BJK Kulüp Başkanı Fikret Orman istifa Etti

Vicdanen iyi bir hizmet verdiğimi düşünmüyorum diyen BJK kulüp başkanı Fikret Orman istifasını böyle duyurdu.

Spor 24.09.2019 15:11:03 0
BJK Kulüp Başkanı Fikret Orman istifa Etti
Tarih: 01.01.0001 00:00

"Ben bu işe girdiğimde Beşiktaş aşkı için girdim. İyi bir hizmet verdiğimi düşünüyorum vicdanen. Yarın olağanüstü toplanacağız ve büyük ihtimalle Beşiktaş'taki sürecimi tamamlıyorum. Bundan sonrasını artık divan mı götürecek seçime kadar ya da biz olağanüstü karar alıp devam edeceğiz, onu divan başkanıyla konuşacağım" dedi.

Beşiktaş Kulübü, erkek basketbol takımı isim sponsoru Sompo Sigorta ile sözleşmesini 1 yıl uzattı. Vodafone Park'ta düzenlenen imza töreninde konuşan Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman, önemli açıklamalarda bulundu. Orman, yaptığı açıklamada, Beşiktaş'taki sürecini tamamladığını ve yarın olağanüstü toplantı yapacaklarını ifade etti.

Beşiktaş'ta kendi dönemi hakkında açıklamalarda bulunan Fikret Orman, "Beşiktaş'ı ileri götürecek bir zihin ve yapılanmanın olmadığı inancı vardı camiada ve bu yüzden ben Beşiktaş'a başkan oldum. Ben başkan olduğum süreç itibarıyla da kimsenin kaldıraç noktası olmadım. Tribünlerde bir yere gelmedim. Kimsenin özel desteğiyle bir hareket de yapmadım. Tüm desteğimi Beşiktaş taraftarından ve camiasından aldım. Büyük bir enerji yaratmaya çalıştım. İlk geldiğimizde yaptığımız kamuoyu araştırmalarında Beşiktaş taraftarının kamuoyu oranı yaklaşık yüzde 16.5 civarındaydı. Biz de kollarımızı sıvayarak işlere başladık. Beşiktaş'ta somut olduğumuz yaptığımız şey stat olarak görülürken ben her şeyden önce moral olarak toparladığımızı ve marka olarak yatırımlar yaptık. İlk 'feda' senesinde başladık ve çok zor bir seneydi. O süreç içerisinde bütün başkanlık sürecimde kimseden yardım istemedim. Hiçbir kampanyalar düzenlemedim. Bütün bunları Beşiktaş'ın kendi dinamiklerine harekete geçirmeye çalışarak yaptım. İlk feda senesinde kapalı tribün bomboştu. Biz aynı fiyatla çıkmamıza rağmen taraftar desteği de yoktu. Sonra o stadı 1 sene içerisinde bütün izinlerini aldık ve Cumhurbaşkanımızdan da büyük destek aldık. İnönü Stadı'nı yıktık ve stadın inşa sürecinde de hayatımı burada geçirdim" diye konuştu.

"ÇOK ZOR GÜNLERDEN GELDİK"

"Bu süreç içerisine çok zor günlerde geldik" diyen başkan Orman, "Gezi olaylarının tam göbeğindeydi stadımız. Buradan kepçeyi çaldılar, onlar bile olay oldu. Bir tarafta camiamızın tam merkezinde olduğu için bu işi yönetmek hem siyaset hem de taraftar açısından çok zor bir süreçti. Hamdolsun o izin süreçleri içerisindeydi ve gayet güzel yönettik bu süreci. Stadı yaptık, 2 sene Avrupa'ya gidemedik, bütün maçlarımızı deplas0manda oynadık. Beşiktaş'ın bir geliri yoktu. Hem 330 milyon dolar faizli bir giderimiz var, gelirimiz yoktu. Bütün bu süreçleri beraber yaşadık. Stadımızı bitirdik. Statla beraberde bütün maçları kendi evimizde oynamadan bir şampiyonluk aldık. Bu sürede de futbol takımımıza yatırımlar yaptık. Demba Ba, Mario Gomez gibi yıldız oyuncular geldi gelirimiz ve stadımız olmamasına rağmen. Bu şekilde Beşiktaş taraftarını bir araya getirmeye çalıştık. Başkanlık sürecimde Türkiye'nin her tarafını gezdim. Bazı gün bin, bazı gün 2 bin kişiyle beraber fotoğraflar çektirdik. Geçen gün Antakya'daydık. Çorum, Van, Kars, Uşak gibi birçok yere gittim. Bunları Beşiktaşlıları bir araya getirebilmek için yaptım" şeklinde konuştu.


Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem

İsveç'ten Türkiye açıklaması: Yapabileceğimiz bir şey kalmadı


Öteki Gündem