Milli sporcu Hamza Dursun olimpiyatlardan döner dönmez antrenmanlara başladı

Spor 7.03.2018 09:24:02 0
Milli sporcu Hamza Dursun olimpiyatlardan döner dönmez antrenmanlara başladı
Tarih: 01.01.0001 00:00
Güney Kore’nin ev sahipliğini yaptığı PyeongChang 2018 Kış Olimpiyat Oyunları’nda kayaklı koşu branşında Türkiye’yi temsil eden milli sporcu Hamza Dursun, olimpiyatların sona ermesi ile birlikte Ağrı’ya dönerek önümüzdeki günlerde yapılacak yarışmalar için antrenmanlara başladı.
Ağrı merkeze 2 kilometre uzaklıkta bulunan Çamurlu Köyü’nde çiftçi bir ailenin 6 çocuğundan biri olan Hamza Dursun, ortaokul yıllarında öğretmenlerinin yönlendirmesi ile kayaklı koşu sporuna başladı. Oldukça zor olan ve dayanıklılık gerektiren bir spor dalı olan kayaklı koşuda kendisini geliştirmek için tarlada çalışan Dursun, antrenmanlarını da aksatmayarak ulusal ve uluslararası yarışmalara katılarak, şampiyonluklar ve önemli dereceler elde etti. 2015 yılında halk arasında Öpücük Hastalığı olarak bilinen ‘mononükleoz enfeksiyonu’na yakalanarak bağışıklık sistemi çöken Hamza, bir yıl boyunca bu hastalıkla mücadele etti. Annesi tarafından doğal ürünlerle beslenen Hamza, iyileşerek tekrardan spora döndü. Anne ve Babası ile birlikte Güney Kore’ye giden Dursun, PyeongChang 2018 Kış Olimpiyat Oyunları’nda kayaklı koşu branşında ay-yıldızlı formayı terletti. Burada istediği başarıyı elde edemeyen genç sporcu Dursun, yurda döndükten sonra Ağrı’ya gelerek köyünde tekrar antrenmanlara başladı. Köy çevresinde günde 20 kilometre koşan Dursun, 13 - 14 Mart’ta Kars’ın Sarıkamış ilçesinde yapılacak Türkiye Şampiyonası ve sonraki tarihlerde yapılacak yarışmalara ara vermeden devam ediyor.
Spora olan aşkı ve azmi ile başarıdan başarıya koşan Hamza, zamanının çoğunu antrenman yaparak geçirdiğini belirterek, 10 yıldır kayaklı koşu sporu ile ilgilendiğini söyledi. Kayaklı koşuda 6 kez üst üste Türkiye Şampiyonu olduğunu dile getiren Dursun, Balkan Şampiyonası’nda 1 şampiyonluk ve Avrupa Kupası’nda 2’ncilik elde ettiğini kaydetti.

"60 ulusal madalya ve uluslararası yarışmalarda 23 madalya kazandım"
Kendisine en büyük desteği veren annesi Asiye Dursun ve tüm kadınların ‘Dünya Kadınlar Günü’nü kutlayan başarılı sporcu Dursun, "Çiftçi bir ailenin çocuğuyum, 10 yıl önce kayaklı koşu branşına başladım. Bu spora herhangi bir bilgi sahibi olmadan başladım. Ortaokulda yapılan koşu seçmelerine beden eğitimi hocamın yönlendirmesi ile katıldım, seçmeleri kazanarak kayaklı koşu branşına başladım. 10 yıldan bu yana 60 ulusal madalya ve uluslararası yarışmalarda 23 madalya kazandım. Bu sürede birçok zorluk atlatarak engelleri geçerek 2018 Kış Olimpiyatlarına katılma hakkı kazandım. Bu süre zarfında sürekli yanımda olan annem ve babama teşekkür etmek istiyorum çünkü benim en büyük destek kaynağım onlar oldu. Onların sürekli yanımda olması ile ben kayaklı koşu branşında çok sayıda başarı elde ettim, bugün onlar olmasaydı, onların desteği olmasaydı bu günlere gelemezdim, onlara teşekkür etmek istiyorum" dedi.

"Olimpiyatlarda madalya elde etmemiz için bizim ülkemizdeki sistemin değişmesi lazım"
PyeongChang 2018 Kış Olimpiyat Oyunları hakkında da konuşan milli sporcu, "Olimpiyatlarda çok üst düzey bir seviye elde edemedik çünkü olimpiyatlar Dünya’nın en büyük organizasyonu. Bizim oralara katılabilmemiz için daha uzun yıllara ihtiyacımız var, madalya elde etmemiz ise çok uzun zaman alacaktır. Olimpiyatlarda madalya elde etmemiz için bizim ülkemizdeki sistemin değişmesi lazım ve sporculara destek sağlanması gerekiyor. Çünkü bu sadece sizin kendi imkânlarınız ile yapabileceğiniz bir durum değil. Öncelikle ailenizin yanınızda olması ve maddi imkanların size sağlanması durumunda sizler madalya elde edebilecekseniz" açıklamasını yaptı.

Nevzat Dursun: "Cumhurbaşkanımızın sporcu evlatlarımıza sahip çıkmasını bekliyoruz"
Baba Nevzat Dursun ise oğlu ile gurur duyduğunu ve Hamza’nın birçok başarıya imza atacağına inandığını aktararak, "Hamza’nın ülkemizi temsilen Güney Kore’ye gittiğinden dolayı büyük mutluluk yaşadık.Hamza büyük emek verdi. Hamza’nın üzerinde emeği olan başta Sayın Cumhurbaşkanımıza ve Hamza’nın antrenörlerine kadar herkese teşekkürlerimizi sunuyoruz. Büyük destek verdiler, oğlum Hamza 10 yıldır ülkemizi temsil ederek kayak branşında yarışıyor. Hamza Güney Kore PyeongChang 2018 Kış Olimpiyat Oyunları’na katıldı. Nasip olmadı iyi bir derece alamadık. Bundan sonra daha iyi dereceler almasını istiyoruz. Allah’ın izni ile daha sonraki yıllarda başarılı olur. Sayın Cumhurbaşkanımızdan yardım ve destek bekliyoruz. Hamza antrenmanlarından dolayı okula fazla gidemedi. Hamza KPSS’ye girerse bu yıl iyi bir puan alır. Cumhurbaşkanımızın sporcu evlatlarımıza sahip çıkmasını bekliyoruz" ifadelerini kullandı.

Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem

İsveç'ten Türkiye açıklaması: Yapabileceğimiz bir şey kalmadı


Öteki Gündem