Van Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri görevine ne zaman başlayacak?

Van Büyükşehir Belediye Başkanı HDP’li Bedia Özgökçe Ertan’ın görevden uzaklaştırılması üzerine 19 Ağustos 2019 Pazartesi günü Başkan Vekili olarak görevlendirilen Van Valisi Mehmet Emin Bilmez göreve başlamıştı. Şimdi ise g?

Van Büyükşehir 24.08.2019 20:04:50 0
Van Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri görevine ne zaman başlayacak?
Tarih: 01.01.0001 00:00

VAN POSTASI GAZETESİ ÖZEL / Ziya Türk'ün Haberi

Van Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili olarak göreve başladığı gün yeni dönemin ilk adımı olarak Genel Serkreter Vekilini, 12 daire başkanını ve VASKİ Genel Müdür Vekilini değiştiren Vali Mehmet Emin Bilmez, belediyeyi devlete göre halka hizmet etmek üzere yapılandırmaya devam ediyor. 

GENEL SEKRETERLİK İÇİN YOĞUN KULİS ÇALIŞMASI
Yapılan kayyum atamasının ardından hızlı bir şekilde normalleşme sürecine giren Van Büyükşehir Belediyesi’nde bazı daire başkanlıkları asaleten atanırken, bazıları da vekâleten görevlendirildi. Şimdi de genel sekreterlik konusunda yoğun bir kulis faaliyeti yürütülüyor. Bazı çevreler genel sekreterin Ankara’dan geleceğini iddia ederken, bazı çevreler de Van’dan bir bürokratın olması için yoğun çaba harcıyor. 

YENİ GENEL SEKRETER KİM OLACAK?
Hakkâri’nin Şemdinli İlçesi Kaymakamı iken son yayınlanan Mülki İdare Amirleri Atama Kararnamesi ile Van’ın Edremit İlçesi Kaymakamı olarak atanan Muhammet Fuat Türkman’ın Genel Sekreter Vekili olarak göreve başlayacağı iddiası, birçok kimse için beklenmeyen bir gelişme olarak Van gündemindeki yerini aldı. 

Ancak, Genel Sekreter Yardımcısı Salih Allahverdi tarafından yürütülen Genel Sekreter Vekilliği için şu ana kadar yeni bir atama veya görevlendirme yapılmadı. 

YENİ GENEL SEKRETER NE ZAMAN BAŞLAYACAK?
Muhammet Fuat Türkman’ın Edremit Kaymakamlığı görevine gelecek hafta başlaması bekleniyor. 

Türkman’ın Van Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Vekili olacağı iddialarının gerçekleşmesi halinde ise Genel Sekreter Vekili olarak görevine haftaya başlaması muhtemel görünüyor.

Kaynak: Van Postası Gazetesi


Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem

İsveç'ten Türkiye açıklaması: Yapabileceğimiz bir şey kalmadı


Öteki Gündem