MTSO'dan aşure etkinliği

Bilim ve Teknoloji 5.10.2018 16:20:18 0
MTSO
Tarih: 01.01.0001 00:00
Malatya Ticaret ve Sanayi Odası tarafından Muharrem ayı dolayısıyla aşure etkinliği düzenlendi.
Etkinlikte konuşan MTSO Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, “Görevde olduğumuz süre içerisinde devam ettirmeyi düşündüğümüz aşure programının ilkini gerçekleştirmiş oluyoruz. Muharrem ayı birlik, dirlik ve beraber olmamızı sağlayan en önemli aylardan birisi. Ben bunun en önemli örneğini şöyle göstermek istiyorum, bu aşure kazanı bence Malatya. İçerisindeki çeşitli tahıllar ve meyveler bizim renklerimiz. Birliğimizin, dirliğimizin bozulmamasını cenabı Allah’tan niyaz ediyorum” ifadelerini kullandı.
Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat ise, “Hepimizi aşure gibi çok renkli ve farklılıkları zenginlik olan bir toplumun neferleriyiz. Aşure bir noktada da aslında Anadolu’yu çok güzel ifade ediyor. Aslında çok özelinde de Malatya’yı çok net olarak ifade eden bir tatlı. Çünkü aşure 10 anlamına geliyor. 10 çeşit ayrı yiyecek maddesinin bir araya gelip ama hepsinden farklı bir tat oluşturuyor. Biz böyle bir toplumuz. Alevi’siyle, Sünni’siyle, zenginiyle, fakiriyle, Kürt’üyle, Türk’üyle, sağcısıyla, solcusuyla hiç önemli değil toplumun bütün Araflarıyla bir araya gelip bir olup yeni bir tadı oluşturuyoruz. Bizim toplumumuzun temel özelliği de birliğimiz ve beraberliğimiz. Rabbim birliğimizi ve beraberliğimizi daim eylesin. Aramızdaki ilişkilerimizi, kardeşlik hukukumuzu aşure tadında eylesin. Aşure birlikteliğimizi sağlayan bir çimento haline geldi” şeklinde konuştu.
CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba da, “Aşurenin anlamıyla ilgili şeyleri Büyükşehir Belediye Başkanımız söyledi. Doğru da söyledi. Aşurede çok farklı malzemeler var. Ama hepsi kendi tadını koruyor. Birbirine benzemiyor. Üzümü de, fasulyesi de var ama hepsinin tadı ayrı. Aşure hakikaten Anadolu. Anadolu’da farklı kimlikler, farklı renkler var. Herhalde bir ülkeyi zenginleştiren şey kendi farklılıklarını, kendi renklerini korumasıdır. Bir ülke fakirleşiyorsa birbirine benzemeyen kültürleri, renkleri bir potada eritip bir renge büründürdüğü içindir. Bu bir ülkeye yapılacak en büyük kötülüktür. Anadolu, farklı renkleriyle, farklı çeşitleriyle dünyanın en güzel coğrafyalarından birisi. Bizi biz yapan da farklılıklarımız. Birbirimize benzeşirsek zayıflarız, yoksullaşırız. Birbirimizin görüşlerine, etnik kimliğine, mezhebine, siyasi görüşüne saygı duyarak ancak büyüyebiliriz” diye konuştu.
Ekinliğe CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Büyükşehir Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, İl Emniyet Müdürü Dr. Ömer Urhal, İl Müftüsü Ümit Çimen, TSO Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, MTB Başkanı Ramazan Özcan, Arguvan Belediye Başkanı Mehmet Kızıldaş, CHP İl Başkanı Enver Kiraz, MHP Battalgazi İlçe Başkanı Mesut Samanlı, İş dünyası temsilcileri, STK temsilcileri, TSO Yönetimi ve üyeler katıldı.

Anahtar Kelimeler: MTSO’dan aşure etkinliği
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem

İsveç'ten Türkiye açıklaması: Yapabileceğimiz bir şey kalmadı


Öteki Gündem