Bilim merkezinde, bilim atölyesi açıldı

Bilim ve Teknoloji 20.04.2018 12:24:43 0
Bilim merkezinde, bilim atölyesi açıldı
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 20.04.2018 12:24
Elazığ Bilim Merkezinde, içerisinde dünyanın en büyük denge tünelinin de yer aldığı bilim atölyesi açıldı.
Elazığ’da İl Özel İdaresi bünyesinde faaliyet gösteren Bilim Merkezinde “TÜBİTAK 4003 Bilim Merkezi Destek Programı” kapsamında kurulan "Bilim Atölyesi" açıldı. Atölyede 15 farklı teknolojik ürün sergilendi. Atölyenin açılışını Vali Yardımcısı Mustafa Gül ve İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mehmet Sabuncu öğrencilerle birlikte yaptı. Dünyanın en büyük denge tünelinin de yer aldığı atölyeyi, protokol üyeleri öğrencilerle gezerek denedi.
Bilim merkezine TUBİTAK’tan 3 milyon TL değerinde proje karşılığında kaynak sağladığını ifade eden Vali Yardımcısı Mustafa Gül, “Bunun birinci dilimi olan 680 bin liralık kaynakla şuan içerisinde bulunduğumuz yeni üniteler yapılmış durumda. Bu birimlerin içinde dünyanın en büyük denge tüneli var. Aynı zamanda daha önce Türkiye’de yapılmayan ve bulunmayan bazı çocukların gezebileceği üniteler var. Bütün Elazığlıları ve öğrencilerimizi buraya gezmeye davet ediyorum” dedi.
Bilim merkezlerinin Türkiye’de 5 tane olduğunu belirten İl Özel İdare Genel Sekreteri Mehmet Sabuncu ise , “Bunlardan 4 tanesi büyükşehir belediyelerinde bir tanesi ise Elazığ İl Özel İdaresi bünyesinde çalışıyor. Burada geçmiş yıllarda yaptığımız gibi öğrencilerimizi ve okullarımızı gezi ve eğitim programlarına alıyoruz. Bugün bilim merkezimize yeni bir stant açtık. Yeni bir katkı sağladık. TUBİTAK ile yaptığımız proje ilişkisinden sonra bir kısmı sadece Türkiye’de olan üniteleri ilimize getirdik. Öğrencilerimizin kitap ve kağıt üzerinde göremedikleri veya teorisini görüp uygulamasını hayal edemedikleri konuları burada tepkilerle, denemelerle ve makinelerin gücü ile onlara göstermeye çalışıyoruz. Buda Elazığ’ın eğitimine,bilimine ve bakışına çok ciddi katkı sağlıyor” diye konuştu.
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Vali Ahmet Karakaya, kayak il birinciliği müsabakalarında sporcularla buluştu


Van Spor

Hazırlık maçı: Elazığspor: 3 - Kırklarelispor: 2


Van Spor

Maç öncesi saha kardan temizlendi


Van Spor

Elazığspor’da Antalya kampı kadrosu belli oldu


Van Spor

Elazığspor’da Antalya kampı başlıyor


Van Spor

Başkan Ahmet Dal’dan yeni yıl mesajı


Van Spor

Değer Erzincan Müftülük Spor Kulübü hizmete açıldı


Van Spor

5 bin kişilik salon için imzalar atıldı


Van Spor

Erzurum GSİM sporda ve gençlik hizmetlerinde 2026’ya zirvede giriyor


Van Spor

Başkan Ahmet Dal, yeni transferlere yeşil ışık yaktı


Van Spor

Erzurumspor FK 3 Ocak’ta topbaşı yapacak


Van Spor

Elazığ Belediyespor Kadın Voleybol Takımı dolu dizgin gidiyor


Van Spor

Ağrı Kadın FK’ya Barbaros’tan maddi destek


Van Spor

Iğdır’da dağcılıkta tarihi adım


Van Spor

Elazığlı sporcular 45 madalya turnuvaya damga vurdu


Van Spor

FIS Palandöken Cup tamamlandı


Van Spor

Kar ve soğuğa rağmen Ağrı Kadın Futbol Takımı’ndan 4 gollü galibiyet


Van Spor

Ceza sahasında davetsiz misafir


Van Spor

Dersimspor’un altyapısına kalıcı yatırım müjdesi


Van Spor

Serkan Özbalta: "Bu galibiyete ihtiyacımız vardı"


Van Spor

Hüseyin Eroğlu: "Bizim adımıza beklemediğimiz bir skor oldu"


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ