AK Parti Bahçesaray İlçe Başkanı SABIRLI ' dan 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Mesajı

08 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle bir mesaj yayımlayan AK Parti Bahçesaray İlçe Başkanı Cumali Sabırlı, "Kadınlar, bizim topraklarımızda hem toplumun hem ailenin temelidir. Anne, eş,teyze bir evlat olarak kadın toplumu dönüşt?

Van Haberleri 8.03.2020 18:34:32 0
AK Parti Bahçesaray İlçe Başkanı SABIRLI ' dan 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Mesajı
Tarih: 01.01.0001 00:00

08 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle bir mesaj yayımlayan AK Parti Bahçesaray İlçe Başkanı Cumali Sabırlı şu ifadelere yer verdi:

"Kadınlar, bizim topraklarımızda hem toplumun hem ailenin temelidir. Anne, eş,teyze bir evlat olarak kadın toplumu dönüştüren ve istikamet verendir. Eğer kadın mutluysa ülke de mutludur. Eğer kadın umut içindeyse, o ülke de umut içindedir. Kadınlarını dışlayan, ikinci sınıf muamele yapan ülkeler asla ilerleyemezler.

Ülkemizde;  kadın ve erkeğin toplumun iki eşit yarısı olduğuna inanan bir gelenekten geliyoruz. Cinsiyetler arası adaleti şiar edinen bir dinin mensupları olarak kadın ve erkeğin karşılıklı adalet ve hakkaniyet içinde yeryüzünü birlikte imar edeceğine inanıyoruz.

Kadınların toplumsal ve siyasal yaşama etkin katılımının gelişmişliğin ve çağdaşlığın önemli göstergelerinden biridir. Evrensel insan haklarının ayrılmaz ve vazgeçilmez bir parçası olan kadın haklarının sağlanması yolunda yapılan çalışmaların simgesi olan 8 Mart tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de Dünya Kadınlar Günü olarak kutlanmaktadır. Siyasi, sosyal ve ekonomik hayata giderek daha çok katılan Türk kadınları böylece ülkenin aydınlık geleceğinin şekillenmesine katkı sağlamakta lar. Kadınların, siyasal, sosyal ve ekonomik haklarını elde edebilmek için başlatılan mücadele daha hiçbir ülkede sonuç vermemişken Türkiye, kadına seçme ve seçilme hakkı veren ilk ülkelerden biri olmuştur.
Dünden bugüne toplumsal hayatımızın, millet ve devlet yapımızın odağında yer alan, her şartta fedakarlıklarını esirgemeyen kadınlarımızın annelerimizin o mübarek ellerinden öperim.

Bu duygu ve düşüncelerle bütün kadınlarımızın, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar gününü kutluyor saygılarımı sunuyorum."

Kaynak: Van Postası Gazetesi


Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem

İsveç'ten Türkiye açıklaması: Yapabileceğimiz bir şey kalmadı


Öteki Gündem