PKK terör örgütünü güçlü göstermek isteyenlerin “Van Büyükşehir Belediyesi'ne bombalı saldırı” yalanı

Van Büyükşehir Belediyesi’nden yüzlerce metre uzaklıkta patlayan çakmak tüpünü, “Van Büyükşehir Belediyesi'ne Bombalı Saldırı” diyerek yalan haber yaptıran PKK yandaşları, yok olmak üzere olan PKK terör örgütünü Van’da

Van Büyükşehir 18.06.2020 01:56:15 0
PKK terör örgütünü güçlü göstermek isteyenlerin “Van Büyükşehir Belediyesi'ne bombalı saldırı” yalanı
Tarih: 01.01.0001 00:00

VAN POSTASI GAZETESİ ÖZEL / Ziya Türk’ün Haberi

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Kuzey Irak’ta düzenlediği Pençe Kaplan operasyonu kapsamında, Haftanin bölgesinde, savaş uçakları, helikopterler, sihalar, ihalar ve komando birlikleri ile eş güdüm içerisinde yürütülen harekâttan fiziki zayiat, terörist kaybı ve psikolojik olarak büyük darbe alan, kandildeki ve bölgedeki inleri başlarına yıkılan PKK terör örgütünü, Van’da güçlüymüş gibi göstererek algı oluşturmak isteyen PKK yandaşları,  “Van Büyükşehir Belediyesi’ne bombalı saldırı” başlığı ile yalan haber yaptırdı.

Operasyonun devam ettiği süreçte eş zamanlı olarak Van'da "Van Büyükşehir Belediyesine bombalı saldırı" yalan haberinin yapılmasını değerlendiren güvenlik uzmanları, yapılan haberi PKK'ya destek olarak yorumladı. 

BELEDİYEYE YÜZLERCE METRE UZAKLIKTA ÇAKMAK TÜPÜ PATLADI
Edinilen bilgiye göre, Van Büyükşehir Belediyesi’nin yan tarafında bulunan Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'ne ait Olimpik Kapalı Yüzme Havuzu'nun bulunduğu sokakta bir evin önünde, kimliği belirsiz kişi ya da kişiler tarafından çakmak tüpü patlatıldığı belirlendi. 

YALAN HABER İLE PKK TERÖR ÖRGÜTÜ VAN’DA GÜÇLÜ ALGISI OLUŞTURMAK İSTEDİLER
Van Büyükşehir Belediyesi’nden yüzlerce metre uzaklıkta meydana gelen çakmak tüpü patlamasını “Van Büyükşehir Belediyesi’ne bombalı saldırı” diyerek haberleştilmesini sağlayan PKK terör örgütü yandaşları, sosyal medya üzerinden yaptıkları paylaşımla, ‘PKK terör örgütü Van’da güçlü algısı’ oluşturmaya çalıştı. 

PKK YANDAŞLARI YALAN HABERLER İLE VAN’IN GELECEĞİNE SALDIRDI
PKK yandaşları yaptırdıkları yalan haber ve oluşturmaya çalıştıkları algı ile bir yandan terör örgütünü güçlü göstermeye, diğer yandan da Van’ın huzurunu, ticaretini, turizmini ve ekonomisini baltalamaya çalıştı.

Olmayan bir saldırıyı, Van Büyükşehir Belediyesi’ne yapılmış gibi gösteren PKK yandaşları, aslında Van halkının bugününe ve geleceğine saldırdı. 

PKK TERÖR ÖRGÜTÜNÜ GÜÇLÜ GÖSTERMEK İSTEYEN YANDAŞLAR DEŞİFRE OLDU
Van Büyükşehir Belediyesi'ne ne bombalı, ne de başka bir şekilde saldırı olmadı. Van Büyükşehir Belediyesi'ne yüzlerce metre uzaklıkta patlayan çakmak gazı tüpünü “Van Büyükşehir Belediyesi'ne bombalı saldırı” diyerek yalan haber yaptıran PKK terör örgütü yandaşlarının yalanı ortaya çıktı.

Yaptırdıkları yalan haberle TSK’nın yaptığı Pençe Kaplan operasyonları sonucunda dağılma noktasına gelen PKK terör örgütünü, Van’da güçlü göstermek isteyenlerin yalanı elinde patladı. Yalan haberleri ile PKK terör örgütünü Van’da güçlü gösteremeyen yandaşlar, kendilerini de deşifre etti. 

Kaynak: Van Postası Gazetesi
 

YALAN HABERİN YAYINLANDIĞI YAYIN ORGANLARI


Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem

İsveç'ten Türkiye açıklaması: Yapabileceğimiz bir şey kalmadı


Öteki Gündem