Op. Dr. Furkan Şengöz revizyon burun estetiğini anlattı

Estetik burun ameliyatlarında çeşitli sebeplerden dolayı istenilen sonuca ulaşmak mümkün olmuyor. Op. Dr.Furkan Şengöz bu tip durumlarda başvurulan revizyon burun estetiğine ilişkin bilgi verdi.

Sağlık 9.12.2020 11:05:56 0
Op. Dr. Furkan Şengöz revizyon burun estetiğini anlattı
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 09.12.2020 11:05

Estetik burun ameliyatlarında çeşitli sebeplerden dolayı istenilen sonuca ulaşmak mümkün olmuyor. Op. Dr.Furkan Şengöz bu tip durumlarda başvurulan revizyon burun estetiğine ilişkin bilgi verdi.

Bazı durumlarda gerçekleştirilen ilk burun estetiği operasyonunun ardından yapılması gerekebilen revizyon rinoplasti hakkında bilgiler veren Op. Dr.Furkan Şengöz, süreci ve detayları anlattı. Op. Dr. Şengöz, “Estetik burun ameliyatlarında yaklaşık yüzde 10 ila 15 arasında değişen bir oranda çeşitli sebeplerden dolayı istenilen sonuca ulaşmak mümkün olamayabilmektedir. Böyle durumlarda yapılması gereken revizyon burun operasyonu özellikle burnun gereğinden fazla küçültülmesi başta olmak üzere belirgin asimetriler, solunum fonksiyonu bozuklukları, burun sırtı ve ucu üzerinde çıkıntılar çöküklükler durumunda tercih edilmektedir. Gerçekleştirilen revizyon rinoplasti uygulamasıyla şekil bozukluğunun yanı sıra burundaki fonksiyonel sorunlar da düzeltilebilirken, öne çıkan şart ise ilk ameliyatın ardından 1 yıla yakın bir sürenin geçmesi gerektiğidir” dedi.

Op. Dr. Şengöz, bu süre sonunda gerekli olan müdahale gerçekleştirilerek burnun hem şekilsel, hem de işlevsel problemi giderilebildiğini belirterek, “Daha rahat nefes için de revizyon gerebilmektedir. Revizyon rinoplasti denildiğinde ilk akla gelen şekil bozuklukları olsa da, sağlamış olduğu işlevsel etki de en az bunun kadar önemlidir. Özellikle burnun fazla küçültülmesi gibi problemler, hava kanallarının daralmasına ve buna bağlı olarak nefes alma şikayetlerine sebebiyet verirken, burun derisinin yeni yapıya adapte olamamasına ve burun derisinin aşağı doğru sarkması sorunları da ilk ameliyat sonrası ortaya çıkabilmektedir. Bu ve bunun gibi pek çok estetik ve fonksiyonel kusur sekonder rinoplasti olarak da adlandırılan revizyon operasyonuyla giderilebilmektedir” şeklinde anlattı.

Op. Dr. Şengöz en çok merak edilen operasyona dair deyatları şu şekilde açıkladı: “Minör revizyonlar lokal veya genel anestezi ile, majör revizyonların hemen hemen tamamı ise genel anestezi ile yapılır. Öncelikle burunda oluşmuş olan deformitenin tam olarak tespit edilerek, önceki yapılan burun ameliyatlarının ve burun yapısının durumuna bağlı olarak teknik belirlenir. Burun yapısını oluşturan kıkırdak, kemik ve yumuşak dokuya yeniden şekil verilerek, burun ucundaki düşüklük veya aşırı yükseklik, asimetri, burun sırtındaki çıkıntılı alan veya eksik alan, burundaki eğrilik, burun ucu, burun delikleri düzeltilip ideal bir görünüm sağlanmaya çalışılır. Minör revizyonlar 30-45 dk. sürerken, majör revizyonlar 3-6 saat sürebilir.”
Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

TFF 2. Lig: Elazığspor: 2 - Altınordu: 0


Van Spor

PFDK’dan Malatya Yeşilyurtspor’a para cezası


Van Spor

Erzincanlı sporcular Trabzon’daki havalı silahlar müsabakalarına damga vurdu


Van Spor

Erzincanlı kayakçılar Hakkari’den 6 madalya ile döndü


Van Spor

Iğdır FK - Manisa FK maçının ardından


Van Spor

Serkan Özbalta: "Önümüzde 15 hafta var ve çok sayıda final maçı oynayacağız"


Van Spor

Iğdır’ın yeni stadyumunun açılışını Bakan Osman Aşkın Bak gerçekleştirdi


Van Spor

Ümit İnal: "4-0’lık yenilgi ağır oldu"


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 0 - Manisa FK: 0


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 4 - Sarıyer: 0


Van Spor

Elazığspor yönetimi, taraftar grup liderleriyle buluştu


Van Spor

Hakan Canbazoğlu Elazığspor’da


Van Spor

Fernando Andrade, Erzurumspor FK’da


Van Spor

Göztepe Hatice Akbaş Yarı Olimpik Yüzme Havuzu’nda yeni dönem eğitimleri


Van Spor

Elazığlı sporcu U16 milli takım kampında


Van Spor

Teknik Direktör Çağlayan: "Bir galibiyet serisi yakalayıp, üstleri zorlamamız lazım"


Van Spor

Elazığspor’da Kaleci Muammer sözleşmesini feshetti


Van Spor

Battalgazi Belediyespor’un milli gururları Başkan Taşkın’ı ziyaret etti


Van Spor

Kaymakam Uzun, Türkiye şampiyonunu ziyaret etti


Van Spor

Elazığspor’da hazırlıklara ara verilmedi


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 1 - Kırklarelispor: 0


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ