AK Parti spor camiasını Bakan Kasapoğlu ile buluşturdu

AK Parti Van İl Başkanı Kayhan Türkmenoğlu, Van'da faaliyet gösteren spor taban birliklerini Van'a ve ilçelerine ilk etapta 200 milyonluk yatırım müjdesi açıklayan Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu'na teşekkü

Van Haberleri 14.02.2021 17:28:39 0
AK Parti spor camiasını Bakan Kasapoğlu ile buluşturdu
Tarih: 01.01.0001 00:00

AK Parti İl Gençlik Kolları 6. Olağan Kongresi için yeniden Van'a gelen Bakan Kasapoğlu ile spor taban birlikleri arasında bir görüşme gerçekleşti.


Bakan Kasapoğlu, Nur Tatar Spor Salonu toplantı salonunda Van'da faaliyet gösteren spor camiasıyla bir araya geldi. Yapılan görüşmeye Van Valisi Mehmet Emin Bilmez ve AK Parti Van İl Başkanı Kayhan Türkmenoğlu, AK Parti Van Milletvekilleri MKYK üyesi Osman Nuri Gülaçar, Abdulahad Arvas ve İrfan Kartal’ın yanı sıra; TÜFAD Van şube Başkanı Mehmet Tuğrul, Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Van Şube Başkanı Cengiz Polater, Türkiye Futbol Saha Komiserleri Derneği Van Şube Başkanı Ahmet Bayram, Boks İl Temsilcisi Ayhan Öz, Futbol Antrenörü Ayhan Öztürkçü, Futbol Antrenörü Bengin Çakay, TÜFAD Başkan Yardımcısı Erdal Özşener, İl Hakem Kurulu Başkanı Erol Akyürek, Judo İl Temsilcisi Gürsel İzcier, Futbol Kulübü Başkanı İbrahim Akyürek, İl Tertip Komitesi Başkanı ve ASKF Genel Sekreteri Nurettin Tuğrul, Atletizm Antrenörü Minür Akkoyun, Tekvando İl Temsilcisi Murat Yazlık, Hentbol İl Temsilcisi Şakir Şahar, TFF Hakem ve Gözlermciler Derneği Van Şube Başkanı Taner Coşkun, Spor adamları Yalçın Özdemir ve  Uğur Demiroğlu, Voleybol İl Temsilcisi Zafer Oğuz, MHK Bölge Sorumlusu Zafer Korkmaz, Futbol Antrenörü Zeki Yılmaz, Basketbol İl Temsilcisi Tezcan Tokcan katıldı.

"CUMHURBAŞKANIMIZA YAPILAN DUANIN AYNISINI SİZE EDİYORUZ"

2021 yılı yatırımlarında Van’a yapılması kararlaştırılan spor sahaları ve salonlarının, semt sahalarının, gençlik merkezlerinin çok değerli yatırımlar olduğunu söyleyen TÜFAD Van Şube Başkanı Mehmet Tuğrul, Bakan Kasapoğlu’na spor camiasını kabulleri için heyet adına teşekkür etti.
Başkan Tuğrul konuşmasında; "Sayın bakanım, bir açılış töreninde  Diyanet işleri başkanımızın sayın Cumhurbaşkanımız için yaptığı duayı biz de burada sizin için yapıyoruz.  'Allah sizlerden ve emeği geçen herkesten razı olsun' şimdi artık bu sahaları ve salonları doldurmak biz spor camiasının görevidir. Biz bunların yöntemini biliyoruz. Bunun bir yolu da kulüpleşmektir. Bu kulüplere belediyelerin ve  kamu kurumlarının katkısı halinde gençlerin spora ilgisi fazlalaşır, gençlerin ilgisi arttıkça siz değerli bakanımızın yatırımlarının ne kadar önemli yatırımlar olduğunu ortaya çıkarır"ifadelerini kullandı.


MHK Bölge Sorumlusu Zafer Korkmaz ise, "2021 yılı için Van’da yapılması kararlaştırılan yatırımlara teşekkür etti. Yatırım alanlarını doldurabilmek için bende Mehmet bey gibi düşünüyorum, kulüp sayılarımızı artırmamız lazım. Van’da futbol kulüp sayımız 38 olsa da faal olan kulüp sayımız 12'dir. Yatırım alanlarını bizim bu gençlerle doldurabilmemizin, ulaşabilmemiz yolu belediyelerin, kamunun açılacak kulüplere desteğinin gerekli olduğunu"dile getirdi.


TFF HGD Başkanı Taner Coşkun’da; "Van’a tarih boyunca ilk defa bu denli büyük bir yatırım yapılıyor. Biz isteriz ki; bu yatırımların yanına birde amatör sporcularımız için oturma evleri kurulsun. Spor taban birlikeri tek çatı altında toplansın" diye konuştu.


ASFK başkanı Cengiz Polater Van’a yapılan yatırımlar için Bakan Kasapoğlu'na teşekkür ederek başladığı konuşmasında;  Van’da faaliyet gösteren 38 futbol kulübünün bulunduğunu, bazı takımlarımız sorunları sebebiyle her yıl müsabakalara katılamıyor, bu ara vermeler kulüp sayımızın az olduğunu göstermez. Bu yatırımlar ve kurumların spor kulüplerine vereceği desteklerle şimdiler de yaşanan aksaklıkların kısa sürede giderilebileceğini ifade etti.


Boks Van İl Temsilcisi Ayhan Öz ise, şu anda milli takım kampında bulunan 10 boksör arasında Van’dan 3 boksörün olduğunu belirterek, yatırıma alınarak kurulacak tesislerden dolayı memnuniyetini dile getirerek, Bakan Kasapoğlu'na ve emeği geçen herkese teşekkür etti.


Van spor tarihinde ilk defa böylesi bir yatırımın söz konusu olduğunu vurgulayan Tekvando Van İl Temsilcisi Murat Yazlık, Bakanımıza, Valimize, her 3 milletvekillerimize, il başkanımız Kayhan Türkmenoğlu’na ve emeği geçen herkese teşekkürler ediyorum. Amatör kulüplerimiz sıkıntı çekiyor, sizler amatör kulüplerimize yardım ediyorsunuz elbette. Fakat düşünün ki; içinde bulunduğumuz salona ismini veren Nur Tatar isimli sporcumuz sıkıntıları sebebiyle  başka şehire ve başka kulübe gitmek zorunda kalmıştır. Umarız ki; bakanlığımızın yatırımları ve destekleri  benzer sorunların yaşanmasının önüne geçecektir. Bazı çalışmalarımız var tekavando sporu ile ilgili zatı alinize dosya halinde sunmak istiyorum diyerek bakan Kasapoğlu’na bir dosya vererek sözlerini tamamladı.


Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Amatör spor taban birliklerinin tek çatı altında bulunması için talebinizi amatör spor kulüplerinden sorumlu Futbol Federasyonu Yönetim kurulu Üyesi  Ali Kaçmaz beye iletin, bu talebiniz karşılık bulacaktır. Ayrıca unutmayın , biz spor tesislerini amatör sporun gelişmesi, gençlerimizin içine düştükleri boşluktan kurtulması için yaptık. Sizler buraları kullanabilirsiniz, İçinde bulunduğumuz Nur Tatar spor salonundan da istifade edebilirsiniz"dedi.  


Van’da bulunan spor camiası temsilcileri ile bir araya gelmekten büyük memnuniyet duyduğunu belirten Kasapoğlu, "Biz Bakanlık olarak Van’ı sporun üssü, pilot bölge ilan ettik. İlan ettiğimiz yatırımların dışında mahallere kurulması için 120 adet basket potası İl Müdürlüğümüze gönderdik. Eğer talep artarsa bir 120 basket potası daha gönderebiliriz. Spor tesisimizin olmayacağı hiçbir köy dahi bırakmayacağız. Ayrıca pandemi sebebiyle kapalı olan okullarımızın spor salonlarını sayın Valimizle de görüştüm ileri de amatör sporcularımızın kullanımına açacağız. Buradan ilan ediyorum; Van Türkiye’de sporun merkezi olacak, sizlerinde katkısı ve desteğiyle Van’daki spor tesisleri ve burada yetiştirilecek Vanlı genç sporcular bütün Türkiye’ye örnek olacak"cümlelerini kullandı.


Toplantı, Van'da faaliyet gösteren spor camiasının Bakan Kasapoğlu'na teşekkür plaketi takdim etmesinin ardından sona erdi.


Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem

İsveç'ten Türkiye açıklaması: Yapabileceğimiz bir şey kalmadı


Öteki Gündem