AK Parti Van İnsan Hakları Baskanı Özmen'den 28 Şubat açıklaması

İnsan Hakları Başkanlığından '28 Şubat postmodern darbesine ilişkin açıklama yapıldı.

Van Haberleri 28.02.2021 18:52:50 0
AK Parti Van İnsan Hakları Baskanı Özmen'den 28 Şubat açıklaması
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 28.02.2021 18:52

İnsan Hakları Başkanı Av. Hatice Özmen'in yaptığı açıklamada, 28 Şubat 1997’de dönemin başbakanı merhum Necmettin Erbakan hükümetine karşı yapılan post modern darbenin üzerinden 24 yıl geçtiği belirtildi.

28 Şubat 1997’de toplanan Milli Güvenlik Kurulu’ndan siyasi, dini, toplumsal ve ekonomik alanlarda milletimizi büyük bir kaosun ve baskı düzeninin içerisine sürükleyecek kararların alındığına vurgu yapan Özmen, "özellikle asker ve yargı içerisinde örgütlenmiş azınlığın, diğer kamu bürokrasisini de işin içerisine katmak suretiyle toplum üzerinde oluşturdukları baskı ortamı, öncelikle milli iradenin tecellisiyle teşekkül etmiş siyasal iktidarı hedef almış ve hükümet istifaya zorlamıştır" ifadelerini kullandı. 

Özel harp taktikleriyle oluşturulan hukuk dışı anti demokratik uygulamalar için şehir ve kasabalarda gayrı meşru çeteler kurulduğu belirten Özmen açıklamasında şu ifadelere yer verdi: 
"Cadı avına çıkmış Avrupalılar gibi başörtüsü avcılığı başlamıştı. Okulların ve üniversitelerin attığı başörtülü öğrencilerin sayısı hayli fazlaydı. Başörtülü analar evlatlarının mezuniyet törenlerine alınmıyor, okullarını birincilikle bitirmiş öğrenciler ise törenlere alınmadığı gibi aşağılanıp, hakarete uğruyor ve darp ediliyorlardı. 28 Şubat1997 kararları ve uygulamaları ile siyaset tarihimize kara bir leke olarak geçmiştir. O günün vesayetçi ve milletten kopuk mülki ve askeri erkânının batılı ülkelerden ve İsrail’den aldığı desteklerle yaptığı darbe, çok kısa sürede milletimizden gereken tokadı yedi. Çok değil 5 yıl sonra milletimiz AK Parti ve liderimiz Recep Tayyip Erdoğan’ı iktidara getirerek 1000 süreceklerini sandıkları darbeyi kısa sürede tarihin çöp sepetine attı. AK Parti her zaman 28 Şubat mağdurlarının yanında olmuş ve İnsan Hakları ihlallerini ortadan kaldırmak için birçok girişimde bulunmuş, o günlerin izlerini teker teker silmiştir.  Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan Başkanlığında 28 Şubat süreci tarihe karışmış ve yaşanan demokrasi ve Hak ihlalleri giderilmiş, askeri vesayet bir daha geri dönemeyecek şekilde geride bırakılmıştır. AK Parti Van İl Başkanlığı  İnsan Hakları Başkanlığı olarak 28 Şubat mağdurlarının yaşadıklarını unutmadık ve unutturmayacağız. Bu vesile ile 28 Şubat mağdurlarını anıyor, ölenlere Allah’tan rahmet , hayatta kalanlara uzun ve sağlıklı ömürler diliyoruz. Allah bir daha ülkemize o günleri yaşatmasın."

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Iğdır FK - Sakaryaspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 1 - Sakaryaspor: 0


Van Spor

Elazığspor yoğun kar yağışı altında çalıştı


Van Spor

Adem Çağlayan: "Hayatımda hiçbir zaman bahis oynamadım"


Van Spor

Snowbike Türkiye Dağ Bisikleti Şampiyonası sona erdi


Van Spor

Atatürk Üniversitesi sportif başarılarını ulusal arenada sürdürüyor


Van Spor

Hakkari Gücü: 5 - Gaziantep ALG Spor: 0


Van Spor

24Erzincanspor’dan mağlubiyetler sonrası kamuoyu açıklaması


Van Spor

Sinan Kaloğlu: "Buradan kaybetmeden dönmek isterdik, avantajı kullanamadık"


Van Spor

Serkan Özbalta: "İyi bir galibiyet aldık, taraftarlarımızı ve oyuncularımı tebrik ediyorum"


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 2 - Amed Sportif Faaliyetler: 0


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’dan transfer atağı


Van Spor

Elazığ İl protokolü basketbol maçında buluştu


Van Spor

Snowboard FIS European Cup Erzincan


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 3 - Isparta 32 Spor: 1


Van Spor

Kar ve ayaz altında şampiyonluk mesaisi


Van Spor

Snowboard’un yıldızları Ergan Dağı’nda buluştu


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor 3 puan için Kırıkkale’de


Van Spor

Elazığspor Teknik Direktörü Adem Çağlayan’ın cezası belli oldu


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor forvet hattını Tayyip Kanarya ile güçlendirdi


Van Spor

Serkan Özbalta: "Bizim için kazanımları oldukça yüksek, olumlu bir maç oldu"


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ