HDP’li Van Büyükşehir’deki kameralar kapatıldı mı?

Van Büyükşehir Belediyesi'nin HDP’li Başkanı Bedia Özgökçe Ertan göreve başladığı 11 Nisan 2019 Perşembe gününden itibaren,  KHK'lılar tarafından yürütülen evrak ve sürgün operasyonunun kayıt altına alınmasını enge

Van Büyükşehir 15.04.2019 17:58:54 0
HDP’li Van Büyükşehir’deki kameralar kapatıldı mı?
Tarih: 01.01.0001 00:00

VAN POSTASI GAZETESİ ÖZEL / Ziya Türk’ün Haberi

Van Büyükşehir Belediyesi'nin HDP’li Başkanı Bedia Özgökçe Ertan göreve başladığı 11 Nisan 2019 Perşembe gününden itibaren,  KHK'lılar tarafından yürütülen evrak ve sürgün operasyonunun kayıt altına alınmasını engellemek için kurum içindeki güvenlik kameralarının kapatıldığı iddia ediliyor.

HİZMET SEFERBERLİĞİ DEĞİL, SÜRGÜN SEFERBERLİĞİ

Van Büyükşehir Belediyesi’nin HDP’li Başkanı Bedia Özgökçe Ertan,  göreve başlamasının ilk gününde seferberlik ilan etmiş, ikinci gününde ise sürgünler başlamıştı.

Aynı gün terör örgütü irtibat ve iltisaklı olmaları gerekçesiyle KHK ile ihraç edilenler ise belediyeyi adeta istila etmişti.

KHK İLE İHRAÇ EDİLENLERİ BELEDİYEYE KİM ÇAĞIRDI?

Van Büyükşehir Belediyesi’nin personeli olmayan, terör örgütü ile irtibatlı ve iltisaklı olmaları gerekçesiyle KHK ile ihraç edilen Eski Genel Sekreter Vekili Sedat Töre, Eski Genel Sekreter Yardımcısı Suat Türk, Eski Daire Başkanları Faysal Engin, Delil Aksu, Nizamettin Bağlan ve YSK tarafından mazbatası verilmeyen HDP’nin Tuşba Belediye Başkan Adayı Yılmaz Berki başta olmak üzere, çoğu KHK ile ihraç edilmiş kişiler kurum içinde birimlerden evrak toplamaya başlamıştı.

2017 – 2018 yılları meclis tutanakları, Personel Daire Başkanlığı’ndan personel özlük dosyalarından istedikleri kişilerin evraklarını alarak adeta bir yerlerin talimatı ile hareket eder gibi, hızlı bir şekilde operasyon başlatıldı.

Merak edilen soru; KHK ile ihraç edilenleri Van Büyükşehir Belediyesi’ne kim neden çağırdı?

ÇALIŞANLAR BEM BİR SEN’DEN BASKI İLE İSTİFA ETTİRİLİYOR

Daha önce terör örgütü ile irtibat ve iltisaklı olmaları gerekçesiyle KHK ile ihraç edilen Eylem Uca, Şükrü kaçıcı ve İbrahim Özkan belediye içerisindeki birimleri dolaşarak çalışanların Bem Bir Sen’den istifa edip  KESK’e bağlı Tüm Bel Sen’e üye olmaları için baskı uygulamaya başlamışlardı.

Edinilen bilgiye göre baskılar sonucunda bazı kişilerin Bem Bir Sen’den istifa ederek KESK’e bağlı Tüm Bel Sen’e üye olmak zorunda kaldığı belirtildi.

BÜYÜKŞEHİRDE GÜVENLİK KAMERALARI KAPATILDI MI?

Kamuya açık hizmet veren özel ve kamu binalarında güvenlik kamerası olması ve çalışması kanuni bir zorunluluktur.

Van Büyükşehir Belediyesi güvenlik kameraları sistem odasının anahtarı, görevli olmayan kişiler tarafından yetkilisinden alınarak, odaya girildiği, güvenlik kameralarının kapatılarak anahtara el konulduğu iddia ediliyor.

Güvenlik kameralarının, belediye personeli olmayan, Terör örgütü ile irtibatlı ve iltisaklı oldukları gerekçesiyle KHK ile ihraç edilen kişilerin, belediye içerisinde personele uyguladıkları baskı ve evraklar ile ilgili yaptıkları işlemlerin kayıt altına alınmasını önlemek için kapatıldığı iddia ediliyor?

Van Büyükşehir Belediyesi’nin HDP’li Başkanı Bedia Özgökçe Ertan’a soruyoruz;

Kurum içerisinde yer alan güvenlik kameralarının kapatılması talimatını verdiniz mi?

Yetkiliden güvenlik kameraları sistem odasının anahtarını kimler neden aldı?

Yetkiliden alınan güvenlik kamerası sistem odası anahtarı geriye neden iade edilmedi?

Kurum içerisindeki güvenlik kameraları kapatıldı mı?


Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem

İsveç'ten Türkiye açıklaması: Yapabileceğimiz bir şey kalmadı


Öteki Gündem