Van Büyükşehir Belediyesi kurbanlık denetim ve çalışmaları artırdı

Van Büyükşehir Belediyesi Kurban Bayramı dolayısıyla hareketlenen canlı hayvan pazarında korona virüs önlemlerini artırdı.

Van Büyükşehir 28.07.2020 01:16:12 0
Van Büyükşehir Belediyesi kurbanlık denetim ve çalışmaları artırdı
Tarih: 01.01.0001 00:00

VAN POSTASI GAZETESİ ÖZEL

Kurban Bayramı dolayısıyla kent genelinden getirilen kurbanlıklar, İpekyolu ilçesi Bostaniçi Mahallesi'nde bulunan canlı hayvan pazarında satışa çıkarıldı.

Satışa çıkarılan kurbanlıklar, Büyükşehir Belediyesi İşletme ve İştirakler Dairesi Başkanlığına bağlı veteriner hekimlerin kontrolünden sonra pazara alınırken, pazara giren hayvan tüccarları ve vatandaşların da maske kontrolleri yapılıp ateşleri ölçülüyor.

Ekipler ayrıca vatandaşlardan sosyal mesafe kurallarına uymalarını, pazara kurulan dezenfektanlardan kullanmalarını istiyor. Büyükşehir zabıta ekipleri de pazarda hayvan tüccarlarını sahte para konusunda dikkatli olmaları konusunda uyarıyor.

Van Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan açıklamada, “Kurban Bayramı öncesi hareketlenen canlı hayvan pazarına Büyükşehir Belediyemiz tarafından hayvan içme suyu sıvatları kuruldu. Ekiplerimiz ayrıca hayvan pazarında koronavirüs tedbirlerini de aksatmadan sürdürüyor.” ifadelerine yer verildi.

Kaynak: Van Postası Gazetesi
 


Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem

İsveç'ten Türkiye açıklaması: Yapabileceğimiz bir şey kalmadı


Öteki Gündem