Abdullah Efeoğlu; Van İpekyolu Belediyesi emekçileri sahipsiz değildir

HDP'li İpekyolu Belediyesi tarafından işten çıkartılan işçilerle ilgili basın açıklaması yapan Hizmet-İş  Van Şube Başkanı Abdullah Efeoğlu, "işini layıkıyla yerine getiren işçilerin sebepsiz yere işten çıkarılması k

Van Haberleri 23.07.2019 19:00:32 0
Abdullah Efeoğlu; Van İpekyolu Belediyesi emekçileri sahipsiz değildir
Tarih: 01.01.0001 00:00

Hak-İş Konfederasyonu'na bağlı Tüm Belediye ve Genel Hizmet İşçileri (Hizmet-İş) Sendikası Van Şube Başkanı Abdullah Efeoğlu, HDP'li İpekyolu Belediyesi tarafından işten çıkartılan işçilerle ilgili basın açıklaması yaptı. Şube binasında yapılan basın açıklamasına işten çıkartılan işçiler ile işçilere destek veren çok sayıda STK temsilcisi ile vatandaş katıldı.  24 Temmuz Gazeteci ve Basın Gününü kutlayan Başkan Efeoğlu, İpekyolu Belediyesi’nin işçilerin işten atmasını kınadı. 

İşçilerin haksız bir şekilde işlerine son verildiğini ifade eden Efeoğlu, “İpekyolu Belediyesi'nde ekmeği için çalışan ve verilen bütün görevleri layıkıyla yerine getiren üyelerimizin haksız ve hukuksuz bir şekilde iş akitleri feshedilmiştir. Yapılan bu haksızlığa karşı sendika olarak sessiz kalmayacağımızı buradan beyan etmek istiyorum. İşten çıkarılan işçiler sadece evlerine, çoluğuna çocuğuna ekmek götürme derdindeydiler” dedi.

‘HUKUKTAN, BAHSEDEN ANLAYIŞ TAM TERSİ YAPTI’
Efeoğlu, işçilerin önce iş yerleri değiştirildiğini ardında baskılara maruz bırakıldığını ve sonradan hiçbir geçerli sebep olmaksızın işten atıldığını belirtti. Efeoğlu, “Seçimden önce haktan, hukuktan, insan haklarından, emekten, ekmekten, işten, aştan bahseden anlayış iktidara geldikten sonra söylediklerinin tam tersi hareketlerde bulunmaya başlamıştır. Hani sizin olmazsa olmazlarınız insandı, insan haklarıydı! Ne oldu, unuttunuz mu söylemlerinizi? Sözde zulümden, baskıdan şikâyet edenler, şimdi ne oldu da yönetime gelince şikâyet ettiğiniz şeylerin daha fazlasını yapmaya başladınız” şeklinde konuştu. 

‘ŞİKÂYET ETTİĞİNİZ ŞEYLERE KARŞI YENİ BİR BAŞLANGIÇ YAPSAYDINIZ’
“Halk sizi hizmet için seçti” diyen Efeoğlu, “Madem bu güne kadar yapılanlardan şikâyetçiydiniz; ayrımcılıktan, baskılardan, işten atılmalardan şikâyetçiydiniz? Şikâyet ettiğiniz şeylere karşı yeni bir başlangıç yapsaydınız. Örnek olsaydınız, herkes sizi örnek alsaydı. Emekçileri işten atmanın, işyerlerinde huzuru bozmanın kimseye faydası olmayacaktır” ifadelerini kullandı.

‘SEBEPSİZ İŞTEN ATMAK NEYE, KİME FAYDA SAĞLAR?’
“Alın teriyle çalışan arkadaşlarımızın işten atılmalarına sebep nedir?” diyen Efeoğlu,  bununla ilgili hukuki süreci başlattıklarını ifade etti. Efeoğlu, “Haramsız çalışmak mı?, Hilesiz çalışmak mı?, Dürüstçe hizmet etmek mi?, Nedir?, Sebepsiz işten atmak neye, kime fayda sağlar?, Sayın başkan, 50 işçiyi ekmeğinden etmekle kime, neye hizmet etmektedir?, İnsanları işten atarak, ekmeğiyle oynayarak belediyecilik yapılamaz. Belediye yönetiminden emeğin ve emekçinin yanında olmasını istiyoruz.

“ÜYEMİZ BELEDİYE EMEKÇİLERİ SAHİPSİZ DEĞİLDİR”
Bizim derdimiz sadece ve sadece ekmeğimiz, aşımız, çocuklarımızın rızkıdır. Elbette bizler de insan olarak bir partiye oy vermişizdir, ya da o günkü iktidar döneminde işe alınmışızdır. Eğer bu suç ise, o zaman evet biz suç işlemişiz, o zaman bu ülkede herkes aynı suçu işlemiştir. Partizanca davranılarak insanların işine son verilmesini asla kabul etmiyoruz” dedi.

İşten atılan işçilerin işe iadelerini istediklerini belirten Efeoğlu, “Aksi durumda, HİZMET-İŞ Sendikamız, üyelerinin tercihini zorlamaya çalışanlara karşı sessiz kalmayacak, her türlü yasal girişim ve eylemi yerine getirmekten çekinmeyecektir. Üyelerimiz sahipsiz değildir. Onların yanındayız, haklarını savunacağız. Mücadelemizi sonuna kadar sürdüreceğiz, Üyemiz belediye emekçileri sahipsiz değildir” şeklinde konuştu. 

Kaynak: Van Postası Gazetesi


Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

PTT'den Heyecan Verici Fırsat: KPSS Koşulu Olmadan İş Başvuruları Açıldı!


İş İlanları

Göç İdaresi Başkanlığı'na 382 sürekli işçi alınacak


İş İlanları

İçişleri Bakanlığı personel alımı başlıyor! Başvuru nasıl yapılır, şartlar neler?


İş İlanları

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem

İsveç'ten Türkiye açıklaması: Yapabileceğimiz bir şey kalmadı


Öteki Gündem