Ailesinden Necdet Takvaya tam destek, HDP'ye eleştiri

Necdet Takva’nın ailesi HDP’yi destekliyor haberlerine karşı,  Takva’nın aile bireyleri ve kardeşleri AK Parti Secim Ofisine gelerek, her zaman her yerde Necdet Takva’nın yanında oldukları vurguladılar.

Van Haberleri 16.03.2019 20:59:39 0
Ailesinden Necdet Takvaya tam destek, HDP'ye eleştiri
Tarih: 01.01.0001 00:00

VAN POSTASI GAZETESİ

Necdet Takva’nın ailesi HDP’yi destekliyor haberlerine karşı,  Takva’nın aile bireyleri ve kardeşleri AK Parti Secim Ofisine gelerek, her zaman her yerde Necdet Takva’nın yanında oldukları vurguladılar.

Necdet Takva’nın kardeşi Necip Takva ve beraberindeki aile büyükleri ile Cumhuriyet Caddesi’ndeki AK Parti Secim Ofisine gelerek, bir basın açıklaması yaptı. Her zaman Takva’nın yanında olduklarını beyan eden aile bireyleri, her türlü desteği vermekten kaçınmayacaklarını vurguladı. Aile adına konuşan Necip Takva, son günlerde gerek sosyal medya, gerekse yazılı ve görsel basında, HDP tarafından servis edilen ve direkt ailelerini ilgilendiren bir hususta açıklama ihtiyacı duyduklarını söyledi.

NECDET TAKVA İLE BERABERİZ VE SAHADAYIZ
Önemli ve kıymetli belediye başkan adaylığı görevinin bizatihi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından verildiğini vurgulayan Necip Takva, bu görevin Necdet Takva'nın şahsında tüm aileye verildiğini ve bunun onur kaynağı olduğunu söyledi.

Necip Takva, “Bizler de bu görevin ve sorumluluğun farkında olarak yaklaşık 80 gündür, liderimiz Sayın Necdet Takva'nın yanında olduk, onunla beraberiz, sahadayız, köydeyiz, her yerdeyiz” dedi.

NECİP TAKVA SİYASET DERSİ VERDİ
Siyasetin insanları birbirine düşürme, aileler arasına nifak tohumu ekme ve insanları ötekileştirme mecrası olmadığını altını çizen Necip Takva, “Aksine kardeşlik hukukunu geliştiren, insanların pekişmesini sağlayan ve hizmet odaklı bir sanattır” vurgusunu yaptı.

BARIŞ KARDEŞLİK SÖYLEMLERİ İLE DAVRANIŞINDAKİ AYRIŞTIRICILIK HDP'NİN ÇELİŞKİSİDİR
Ailemizin mensubu olan Şemsettin Takva'nın basında yer alan sözlerinin tüm aileyi kapsamadığını ifade eden Necip Takva, HDP’nin bu tür çıkışlarla aileler arasında küskünlük yarattığını ifade etti. Takva konuşmasının devamında, “Ellerinde halka hizmet, proje, argümanı olmayan siyasi parti tarafından büyük bir başarı kazanıldığı edasıyla servis edilen sözler ile ilgili tutumu son derece üzücüdür. Kendisine HDP'li siyasetçiler tarafından yapılan ziyaretin, tüm ailenin karşı duruşu varmış gibi lanse edilmesi ve bu şekliyle kamuoyuna servis edilmesi tasvip edilen bir davranış değildir. Bilinmesi gerekiyor ki HDP'nin bu seçim arifesinde oluşturmaya çalıştığı bu algı, ayrıştırıcı bir dil kullanması, aileler arasında küskünlükler, kırgınlıklar ve maalesef üzücü neticeler doğurmasına zemin hazırlamaktadır. Oysaki bu durum, söylemlerinde barış, kardeşlik, demokrasiyi eksik etmeyen HDP'nin söylemleriyle eylemleri arasındaki çelişkiyi net bir şekilde ortaya koymaktadır” dedi.

OYUNA GELMEYECEĞİZ
Yaratmak istenilen oyuna gelmeyeceklerini ifade eden Necip Takva, AK Parti Van Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Necip Takva’ya sonuna kadar destek vereceklerini söyledi.

Necip Takva, “Biz Takva ailesi olarak bu oyuna gelmeyeceğiz. Aksine bu tür ayrılıkçı düşünceler ve söylemler karşısında güçlenerek, aile bütünlüğümüzü koruyarak bu süreçte Sayın Necdet Takva'ya tüm desteğimizi sunacağımızı belirtmek isteriz” şeklinde konuştu.

AİLE MAHREMİYETİNE ZARAR VERDİLER
Aile bireylerinden olan Reşat Takva ise HDP’nin basına servis ettiği ziyaret haberinin aile mahremiyetine zarar verdiğini özelikle belirtti. Şemsettin Takva’nın kardeşleri olduğunu onun siyasi görüşüne saygı duyduklarını belirten Reşat Takva, ailece kardeşinin yanında olduklarını ifade ederek, “Bizler Takva ailesi olarak Necdet Takva’nın yanında olduğumuzu vurgulamak istiyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından Takva’ya tevdi edilen bu görev hepimize verilmiştir, Van’a verilmiştir. Bu noktada desteğimizden yana hiç bir şüphe yoktur. Şemsettin Takva da bizim kardeşimizdir. Onun siyasi görüşüne de kendisine de saygımız var. Fakat, bir aile ziyaretinin paylaşılması, bunun siyasete konu edilmesi doğru değildir. Aile mahremiyeti önemlidir, siyasete malzeme edilmesi doğru değildir. Orada bir fikir beyanı olmuş olabilir ama HDP tarafından söylemler çarpıtılmış ve bir ziyaret haberinden öteye taşınmıştır. Bu doğru değil. Bunu kabul etmiyoruz. Bir kez daha Takva’nın yanında olduğumuzu belirtmek istiyoruz” şeklinde ifade etti.
 

Kaynak: Van Postası Gazetesi


Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem

İsveç'ten Türkiye açıklaması: Yapabileceğimiz bir şey kalmadı


Öteki Gündem