AK Parti dik duruşun sembolü, ümmetin umududur

Van’da AK Parti’den milletvekili aday adaylığı müracaatında bulunan Makine Mühendisi Mehmet Akif Güler, “Siyaset hizmet aracıdır. AK Parti ile bütünleşen hizmet siyaseti anlayışın temsilcisi olmak, ülkemize ve ümmetimize hizmet etme

Van Haberleri 3.05.2018 20:34:30 0
AK Parti dik duruşun sembolü, ümmetin umududur
Tarih: 01.01.0001 00:00

Van’da AK Parti’den milletvekili aday adaylığı müracaatında bulunan Makine Mühendisi Mehmet Akif Güler, “Siyaset hizmet aracıdır. AK Parti ile bütünleşen hizmet siyaseti anlayışın temsilcisi olmak, ülkemize ve ümmetimize hizmet etmek için aday adayı oldum” dedi.

 

Van’dan AK Parti Milletvekili Aday Adayı olarak müracaat eten Mehmet Akif Güler’e  Van’ın sorunlarını, seçmenin siyasetten beklentilerini, dünden bugüne bölgede yaşanan çözüm süreci ve hendek siyasetini, 15 Temmuz kalkışmasını, Cumhur ittifakını ve seçmenin AK Parti’ye neden oy vermesi gerektiğini sorduk.

 

En çok da Van’ın nüfusunun dörtte birinden fazlasını oluşturan gençleri ve projelerini sorduk.

 

Gazeteci Ziya Türk’ün Mehmet Akif Güler ile Van ve Van siyaseti üzerine yaptığı röportaj:

 

Kısaca sizi tanıyabilir miyiz?

29 Ekim1971 tarihinde Van’ın Saray ilçesinde dünyaya geldim. İlkokulu İnönü ilkokulunda, Orta ve Liseyi Van İmam Hatip Lisesinde okudum. Uludağ Üniversitesi Balıkesir Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği bölümünden mezun olduktan sonra, Yüzüncü Yıl Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsünde Yüksek Lisansımı tamamladım. İnşaat Mühendisi olan babam Ali GÜLER’in Türkiye’de az sayıda bulunan köprü ve viyadük müteahhitlerinden birisi olmasından dolayı, köprü ve viyadükler üzerine çalışmaya devam ettim.

 

Bunun yanı sıra kendi mesleğim olan Makine Mühendisliğini gelişen ve değişen şartlara da uyum sağlayacak şekilde değerlendirerek,  Türkiye de imalatı yapılmayan ve büyük bedeller ödenerekyurtdışındanithal edilen makinaların tasarımını yapıp projelendirerek, tamamen yerli ve daha üstün teknolojik niteliklerle donanımlı olarak imalatını yaptım. Makinayı üretirken, maliyetinin üçte biri kadar miktarda,sembolik de olsa Tübitak’tandestek başvurusunda bulundum. Projem sözde incelenip “böyle bir makinayı projelendirmeye yetkin değilsiniz” denerek uydurma bir gerekçe ile reddedildiği sırada makine sahada çalışıyordu.

 

Türkiye’nin önünde milli ve yerli ne yaparsanız engel olma amacı güden FETÖ zihniyetiyle savaşımız hep devam etti. Bu durum ulusal basında da manşetten yer aldı. Yaptığımız projeler nedeniyle, çözümü zor imkânsız gibi görülen sıra dışı mühendislik gerektiren projeler zamanla bize gelmeye başladı. Bu kapsamda birçok büyük uluslararası projelere imza attım. Halen yurt içinde ve yurt dışında makine imalatı, büyük çelik yapılar ve viyadük yapımı konusunda çalışmalar yürütmekteyim.

 

SİYASET GÜÇ KAZANMA DEĞİL, HİZMET ÜRETME ARACI OLMALI

Siyasete girme düşünceniz nasıl oluştu?

Aslında siyaset bizim aile hayatımızın bir parçası olarak yer aldı. Çünkü muhterem babam Ali Güler’in Milli Selamet Partisi’nin gençlik teşkilatı başkanlığı yaptığı dönemlerden, bugüne kadar davamızaher zaman sahip çıkma duygusu ile mücadele eden bir ailede yetiştim.

 

Amcam Ekrem Bekir Güler Refah Partisi İl ve İlçe başkanlıkları, İl müfettişlikleri gibi görevlerinde bulundu. Devamında ise AK Parti Merkez İlçe Başkan Yardımcılığı gibi birçokgörevi üstlendiği dönemlerdehep yanında yer aldım.

 

Milli davanın bugünlere gelme sürecinde her türlü sorumluluğu üstlenen bir aileye mensubum. Ayrıca bu memleketin okullarında okuyarak, iç ve dış mihrakların ülkemizin gelişmesinin önünde engeller koyduğu bu zamanda, bilgi ve birikimlerimle elimi taşın altına koyup, milletimizin hizmetinde bu cennet vatana katkıda bulunabilme azmi ve şuuruyla siyasete girmeye karar verdim.

 

Siyasete girme amacınızı anlatır mısınız?

Merhum Necip Fazıl Kısakürek’in “kim var denildiğinde, sağına soluna bakmadan, ben varım diyebilecek şuurda bir gençlik isterim” şuuruyla ve İmam Hatip ruhuyla yoğrulmuş biri olarak, Rabbimin lütfettiği; bilgi beceri, proje üretebilme kapasitesi ve uluslararası düzeyde bir mühendislik kabiliyetine sahip olmam nedeniyle amacım;  Vatanıma milletime hizmet doğrultusunda davayı omuzlamak, zor zamanda elimi taşın altına koymaktır.

 

AK PARTİ DİK DURUŞUN SEMBOLÜ, ÜMMETİN UMUDUDUR

Neden Ak Parti?

Öncelikle AK Parti’nin kurulma amacı ve davasıyla yoğrulmuş bir inanç ve şuurla yetiştim.Ayrıca, AK Parti 15 yıllık icraatıyla, Türkiye’yi her konuda yükseltme ilerletme ve muasır medeniyetlerin üstüne çıkarma konusunda en üstün çabayı gösterdi ve gösteriyor. Türkiye’nin bağımsızlık mücadelesini en üst düzeyde veren lider partidir. Ayrıca AK Parti, Liderimiz  veCumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın gayreti, dik duruşu ve siyasetiyle sadece Türkiye’nin değil, tüm İslam ümmetinin tek ümidi olan ve örnek aldığı bir partidir.

 

Adaylık müracaatı yaptıktan sonra ne gibitepkiler aldınız?

Hem yakın hem uzak çevremden oldukça olumlu tepkiler aldım diyebilirim. Özellikle ülkemizin kritik aşamalardan geçtiği böylesine hassas bir dönemde, aday olma iradesini halisane bir samimiyetle ve hizmet niyetiyle ortaya koyduğumu bilen büyüklerimizin dualarını aldım. Çünkü burada amaç bir makam veya sıfat kazanmak değil, ülkemizin ihtiyaç duyduğu samimi çalışmayı, onurlu ve dik duruşu sergileyebilmektir.

 

VAN TURİZM TİCARET VE SANAYİDE BÜYÜK FIRSATLAR BARINDIRIYOR

Seçilmeniz halinde Van için gerçekleştirmek istediğiniz projeleriniz nelerdir?

Van Türkiye’nin doğu sınırında bir il olduğu için, hammaddeye ve pazara ulaşım konusunda zaman ve maliyet dezavantajı yaşıyor. Havayolu ulaşımı bölgedeki diğer illere göre gelişmiş olsa da, karayolu ve demiryolu konusunda atılması gereken önemli adımlar bulunuyor.

 

Ulaşım yatırımları:Örneğin Kuskunkıran tünelinin ikinci tüpü ivedilikle yapım programınaalınarak karayolu ulaşımı desteklenmeli. Ayrıca son yıllarda ülkemizin önemli yatırımlarından olan hızlı trenin Van ile buluşması, Van’ın ulaşımında alternatifler oluşturması açısından önemli bir adım olacak. Ayrıca demir yollarının geliştirilmesi yük ve yolcu taşımacılığı açısından ülkemizin İran ile turizm ve ticaretin artmasına büyük destek verecektir.

 

Enerji yatırımları:Van’ın Türkiye’nin en fazla güneş alan ikinci ili, en kaliteli birinci ili olması sürdürülebilir enerji yatırımlarını hemen aklımıza getiriyor.

 

Enerji konusunda Doğu Anadolu Bölgesi’nin enerji ihtiyacını karşılayabilecek kapasitede güneş enerjisi santrallerinin oluşturulması mümkün. Ayrıca güneş enerjisi panellerinin üretileceği sanayi yatırımlarının yapılarak Orta Asya, Ortadoğu ve Uzakdoğu’ya ihracatın yapılması mümkün. Bu konuda yatırım alanları bulunan Van’da özellikli yatırımların ihtiyaç duyduğu teşvikler verilerek desteklenmeli. Ayrıca, doğum yerim olan Saray ilçesi olmak üzere rüzgar gülü jeneratörleri ile ilgili yatırımlar da yapılabilir. 

 

Madencilik yatırımları:Van yer altı maden zenginlikleriyle ülkemizin enerji üslerinden biri olabilecek bir şehir. İran gibi uluslararası ambargodan yeni çıkmış, ticaret kapasitesi oldukça büyük ve bakir sayılabilecek bir ülkeye sınırı olan Van’ın, bu avantajı değerlendirmesi için çeşitli projeler geliştirilmeli.

 

Van Gölü’nün zengin toryum ve uranyum yataklarına sahip olması, çevresinde nükleer enerji çalışmaları açısından önemli fırsatları barındırmaktadır.

 

Savunma sanayii yatırımları:Van; Ermenistan, İran ve Irak üçgeninde olduğundan dolayı, ülke güvenliğimizi desteklemek üzere savunma sanayi konusunda büyük yatırımların yapılabilmepotansiyeline sahip bir coğrafyaya sahip. Savunma sanayii yatırımlarının Van’da da yapılması durumunda, fason parça bazlı işçilik yaparak büyük oranda gelişebilir.

 

Tekstil yatırımları:Özellikle İran ve Türk Cumhuriyetlerine ihracat yapmak üzere çok büyük tekstil fabrikaları kurulabilir, bu konuda büyük firmalar teşvik edilebilir.

 

Turizm yatırımları:Aynı şekilde İran Azerbaycan Gürcistan ve Irak gibi yakın ülkelerde yapılacak tanıtımlar ile Van’ın turizminin geliştirilmesi için önemli çalışmalar yapılabilir. Dünyada eşi ve benzeri olmayan güzellikteki Van Gölü,  koyları ve körfezleriyle hayal sınırlarını zorlayacak kadar büyük çapta turizm yatırımlarına kucak açabilecek kapasitede olduğu herkesin malumu. Ancak bu yönde uygun yatırım teşviklerinin verilmesi ve yatırımcılara tanıtım yapılması büyük önem taşıyor.

 

Gençlere istihdam: Bu çalışmalar ile Van’ın en önemli zenginliği ve avantajı olan gençleri iş ve aş sahibi yapmak insani ve vicdani sorumluluğumuzdur. Üreteceğimiz projeleri, gençlerin enerjileri ve hayalleri ile buluşturup, hem Van’ın hem de ülkemizin kalkınmasında önemli bir görev üstleneceğiz.  Daha güvenli ve aydınlık bir gelecek için halkımız ve ilgili kurumlarımızla el ele vererek çalışma azminde olduğumu bir kez daha ifade etmek istiyorum.

 

VAN’IN GÜÇLÜ BİR GELECEĞİ VAR

2023 Vizyonunda Van’ın yeri neredir?

Van; dünyanın en büyük projelerinden olan ve büyük bütçeler ayırarak önemli yatırımlar yapmaya çalışan Çin’in hayalini kurduğu Pekin’den Londra’ya tarihi İpek Yolu projesinin güzergâhında yer alıyor.  Bu nedenle üretimin ticarete dönüşeceği muazzam bir gelecek Van’ı bekliyor.

Ancak Van’ın bu muazzam gelecek için üretim, tesis, kurumsal ve zihniyet altyapısını şimdiden hazırlaması gerekiyor. Diğer yandan İpek Yolu üzerinde bir maden ve eneji kenti olma yönünde de gelecek vadeden Van’ın özgüvenli, ideali, hayali ve ufku olan, bilgi ve deneyim sahibi kent yöneticilerinin yanı sıra, sivil toplum ve siyasi iradeye de sahip olması gerekiyor.

 

Van’ın öncelikli sorunları nelerdir?

Van’ın en önemli sorunu işsizliktir. Genç nüfusun fazla olmasından dolayı iş istihdamıdır. İmar sorunu, çevreyolu ve şehirlerarası karayolu ulaşımı konusunda sorunlar var. Bu sorunların başlıca kaynağının siyasi temsiliyet konusunda, vekillerin duyarsız ve yetersiz olmasıdır.

 

Çözüm süreci ve sonrası yaşananlar, 15 Temmuz kalkışması ve sonrasındaki Türkiye hakkında neler düşünüyorusunuz?

1984 yılından beri 40 bin insanın ölümüne ve yüz binlerce insanın yaralanmasına ve evlerinden yurtlarından çıkarılmasına sebep olan terörün durması, sosyal barışın sağlanması ve Kürt meselesinin çözümü konusunda 2009 yılında başlatılan çözüm süreci devletimizin attığı olumlu adımlar ve iyi niyetle güzel başladı. Karşılıklı anlayış hakim olacak, bölgeye huzur gelecek diye düşünülürken, bunu suistimal ederek bölgeyi kendilerine göre kazanılmış, kurtarılmış coğrafya olarak gören terör örgütü,  kendi mahkemelerini, kendi yönetimlerini kurmaya yeltenecek cüreti göstermişti. Nihayet 7 Haziran seçimlerinden sonra terör örgütü özerk bölge ilanlarına varacak kadar pervasızlaşınca, çözüm süreci bozulmak zorunda kalındı. Bunun sonucunda da bir çok şehrimiz çukur siyaseti ve çukur savaşlarıyla karşı karşıya kaldı ülke. Sonunda şehirleri hendek kazarak işgal etmek isteyen terör örgütü mensupları, devletimizin feraseti ve dirayeti sayesinde tek bir sivile zarar verilmeden şehirlerden temizlendi.

 

Terör durmuyor, onu destekleyen dış mihraklar ve içteki hainler ülkeyi adeta şaha kaldıran AK Parti yönetimini devirmenin ve ülke yönetimini eski aciz ve zavallı durumuna düşürmek, düşmanlara baş eğdirmek için 40 yıldan beri devlet içine sızmış hainleri kullanarak yönetimi devirip milleti zelil duruma düşürmek için 15 Temmuz kalkışmasını yaptılar. Şükürler olsun yüzbinlerce vatansever Türk Vatandaşı gibi ben de o gece tankların önüne engel olarak çıkıp vatanımızı koruduk, Rabbim bize bu şerefi lütfetti, hamdolsun. Sonrasında Türkiye gerçek düşmanlarını daha iyi gördü ve hainler teker teker çözülüp ayıklanmaya başlandı, fakat hala düşman vazgeçmiyor, binbir türlü hile ve kriptolarla hala her kurumun içinde varlıklarını sürdürmeye gayret ediyorlar. Biz de hem devlet hem vatandaş bazında vatanımıza kasteden düşmanlarımıza karşı uyanık olup,kriptoları ortaya çıkarmak için uğraşacağız, canımızı ortaya koyarak mücadeleye devam edeceğiz.

 

Büyük bir genç nüfusa sahip olan Van’da gençler için projeleriniz ve mesajınız nedir?

Gençlerin en büyük düşmanı işsizlik ve boş vakittir. Bu bağlamda okul çağını geçmiş liseyi bitirmiş fakat üniversiteye gidememiş gençlere ivedilikle iş imkânı sağlamak büyük önem taşıyor. Bunun için de mesleki eğitimler, sosyal ve kültürel projeler geliştirerek gençleri daha donanımlı hale getimek, özgüvenlerini geliştirmek, kendilerini gelişen toplumun önemli bir yapı taşı olan bireyleri olarak görmelerini sağlamalıyız.

 

Okul çağında olan gençlerin eğitimlerini destekleyerek, beden ve ruh sağlıklarını korumaları için kültürel ve manevi aktivitelerin de yer aldığı külliyeler ile geleceğe hazırlamalıyız. Üniversite gençleri ile lise gençlerinin bilimsel ve zihinsel birlikteliği sağlanmalı, ortak amaç ve hedeflere odaklanmalarının önü açılmalı. Rol model şahsiyetler öncülüğünde, günümüzde yaşanan gelişmeler ışığında ilgi alanları ve kabiliyetlerine göre seçici eğitim verilerek, doğru ve zamanında yönlendirmelerle gençler hayata hazırlanmalı.

 

TÜRKİYE YERLİ VE MİLLİ SİYASET İLE DAHA GÜÇLÜ

Seçmen neden sizi ve AK Parti’yi tercih etmeli?

AK Parti iktidara geldiği günden bu yana Van için 17.5 milyar TL yatırım yaptı. Bu da gösteriyor ki, ciddi ve kalkınmaya yönelik projelerin yatırıma dönüşmesine parti olarak imkân ve destek veriyor. Van’ın ve bölgenin her yönden kalkınmasını istiyor. Tabi burada, proje üretip yürütmeye sunacak ve takibini yapacak hizmet ehli siyasetçilere ve milletvekillerine ihtiyaç var. İşte bu sebepten de yerinde oturup kendini seçmenden soyutlayıp mecliste el kaldırmakla yetinen bir vekil olmayacağım. Bilakis halkın içinde, bizzat birebir sorunları müşahade edip, meclise ve hükümete taşıyacağım. Sorunun çözümü için projeler üretmekte tüm gayretimi ve mesaimi harcamaktan asla geri durmayacağım için partimi ve beni seçmeli.

 

AK Parti’nin ve Cumhur İttifakı’nın diğerlerinden farkı nedir?

Cumhur ittifakı, iddiaların aksine eski (parlamenter) sistemdeki koalisyonların bir benzeri değildir. Koalisyonlar geçici, her an dağılabilen, parti menfaatini önceleyen bir birliktelik sağlıyordu. Cumhur ittifakı ise milli bir mutabakattır, yerli bir birliktir, öncelik parti ve kişiler değil, öncelik Türkiye’dir, vatanın tam bağımsızlığıdır. Türkiye, başta FETÖ, PKK, PYD, DEAŞ olmak üzere birçok terör örgütüyle aynı anda aktif mücadele ediyor. Cumhur ittifakı bu terör örgütlerine karşı birlik ve dayanışmanın adıdır.

 

İDEOLOJİ SİYASETİ YERİNİ HİZMET SİYASETİNE BIRAKMALI

Van’lı seçmenin siyasetçiden beklentisi nedir?

Öncelikle dürüst, ilkeli, halkın içinde olan, ulaşılabilen, sorunları birebir müşahede edip çözüm yolları arayan,  projeler üretebilen, çalışmaktan usanmayacak, halkın efendisi değil hizmetkârı olmaya namzet siyasetçi beklentisi ve özlemi vardır.

 

Vanlı seçmene mesajınız nedir?

Vanlı seçmen, eski alışkanlıklardan sıyrılıp, seçeceği kişiyi aile büyüğü, önder, efendi gibi kıstaslar yerine, hizmetinde bulunmaya gönüllü, proje üretebilme kabiliyeti yüksek bir vekil seçmesi gerektiğini bilerek vekilini seçmeli. Unutmasınlar ki asil olan millettir, yani vekilini seçmekle kendisine efendi değil, hizmetkâr seçtiğini bilmesi gerekir.

 

 


Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem

İsveç'ten Türkiye açıklaması: Yapabileceğimiz bir şey kalmadı


Öteki Gündem