Milli boksörler izole alanlarda olimpiyatlara hazırlanıyor

İngiltere'de martta gerçekleştirilen Tokyo Olimpiyat Oyunları kota müsabakalarının koronavirüs salgını nedeniyle durdurulmasının ardından Türkiye'ye dönen Boks Milli Takımı sporcuları, izole alanlarda çalışmalarına devam ediyor.

Van Spor 22.05.2020 12:45:05 0
Milli boksörler izole alanlarda olimpiyatlara hazırlanıyor
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 22.05.2020 12:45

BAYBURT (AA) - Türkiye Boks Milli Takımı, İngiltere'nin başkenti Londra'da 14 Mart'ta düzenlenen ve Uluslararası Olimpiyat Komitesinin (IOC) Kovid-19 salgını nedeniyle aldığı "kota müsabakalarının durdurulması" kararı üzerine 17 Mart'ta Türkiye'ye döndü.

Kovid-19 test sonucu pozitif çıktıktan sonra tedavi gören antrenör Seyfullah Dumlupınar ile bazı milli sporcular, sağlıklarına kavuştuktan sonra diğer takım arkadaşları gibi hazırlıklarına devam etti.

Koronavirüs pandemisi nedeniyle 2021'e ertelenen Tokyo Olimpiyatları'na kota müsabakalarının her an kaldığı yerden başlayabileceği düşüncesine göre hareket eden sporcular, sosyal izolasyona dikkat ederek ev, bahçe ve zaman zaman inşaatlarda günlük antrenmanlarını tamamlıyor.

Milliler, uzaktan iletişim araçlarıyla antrenörlerinin program ve planı kapsamında ter döküyor.

Seyfullah Dumlupınar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kafile ve milli sporcuların yurda dönmesinin ardından 14 günlük karantina sürecini uyguladıklarını söyledi.

Sporcuların İngiltere'deki durdurulan organizasyonda kıyasıya mücadele ettiğini belirten Dumlupınar, "Müsabakalarda sadece bir sporcumuz mağlup oldu. Diğer sporcularımız bütün maçlarını kazandı. Müsabaka ileri tarihte kaldığı yerden aynı şartlarda devam etmek üzere durduruldu." dedi.

"Sporcularımızın hedefleri var"

Dumlupınar, kendisinin de bulunduğu kafiledeki birçok kişiye Kovid-19 tedavisi uygulandığını ifade ederek, sağlıklarına kavuştuktan sonra olimpiyat ve kota müsabakaları hazırlıklarına kaldıkları yerden devam ettiklerini aktardı.

Uzaktan iletişimle sporcuların antrenmanlarını sürdürdüklerine işaret eden Dumlupınar, şunları kaydetti:

"Sporcularımızın hedefleri var. Bu ülkenin milli sporcularının boş durma gibi bir durumu olamaz. Türkiye Boks Federasyonu Başkanı Eyüp Gözgeç gözetiminde, sporcularımızın evlerinde günlük antrenman yapmalarını sağlıyoruz ve kontrollerini yapıyoruz. İlk başlarda fiziksel antrenmanla başlandı. Hakikaten sporcunun performansı çok çalışarak bir seviyeye çıkıyor. Sporcunun performansının düşmemesi lazım ve bunun için de sürekli antrenmanları devam ettirmeniz gerekiyor."

Dumlupınar, sporcunun performansı düştüğünde yükselmesinin zor olduğuna dikkati çekerek, "Müsabakalar ertelendi ama bir tarih konulmadı. Futbolun haziranda başlayacağı söyleniyor. Yetkililer, 'Temmuzda da boks müsabakaları seyircisiz başlayacak' diyebilirler. Onun için sporcularımızın potansiyelini korumaya çalışıyoruz." ifadesini kullandı.

"Evde kaldığımız süreçte idman çok önemli"

Milli boksör Batuhan Çiftçi ise Kovid-19'dan dolayı antrenmanlarını evlerinde veya buldukları izole alanlarda sürdürdüklerini anlattı.

Olimpiyatların ertelendiğini ama ara vermeden hazırlıklara devam ettiklerini belirten Çiftçi, "Evdeki antrenmanlarımızı genel olarak güçlenme ve kuvvet ağırlıklı yapıyoruz. Evde kaldığımız süreçte idman çok önemli. Bunun ciddiyetini bilerek çalışmalara devam ediyoruz." şeklinde konuştu.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Kayakla Oryantiringde Milli Takım Seçmeleri Refahiye’de yapıldı


Van Spor

Fenerbahçe, Kadıköy'de Aston Villa'ya Geçildi! UEFA Avrupa Ligi'nde Kritik Maçı Kaybetti


Van Spor

Anderson Talisca'ya Brezilya'dan İki Büyük Talip! Corinthians ve Gremio, Yıldızlı Futbolcu İçin Harekete Geçti


Van Spor

Youssef En-Nesyri, Juventus'a Transfer Oldu! İtalyan Devinden Fenerbahçe'ye 5 Milyon Euro Teklif


Van Spor

Elazığ Atatürk Stadyumu karla kaplandı


Van Spor

BEÜ’den Kick Boks Türkiye şampiyonluğu


Van Spor

BEÜ’de kros takımı Türkiye üçüncüsü oldu


Van Spor

Uçan Türklerden önemli başarı


Van Spor

Iğdır FK, İbrahim Üzülmez ile yollarını ayırdı


Van Spor

Yusuf Demirtaş boccede Türkiye ikincisi


Van Spor

Atatürk Üniversitesi’ne "Spor dostu kampüs" sertifikası aldı


Van Spor

Elazığlı boksör Buse Özgür, WAKO Kick Boks Avrupa Kupası’nda


Van Spor

Hakkarili sporcular Erzurum’dan 22 madalyayla döndü


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’da yeni yönetim görev dağılımı


Van Spor

Elazığ’ın pehlivanları Türkiye şampiyonası yolunda


Van Spor

Iğdır FK - Sakaryaspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 1 - Sakaryaspor: 0


Van Spor

Elazığspor yoğun kar yağışı altında çalıştı


Van Spor

Adem Çağlayan: "Hayatımda hiçbir zaman bahis oynamadım"


Van Spor

Snowbike Türkiye Dağ Bisikleti Şampiyonası sona erdi


Van Spor

Atatürk Üniversitesi sportif başarılarını ulusal arenada sürdürüyor


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ