Hemşire adayları vatandaşları “inme” konusunda bilgilendirdi

İnme Haftası etkinlikleri çerçevesinde EBYÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi İç Hastalıkları Hemşirelik Bölümü öğrencileri tarafından düzenlenen etkinlikte vatandaşlar bilgilendirildi.

Sağlık 11.05.2022 11:50:32 0
Hemşire adayları vatandaşları “inme” konusunda bilgilendirdi
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 11.05.2022 11:50

İnme Haftası etkinlikleri çerçevesinde EBYÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi İç Hastalıkları Hemşirelik Bölümü öğrencileri tarafından düzenlenen etkinlikte vatandaşlar bilgilendirildi.

EBYÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi İç Hastalıkları Hemşirelik Bölümü öğrencileri tarafından inme haftası etkinlikleri çerçevesinde vatandaşlara boy, kilo ve tansiyon ölçümü yapılarak el broşürü ve bilgilendirme yapıldı.

Erzincan Cumhuriyet Meydanında gerçekleştirilen etkinlik ile ilgili bilgi veren Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü Araştırma Görevlisi Nadire Yıldız Çıltaş konuşmasında, “Beyin damar hastalıkları dünyada en fazla fonksiyon kaybına neden olan, yaşam kalitesini düşüren hastalıklardır. Dünyada ölüm nedenleri arasında ise 3. sırada yer almaktadır. İnme ani olarak ortaya çıkan ve çok hızlı tedavi gerektiren hastalıktır. İnme belirtilerinin toplum tarafından tanınması, farkındalığın arttırılması koruyucu sağlık hizmetlerinin önemli kısmını oluşturmaktadır.

Biz de bugün öğrencilerimizle birlikte Erzincan halkına inme hastalığı hakkında bilgi vermek, farkındalık oluşturmak için 10 Mayıs İnme Farkındalık Günü etkinliğimizi oluşturduk. Herkese sağlıklı ve inmesiz günler dilerim” dedi.

Etkinlik ile ilgili konuşan Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü 2. sınıf öğrencisi Sedanur Sulu ise, “10 Mayıs Dünya İnme günü etkinliğimiz dahilinde bilgilendirme ve farkındalık oluşturmak için buradayız. Öncelikle inme ile ilgili bilgi vermek istiyorum. İnme, beyindeki damarların tıkanması sonrasında meydana gelen bir hastalık. İnmenin en önemli risk faktörü ise yüksek tansiyon, diyabet, sigara ve alkol kullanımıdır. İnsanlarımızı bu konularda bilgilendirme ve farkındalık oluşturuyoruz. Burada el broşürleri dağıtarak bilgilendirmelerde bulunuyoruz, tansiyon ölçümü yapıyoruz, boy ve kilo ölçümleri yaparak indekslerini hesaplıyoruz. Yapılan etkinliğe ilginin fazla olması dolayısıyla burada bulunan tüm insanlara sağlıklı günler diliyoruz” dedi.

Gün boyu devam eden etkinlik ve farkındalık adına vatandaşlar öğretmen akademisyen ve öğrencilere teşekkür ettiler.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Galatasaray, Rams Park'ta Fırtına Gibi Esti: Kayserispor'u 4-0 Mağlup Etti!


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’da "Murat Yıldırım" dönemi başladı


Van Spor

Burak Altıparmak Elazığspor’da


Van Spor

Iğdır FK - Antalyaspor maçının ardından


Van Spor

Erzincanlı halterci Özbay Türkiye üçüncüsü oldu


Van Spor

Ziraat Türkiye Kupası: Iğdır FK: 6 - Antalyaspor: 0


Van Spor

Satrançta Elazığ gururu: Türkiye şampiyonu ve milli davetler


Van Spor

Ergan Dağı’nda Minikler Festivali ödül töreni düzenlendi


Van Spor

Erzincanlı karateciler Türkiye Yıldızlar Ligi finallerinden 5 madalya ile döndü


Van Spor

Elazığlı sporcular gümüş madalya kazandı


Van Spor

Ergan Dağı Kayak Merkezi’nde yarışma heyecanı başladı


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 2 - Altınordu: 0


Van Spor

PFDK’dan Malatya Yeşilyurtspor’a para cezası


Van Spor

Erzincanlı sporcular Trabzon’daki havalı silahlar müsabakalarına damga vurdu


Van Spor

Erzincanlı kayakçılar Hakkari’den 6 madalya ile döndü


Van Spor

Iğdır FK - Manisa FK maçının ardından


Van Spor

Serkan Özbalta: "Önümüzde 15 hafta var ve çok sayıda final maçı oynayacağız"


Van Spor

Iğdır’ın yeni stadyumunun açılışını Bakan Osman Aşkın Bak gerçekleştirdi


Van Spor

Ümit İnal: "4-0’lık yenilgi ağır oldu"


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 0 - Manisa FK: 0


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 4 - Sarıyer: 0


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ