AK Partili Van Edremit Belediye Başkanı Say bir yıllık hizmetlerini anlattı

AK Partili Edremit Belediye Başkanı İsmail Say, göreve başlamasının birinci yılında yaptığı hizmetleri video konferas yoluyla düzenlediği basın toplantısında gazetecilere anlattı.

Van Haberleri 15.04.2020 14:00:28 0
AK Partili Van Edremit Belediye Başkanı Say bir yıllık hizmetlerini anlattı
Tarih: 01.01.0001 00:00

VAN POSTASI GAZETESİ ÖZEL / Ziya Türk'ün Haberi

Korona virüs salgını nedeniyle alınan tedbirler nedeniyle basın toplantıları tüm dünyada olduğu gibi Van'da da video konferans yöntemiyle yapılıyor.

AK Partili Edremit Belediye Başkanı İsmail Say, göreve başlamasının birinci yılında yaptığı hizmetleri video konferas yoluyla bugün saat 14.00'de düzenlediği basın toplantısında gazetecilere anlattı. 

İsmail sayın basın toplantısından başlıklar: 

Mazbatayı alıp görevime başlamamızın üzerinden 1 yıl geçti. Bugün hem format gereği yüz yüze olamayışımızdan dolayı video konferans yoluyla toplanmış bulunuyoruz. 

Edremit’te yaptığımız ve yapacağımız projelerimizi sizlerle paylaşacağız.

Edremit’teki okulların en acil ihtiyaçlarını belirleyip, 14 okulun sırasıyla ihtiyaçlarını giderdik. 

Park ve bahçeler boyutuyla sahil çalışmamızı devam ettirdik.  Sahil bandında maliye parkı dediğimiz parkı tamamen yeniledik. 

Kent ormanının ilk etabını bölge hastanesi yanında başlattık

Kamelya oyun grupları ile kırsaldan başlayarak parklarımıza katkı sunduk
Millet bahçemizi çevre ve şehircilik bakanlığından onaylattık. Bütün sahili gören ve içerisi dolu olacak bir millet bahçesi olacak. 

Temizlik işleri araçlarını yeniledik, korona sürecinde mahalle yıkamaları, cami ve genel kullanım alanları ile araç dezenfekte işleri yaptık. 

Seçim döneminde Van’ı yatırımcıları teşvik etmek anlamında 7’inci bölge yapacağız demiştik. Edremit’e yatırım yapmak için gelen hiç kimseyi boş çevirmedik. Tüm imkânları olur yönüyle değerlendirip memleketimize kazandırıyoruz. Bu yatırımlar istihdam sağlayan yatırımlar olacak. İmar boyutuyla yatırımcıların önünü açtık. 

Kaçak yapılara göz açtırmıyoruz. İmar barışı süreci sona erdi. 

Çevre koruma açısından 70’in üzerindeki okulda çevre koruma ve atık bilinçlendirmesi açısından sıfır atık eğitimleri verdik. 

Zabıta birimimizi yenileyerek daha profesyonel ekip kurduk ve eğitimlerini tamamladık. 

Bir ilki gerçekleştirdik, norm kadroda ismi olan ve uygulamada olmayan gençlik ve spor müdürlüğü ile muhtarlıklar müdürlüğünü harekete geçirdik. Bu anlamda kurumsallaşmak anlamında önemli bir çalışmayı takım arkadaşlarla birlikte yaptık. 

2020 -2024 stratejik planlarımızı ilk defa profesyonel bir ekiple hazırladık ve meclisimiz onayladı ve uygulamaya başladı. 
Çevre şehircilik bakanlığı ile geliştirdiğimiz ilişkilerle çöp konteyneri gibi ihtiyaçlarımızı giderdik. 

Kültür müdürlüğümüz ile kültürel çalışmalarımızı gençler ve kadınlara yönelik projelerimizi yaptık. Bahar hazırlığı yapma sürecinde öncelikle deprem ardından korona sürecine yakalandık.  Bu süreci de başarılı atlatacağımıza inanıyorum

Bisiklet yolu,  ayran aşı Van balığı, Edremit kent meydanında turizm tanıtım ofisi açtık. Edremit’in turizm yönünü öne çıkarmaya çalıştık. 

Yoğun katılımlı 80 takımımızla mahalleler arası futbol turnuvası yaptık. 

Seçim dönemindeki taahhütlerimizden birisi Gençlik Meclisi'ni kurduk ve ilk toplantımızı yaptık. 

YYÜ’den hocalarımızdan oluşan bir Danışma Kurulumuzu oluşturduk.

Edremit’in ileri gelenlerinden, kanaat önderlerinden ve muhtarlardan da oluşan İstişare Meclisi gibi bir kurul da oluşturacağız. 

Dördüncü istişare kurulumuz da gazeteciler, yani sizlersiniz. Bu kurullar ile belediyemizin resmi kurumsal yapısı dışında kent ile istişareli bir yönetim sergileyerek başarılı hizmetler üretmek istiyoruz. 

Hayat normale döndüğünde ARGE ekibimizin çalışması ile projelerimizi anlatmak için ayrıca bir toplantı yapıp sizlerle paylaşacağız. 
 

Kaynak: Van Postası Gazetesi


Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem

İsveç'ten Türkiye açıklaması: Yapabileceğimiz bir şey kalmadı


Öteki Gündem