden dolayı tebrik ediyoruz. Ermenistan’ı da buradan kınıyoruz” dedi.

Kaynak: Van Postası Gazetesi


Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem

İsveç'ten Türkiye açıklaması: Yapabileceğimiz bir şey kalmadı


Öteki Gündem