Van Büyükşehir'de Belvan Toplu İş Sözleşmesi görüşmeleri başladı

Van Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki Belvan Ticaret ve Limited Şirketi ile Hizmet-İş Sendikası arasında 2020- 2021 yıllarını kapsayacak bin 600 işçiyi kapsayacak toplu iş sözleşmesinin (TİS) görüşmelerine başlandı.

Van Büyükşehir 29.07.2020 16:19:58 0
Van Büyükşehir'de Belvan Toplu İş Sözleşmesi görüşmeleri başladı
Tarih: 01.01.0001 00:00

VAN POSTASI GAZETESİ ÖZEL

696 sayılı Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile belediye şirketlerinde kadroya geçirilen belediye işçilerinin faydalanacağı 2020-2021 dönemini kapsayacak TİS görüşmeleri Van Büyükşehir Belediyesi Belvan Tic. Ltd. Şti ile HAK-İŞ Konfederasyonuna bağlı Hizmet-İş Sendikası arasında başladı.

Van Büyükşehir Belediyesi Toplantı Salonunda yapılan görüşmeye Belvan Müdürler Kurulundan oluşan Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ali Özvan, Yazı İşleri Daire Başkanı Miraç Kaya, Belvan Yönetim Kurulu Üyeleri Yusuf Coşar, Ekrem Tanış, Teftiş Kurulu Başkanı Kamuran Sarıkaya, Hizmet-İş Sendikası Van Şube Başkanı Abdullah Efeoğlu ve yönetim kurulu üyelerinin katılımıyla ilk görüşme yapıldı.

Van Büyükşehir Belediyesinde görevli 696 KHK ile çalışan işçilerin faydalanacağı TİS hakkında açıklama yapan Hizmet-İş Sendikası Van Şube Başkanı Abdullah Efeoğlu, TİS’in 696 KHK ile çalışan işçilerimiz beklentilerine karşılık vereceğini söyledi.

İşçi hakları konusunda Belediye yetkililerinin de duyarlı olduğunu söyleyen Başkan Efeoğlu, “hayırlısıyla ilk görüşmemizi bugün gerçekleştirmiş bulunuyoruz. Görüşmelerimizi inşallah işçi kardeşlerimizi mutlu edecek bir şekilde sonuçlandırırız. Bizlere her zaman iyi bir ev sahipliği yapan belediye yetkililerine de ayrıca teşekkür ediyorum”diye konuştu.

Efeoğlu, İşçilerin diğer haklarının konuşulacağı toplantının ikinci oturumunun ise 06 Ağustos 2020’de yapılacağını söyledi.

Kaynak: Van Postası Gazetesi


Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem

İsveç'ten Türkiye açıklaması: Yapabileceğimiz bir şey kalmadı


Öteki Gündem