Robot merkezi gibi okul

Elazığ 100. Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, öğrencilerin geliştirdiği robotlarla adeta merkez haline geldi.

Bilim ve Teknoloji 7.05.2018 14:49:56 0
Robot merkezi gibi okul
Tarih: 01.01.0001 00:00

100. Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Elektrik Elektronik Teknolojileri bölümü 11. sınıf öğrencileri, sene başında Türkiye’de ve uluslararası arenada düzenlenecek olan robot yarışmalarına katılma kararı aldı. Bunun üzerine harekete geçen öğrenciler Güven Güney, Mehmet Emin Çelik ve Özgürcan Ayaz, öğretmenlerinin de yardımıyla okulda kurulan AR-GE merkezinde çalışmaya başladı. Öğrenciler bir sene içerisinde 3 dron, 3 mini sumo, 2 hızlı çizgi izleyen ve 1 çizgi izleyen olmak üzere 9 adet robot yaptı. Okul yapılan çalışmalarla adeta robot üretim merkezine döndü.


Arkadaşlarıyla beraber robot yaptıklarını belirten öğrencilerden Mehmet Emin Çelik, “Bugüne kadar 3 dron, 3 mini sumo, 2 hızlı çizgi izleyen ve bir çizgi izleyen robotu yaptık. AR-GE odamız var. Bu odada bunları yapıyoruz. Okulumuz meslek lisesi olmasına rağmen bilim yönünde bayağı bir ileride. Sonraki yıllarda diğer arkadaşlarımızla beraber daha büyük işler başaracağımıza inanıyoruz” dedi.


Bu yıl düzenlenecek olan uluslararası robot yarışmasına katılmak için öğrencilerin hazırlık yaptıklarını aktaran okul müdürü Fethi Kılınç, “Bu hazırlık çerçevesinde gerçekten ciddi ürünler ortaya çıktı. Bu ürünlerden Türkiye’de ve uluslararası düzeyde gerçekten iddialı olan çalışmalarımız var. Umut ediyorum ki uluslararası düzeyde birincilik elde edeceğiz. Öğretmen ve öğrenci arkadaşlarımızı bu konuda gerçekten kutluyorum. Kısıtlı imkanlarla bunları yaptık. Bu sene yaklaşık 10 tane robot hazırladık. Seneye bu biraz daha farklı olacak. Çünkü tecrübe kazanıyoruz. Okulun tüm imkanları ile öğrencilerimizin yanındayız. Bu çalışmaların öğrencilere çok büyük bir katkı sağladığını düşünüyorum. Öğrenciler ve ailelerin bize karşı bakış açısının olumlu olduğunu düşünüyorum” diye konuştu.


Okulda her türlü robotun olduğunu dile getiren İl Milli Eğitim Müdürü Fevzi Gürtürk ise, “İnşallah Sivas’ta yapılacak olan bölge finallerinde de Türkiye birinciliği bekliyoruz. Çalışınca oluyor. Rabbim çalışanın karşılığını mutlaka verir. Öğrencilerimiz gayretle çalışıyor. Her gelişimizde farklı bir üst model çalıştıklarını görüyoruz. Artık öğrenci ve öğretmenlerimiz bu konuda profesyonel olmuşlar” şeklinde konuştu.


Anahtar Kelimeler: Robot merkezi gibi okul
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem

İsveç'ten Türkiye açıklaması: Yapabileceğimiz bir şey kalmadı


Öteki Gündem