Bitlisli sporculardan büyük başarı

Türkiye Muaythai Federasyonu tarafından 1-7 Haziran tarihleri arasında Aydın’ın Kuşadası ilçesinde düzenlenen Muaythai Türkiye Şampiyonasına katılan Bitlis’in Tatvan ilçesindeki sporculardan biri Türkiye şampiyonu, biri Türkiye ikinci

Van Spor 7.06.2021 16:25:50 0
Bitlisli sporculardan büyük başarı
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 07.06.2021 16:25

Türkiye Muaythai Federasyonu tarafından 1-7 Haziran tarihleri arasında Aydın’ın Kuşadası ilçesinde düzenlenen Muaythai Türkiye Şampiyonasına katılan Bitlis’in Tatvan ilçesindeki sporculardan biri Türkiye şampiyonu, biri Türkiye ikinciliği ve biri de Türkiye üçüncülüğü elde etti.

Tüm alanlarda olduğu gibi spor alanında da elde ettikleri başarılarla adından söz ettiren Tatvanlı sporcular, başarılarına bir yenisini daha ekledi. Türkiye Muaythai Federasyonu tarafından düzenlenen şampiyonaya katılan Tatvan Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü bünyesindeki muaythai takımı sporcularından Seyit Ali Arıcı (16) Türkiye şampiyonu, Mustafa Kurt (15) Türkiye ikinciliği, Özlem Melek Korkmaz (15) ise Türkiye üçüncülüğü elde etti. Şampiyonanın gençler kategorisinde Türkiye birincisi olan Seyit Ali Arıcı, elde ettiği bu başarı ile Tayland’da yapılacak olan dünya şampiyonasına katılmaya hak kazanırken, ikinci olan Mustafa Kurt Rusya’da yapılacak Avrupa şampiyonasına, üçüncü olan Özlem Melek Korkmaz ise Türkiye’de yapılacak olan Avrupa kupasına katılmaya hak kazandı. Elde edilen başarı ile ilçeye bir gurur yaşatan sporcuların yeni hedefi ise dünya, Avrupa ve Türkiye şampiyonalarında aynı başarıyı sürdürmek.

Elde edilen başarıların tesadüf olmadığını, pandemiye rağmen sporcuların azimli, sıkı ve disiplinli çalışmasına bağlı olduğunu belirten Takım Antrenörü Ömer Uğur, elde ettikleri başarılı sonuçlardan dolayı sporcularına tebriklerini iletti. Şampiyonaya uzun zamandır çalıştıklarını kaydeden Ömer Uğur, “Bugün de bu verimli ve azimli çalışmanın meyvelerini aldık. Toplam 4 sporcu ile katılım sağladığımız şampiyonadan 1 Türkiye şampiyonluğu, 1 Türkiye ikinciliği ve bir de Türkiye üçüncülü ile dönüyoruz. Bu gerçekten büyük bir başarı. Bu başarının mimarı sporcularımı canı gönülden tebrik ediyorum. Ayrıca; emeği geçen ve katkı sunan herkese de ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Bu başarıyı ilçemize armağan ediyoruz. İnşallah şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonrada sıkı ve disiplinli çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Şampiyonanın gençler kategorisinde Türkiye birincisi olan Seyit Ali Arıcı elde ettiği bu başarı ile Tayland’da yapılacak olan dünya şampiyonasına katılmaya hak kazanırken, ikinci olan Mustafa Kurt Rusya’da yapılacak Avrupa şampiyonasına, üçüncü olan Özlem Melek Korkmaz ise Türkiye’de yapılacak olan Avrupa kupasına katılmaya hak kazanmış oldu. İnşallah bu şampiyonalarda da büyük başarılar elde edecekler. Ben şimdiden sporcularıma başarılarının devamını diliyorum” diye konuştu.

Elde ettikleri başarıdan ötürü mutlu olduklarını dile getiren genç sporcular ise başarılarını ilçeye armağan ettiklerini ifade ettiler. Türkiye şampiyonu olan sporcu Seyit Ali Arıcı, birinci olduğu için mutlu ve gururlu olduğunu dile getirerek, yeni hedefinin dünya şampiyonluğu olduğunu dile getirdi. İlçeye döner dönmez ara vermeden dünya şampiyonasına hazırlanacağını kaydeden Arıcı, kendisinden desteğini esirmeyen herkese teşekkürlerini iletti.
Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Yeşilyurt Belediyesi Yaşam ve Spor Merkezi’nde kayıtlar başladı


Van Spor

Uçan Türkler, Milano Cortina 2026 Kış Olimpiyatları yolunda


Van Spor

Çıldır Gölü’nde paraşütle uçma heyecanı yaşandı


Van Spor

Doğu Anadolu’da büyük başarı: 12 sporcu, 12 madalya


Van Spor

Muşlu sporculardan Muaythai Bölge Şampiyonası’nda büyük başarı


Van Spor

Hakkarili dağcı Kilimanjaro zirvesinde


Van Spor

Elazığlı sporcu Yıldırım milli takım kampına davet edildi


Van Spor

Elazığspor 21 futbolcuyla İstanbul’a gidiyor


Van Spor

Elazığ 1. Amatör kümede 3 takım play-offu garantiledi


Van Spor

Kocaman: "Malatya Yeşilyurtspor’u hak ettiği yerlere taşımak için var gücümüzle çalışıyoruz"


Van Spor

Malatya, Muay Thai Şampiyonası’ndan 25 madalyayla döndü


Van Spor

Hakkari, kış turizmi ve kayakta yükselişte


Van Spor

Yıldız Kadınlar Voleybol İl Birinciliği tamamlandı


Van Spor

Fenerbahçe, Göztepe'ye Yenilmezlik İstatistiğini Evinde Kaybetti! Şampiyonluk Yolunda Kritik Puan Erozyonu


Van Spor

TFF 3. Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 0 - 12 Bingöl Spor: 1


Van Spor

Ağrı’da Muay Thai Rüzgarı Esti


Van Spor

Erzurumlu Akademisyen Doç. Dr. İrfan Kurudirek Avrupa Herkes İçin Spor Birliği Başkanı Seçildi


Van Spor

Hakkarili sporculardan büyük başarı


Van Spor

24Erzincanspor Altınordu’yu 2-0 mağlup etti


Van Spor

Yüksekova’da "Kayaklı Koşu Barış ve Kardeşlik 1. Etap yarışması" heyecanı


Van Spor

Yeşilyurtspor sahasında Bingöl’ü ağırlıyor


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ