İl Sağlık Müdürü Gündoğdu’dan bayram öncesi Covid-19 uyarısı

BİNGÖL İL SAĞLIK MÜDÜRÜ UZMAN DOKTOR MEHMET EMİN GÜNDOĞDU, KURBAN BAYRAMI’NDA COVİD-19 SALGININA KARŞI VATANDAŞLARI UYARARAK, ALINAN TEDBİRLERE UYULMASI GEREKTİĞİNİ BİLDİRDİ.

Sağlık 30.07.2020 13:50:33 0
İl Sağlık Müdürü Gündoğdu’dan bayram öncesi Covid-19 uyarısı
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 30.07.2020 13:50

Kurban Bayramı’nda Korana virüs (Covid-19) salgınına karşı vatandaşları uyaran Bingöl İl Sağlık Müdürü Uzman Dr. Mehmet Emin Gündoğdu, alınan tedbirlere uyulması gerektiğini söyledi.

İl Sağlık Müdürü Uzman Dr. Mehmet Emin Gündoğdu, Kurban Bayramı öncesi Covid-19’a karşı uyardı. Alınması gereken tedbirleri hatırlatan Gündoğdu, bayramın kontrollü sosyal hayat sürecine uygun olarak geçirilmesi gerektiğini ifade etti.

Kurban Bayramı dolayısıyla gerekli önlemlerin uygulanmaya devam edildiğini belirten İl Sağlık Müdürü Gündoğdu, “Vatandaşlarımızın Kurban Bayramını sağlıklı bir şekilde geçirebilmeleri için Korona virüs salgınıyla mücadele tedbirlerine hassasiyetle uymaları gerekmektedir. Cumhurbaşkanlığımızın talimatları ve Korona virüs Bilim Kurulunun önerileri çerçevesinde temizlik, maske ve mesafe tedbirlerine en üst düzeyde riayet etmeleri büyük önem arz etmektedir. Kurban Bayramı’nın kontrollü sosyal hayat sürecine uygun olarak sağlıklı bir şekilde geçirilebilmek için, ilimiz genelinde Arife ve Kurban Bayramı süresince toplu olarak mezarlık ziyareti yapılmamalıdır. Bireysel olarak yapılacak mezarlık ziyareti esnasında oluşabilecek insan yoğunluğunu azaltmak için mezarlıklara giriş ve çıkışlar ayrı noktalardan yapılmalıdır” dedi.

Toplu bayramlaşma törenlerini yapılmaması gerektiğini vurgulayan Gündoğdu, “Bayramlaşmalar telefonla yapılmalıdır. Toplu bayram yemek organizasyonları yapılmamalıdır. İimiz genelinde özellikle köylerimizde bayram münasebetiyle geleneksel hale gelmiş futbol gibi turnuvalar yapılmamalıdır. Hasta, yaşlı, taziye ziyaretleri ertelenmeli, bireysel olarak yapılacak ziyaretlerde sosyal mesafe, maske ve temizlik kurallarına azami ölçüde uyulmalıdır. Bayramlaşma münasebetiyle tokalaşma, sarılma gibi diğer davranışlardan kaçınılmalıdır. Bayram süresince ve bayramdan sonra da vatandaşlarımızın sağlık tedbirlerine uyacağına inanıyoruz” diye konuştu.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Iğdır FK - Esenler Erokspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 0 - Esenler Erokspor: 3


Van Spor

TFF 3. Lig: 12 Bingölspor: 0 - Kırşehir FSK: 1


Van Spor

Digor Gençlik ve Spor Müdürü Bahattin İnce ve milli sporcu Tuğba Toptaş’tan, Kaymakam Kahraman’a ziyaret


Van Spor

Elazığspor’da Enes Soy sakatlandı


Van Spor

Yeşilyurtspor-Diyarbekir Spor karşılaşmasının hakemi belli oldu


Van Spor

Erzincan’da "Spor Güvenliği Semineri" düzenlendi


Van Spor

Engelleri aştı, Türkiye 5’incisi oldu


Van Spor

Türkiye şampiyonu oldu


Van Spor

Kafkas Üniversitesi’nden ÜNİLİG Kar Boccesi Türkiye Şampiyonası’nda çifte başarı


Van Spor

Kars 36 Spor: 1 Batman Sason Spor: 1


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor Başkanı Ramazan Ayhan: "Kurumsal kimliği olan bir kulüp inşa etmek için yola çıkıldı"


Van Spor

Rektör Hacımüftüoğlu, Milli takıma seçilen özel sporcuları misafir etti


Van Spor

ETÜ kayaklı koşuda Türkiye şampiyonu oldu


Van Spor

Elazığ’da yurtlar Ramazan’a hazır


Van Spor

Erzurum Teknik Üniversitesi Snowboard Türkiye şampiyonu oldu


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor, ligin ikinci yarısına 35 milyon TL yatırımla başladı


Van Spor

Beytepe Koleji öğrencilerinden basketbolda çifte galibiyet


Van Spor

Ünilig kış oyunlarında Atatürk Üniversitesi rüzgârı


Van Spor

Rize’de çifte şampiyonluk: Oltulu Erhan Şahin Azerbaycan yolcusu


Van Spor

Oltu’da yeni öğretmenevinin temelleri açılıyor


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ