Short Track Türkiye rekoru Erzurum'da kırıldı

Van Spor 19.09.2018 14:23:43 0
Short Track Türkiye rekoru Erzurum
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 19.09.2018 14:23
Erzurum’un ‘Buz Prensesi’ lakaplı sporcusu Derya Karadağ, Short Track dalında Türkiye rekoru kırdı. 9 yaşındaki Derya Karadağ, Erzurum’da düzenlenen Nene Hatun Türkiye Kupası yarışlarında elde ettiği dereceyle ülke rekorunu kırarak milli takıma girmeye hak kazandı. Türkiye’nin dört bir yanından 140 sporcunun katıldığı turnuvada, daha önce 777, 500 ve 333 metrede Short Track Türkiye Şampiyonu olan Derya Karadağ, adeta şov yaptı. Yarışlarda Türkiye rekorunu kırarak milli takıma katılmaya hak kazanan Karadağ, temsil ettiği Pal-Kar Spor Kulübü’nün adını da Türkiye’ye tanıtmış oldu.
Erzurum’un ev sahipliğinde gerçekleştirilen yarışlarda 12 madalya kazanarak ayrıca bir rekora imza atan Pal-Kar Spor, Türkiye ikinciliğini de elde etmiş oldu. Junior F kategorisinde Pal-Kar Spor Kulübü’nü temsil eden İlyas Karadağ ise, ablasının elde ettiği dereceyi ikincilikle taçlandırarak, buzda yeni bir ilke imza atmış oldu. Buz üstündeki performanslarıyla Erzurum’un göğsünü kabartan iki kardeş, Karadağ ailesini de gururlandırdı.
SİYASETÇİ BABANIN ŞAMPİYON ÇOCUKLARI
Erzurumlu genç iş adamı ve AK Partili siyasetçi Arif Karadağ’ın çocukları olan Derya ve İlyas Karadağ kardeşler, Short Track alanında Erzurum’da kırdıkları Türkiye rekorunun mutluluğunu yaşarken, baba Arif Karadağ ise duygularını; “Kış sporları kentine yine kış sporları alanında kırılan rekorlar yakışır” şeklinde ifade etti.
Kendisinin her fırsatta ve her platformda kış sporları ve kış turizmi vurgusu yaptığını hatırlatan Arif Karadağ, “Siyasi mecralarda bunu sıklıkla dile getirdim. Erzurum için orta ve uzun vadede kış sporları ile kış turizminin emsalsiz bir kalkınma enstrümanı olduğunu ifade ettim. Tabi bu sadece bir söylemden ibaret değildi. Buna bir siyasetçi olarak önce kendim inanmalıydım. Dolayısıyla babaları olmaktan büyük gurur duyduğum iki evladım, Erzurum’da kış sporları alanında rekor üstüne rekor kırdı. Türkiye’de daha önce kırılamamış Short Track rekoru Erzurum’da kırıldı. İşte bu sonuç inanmanın eseridir.” diye konuştu.
“KIŞ SPORLARINA DESTEK OLUNMALI”
Kış sporları alanında Erzurum’daki sporculara gerekli destek ve imkanların sunulması halinde nelerin başarılabileceğini Nene Hatun Türkiye Kupası yarışları ile bir kez daha ortaya koyduklarını dile getiren Arif Karadağ, “Kim ne derse desin, spor ve özellikle de kış sporları Erzurum için bulunmaz bir nimettir. Dolayısıyla Erzurum’da bütün enerjimizi kış sporları alanına yoğunlaştırmamız gerekiyor. Çünkü Erzurum’un yarınları ve geleceğine giden yol kış sporlarından geçiyor.” ifadelerini kullandı.
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Burak Altıparmak Elazığspor’da


Van Spor

Iğdır FK - Antalyaspor maçının ardından


Van Spor

Erzincanlı halterci Özbay Türkiye üçüncüsü oldu


Van Spor

Ziraat Türkiye Kupası: Iğdır FK: 6 - Antalyaspor: 0


Van Spor

Satrançta Elazığ gururu: Türkiye şampiyonu ve milli davetler


Van Spor

Ergan Dağı’nda Minikler Festivali ödül töreni düzenlendi


Van Spor

Erzincanlı karateciler Türkiye Yıldızlar Ligi finallerinden 5 madalya ile döndü


Van Spor

Elazığlı sporcular gümüş madalya kazandı


Van Spor

Ergan Dağı Kayak Merkezi’nde yarışma heyecanı başladı


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 2 - Altınordu: 0


Van Spor

PFDK’dan Malatya Yeşilyurtspor’a para cezası


Van Spor

Erzincanlı sporcular Trabzon’daki havalı silahlar müsabakalarına damga vurdu


Van Spor

Erzincanlı kayakçılar Hakkari’den 6 madalya ile döndü


Van Spor

Iğdır FK - Manisa FK maçının ardından


Van Spor

Serkan Özbalta: "Önümüzde 15 hafta var ve çok sayıda final maçı oynayacağız"


Van Spor

Iğdır’ın yeni stadyumunun açılışını Bakan Osman Aşkın Bak gerçekleştirdi


Van Spor

Ümit İnal: "4-0’lık yenilgi ağır oldu"


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 0 - Manisa FK: 0


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 4 - Sarıyer: 0


Van Spor

Elazığspor yönetimi, taraftar grup liderleriyle buluştu


Van Spor

Hakan Canbazoğlu Elazığspor’da


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ