Yüzme takımlarının Palandöken ilgisi

Yüzme takımları yüksek irtifa kampı için Erzurum’u tercih ediyor. Birçok Avrupa ülkesinin yanı sıra Türk Milli Takımı ve kulüp yüzme takımları da yüzme kampı için Palandöken’e geliyor.

Van Spor 19.01.2022 11:26:02 0
Yüzme takımlarının Palandöken ilgisi
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 19.01.2022 11:26

Yüzme takımları yüksek irtifa kampı için Erzurum’u tercih ediyor. Birçok Avrupa ülkesinin yanı sıra Türk Milli Takımı ve kulüp yüzme takımları da yüzme kampı için Palandöken’e geliyor.

TED Mersin Koleji Yüzme Takımı ve Fenerbahçe Yüzme Takımı, Erzurum olimpik yüzme havuzunda yüksek irtifa kampına girdi.

Dünyada yükseklik bakımından önemli şehirler arasında yer alan Erzurum, nefes açılımı ve kondisyon yönünden antrenörlerin tercih sebebi oluyor.

TED Mersin Koleji Yüzme Takımı ve Fenerbahçe Spor Kulübü Yüzme Takımı, Erzurum Palandöken olimpik yüzme havuzunda birlikte kamp yapıyorlar.

TED Mersin Koleji Yüzme Takımı 3 kadın, 7 erkek ve 1 antrenör ile Fenerbahçe Spor Kulübü ise 7 kadın, 4 erkek ve 1 Antrenör ile kamp yapıyor. Erzurum olimpik yüzme havuzundaki kamp 21 gün sürecek.

Fenerbahçe Spor Kulübü Yüzme Antrenörü Mesut Erdoğan ve TED Mersin Koleji Yüzme Takımı Antrenörü Volkan Burak Tuncil, Erzurum’daki kamp ile ilgili İhlas Haber Ajansı’na değerlendirmelerde bulundu.

Erdoğan: "Dünyanın en iyi tesisleri arasında"

Fenerbahçe Spor Kulübü Yüzme Antrenörü Mesut Erdoğan, ikinci kez Erzurum’a geldiklerini belirterek "Fenerbahçe Spor Kulübü olarak Erzurum’a ikinci gelişimiz. Erzurum’da 22-24 günlük kamp sürecimiz olacak. Burada yükselti antrenmanları yapıyoruz, sezona göre böyle bir çalışma gereği duyuyoruz. Erzurum’daki kamp süreci bittikten sonra Milli Takım seçmelerine katılacağız. Bulunduğumuz tesis dünyadaki tesisler arasında belki de en iyisi durumunda. Hedefi olan takımlar için kullanımı kolay bir tesis. Salondaki görevliler de bizlere gereken yardımı yapıyorlar. Yüzme dalıyla ilgilenen takımlara Erzurum’a gelmelerini öneririm" dedi.

Tuncil: "Buradaki kampların faydasını gördük"

TED Mersin Koleji Yüzme Takımı ve aynı zamanda da Yüzme Milli Takım Antrenörlüğü yapan Volkan Burak Tuncil ise, "16 Ocak-8 Şubat 2022 tarihleri arasında Erzurum’da kampa girdik. Kamp süreci bittiğinde mart ayının ilk haftası içerisinde Milli Takım seçmeleri yapılacak. Milli Takım seçmelerinden önce arada Liseler Arası Gençler Final Yarışı olacak. Buradaki hedefimiz Türkiye Şampiyonu olmak. Takımımızda milli sporcularımızla kampa girdik. Milli sporcularımızdan Aralık 2021 tarihinde düzenlenen seçmelerde Atakan Malgil ve Nisa Gül Serdar, Türkiye açık yaş birincisi olarak ülkemizi Multinational Corporations yarışında Gençler Yüzme Şampiyonası’nda temsil edecekler. Erzurum’u tercih etmemizin en önemli etkeni dünyada söz sahibi ülkelerin tercih ettiği bir yer olması. Bizler de burayı tercih ediyoruz. Erzurum’a üçüncü gelişimiz. Önceki kamplarda da burada yapılan antrenmanların faydasını gördük, yarışlarda sporcularımız büyük başarı elde ettiler" diye konuştu.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Güreşte Elmira Yasin Türkiye Şampiyonu oldu


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 4 - İnegölspor: 2


Van Spor

Karslı atletler Avrupa Kros Şampiyonası’nda altın madalya için koçacak


Van Spor

TFF, Yeni Malatyaspor’u hükmen mağlup saydı


Van Spor

Malatya’da spor tesislerinin hizmet kalitesi değerlendirildi


Van Spor

Erzurum’da Basketbol hakem kursu açıldı


Van Spor

Malatya Büyükşehir’den amatöre 43 milyonluk yatırım


Van Spor

Ağrı’da taekwondo çalışmaları geleceğin sporcularını yetiştiriyor


Van Spor

Oltulu liseliler bilek güreşinde rakiplerine geçit vermedi


Van Spor

Sakaryasporlu Kaleci Yunus Emre Tekoğul'un "İlla Ki Gol Yerim Ben" Mesajlarıyla Tutuklanması Şike Soruşturmasını Alevlendirdi


Van Spor

Elazığ Belediyespor Kadın Voleybol Takımı, deplasmandan galibiyetle ayrıldı


Van Spor

Teknik Direktör Adem Çağlayan: "Kötü günler geride kalacak"


Van Spor

Çakmur’dan spor tesislerinde çalışan personele teşekkür belgesi


Van Spor

Yeni Malatyaspor’a ‘talimatlara aykırı hareket’ sevki


Van Spor

Yeni Malatyaspor’dan geriye kusursuz stat zemini kaldı


Van Spor

Korkmaz kardeşlerden çifte başarı


Van Spor

Erzincan’da cirit gösterisine davet


Van Spor

Havalı silahlar seçmelerinde Erzincan rüzgârı


Van Spor

Malatya’dan 7 sporcu milli takım kampına gitmeye hak kazandı


Van Spor

Erzurum Teknik Üniversitesi, ÜNİLİG Türkiye şampiyonluğunu kutladı


Van Spor

Elazığ dartta Türkiye 3’üncüsü oldu


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ